Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

patologiczna senność u osoby w podeszłym wieku

Polecane posty

Gość gość

co może być przyczyną? Starsza osoba z dnia na dzień zaczęła praktycznie cały czas spać. Jak się ją wybudzi to coś tam zje i wypje odpowie na zadane pytanie i znowu zasypia. Wiem ze wiek robi swoje ale tak nagle praktycznie z dnia na dzień. Lekarze generalnie olewaja bo w tym wieku to już wszystko możliwe ze mało kto takiego wieku dozywa itp.

Gość gość
mogą to byś objawy depresji, cukrzycy lub demencji...w jakim wieku jest ta osoba?

Gość gość
ta osoba skończy 200 lat 1 października 2017 roku

Gość gość
To znaczy, że potrzebuje snu, nie należy mu / jej w tym przeszkadzać, ale co jakiś czas sprawdzać, czy wszystko jest ok. Jeśli ma apetyt i nie ma żadnych obajwów chorobowych, to nic wielkiego się nie dzieje.

Gość gość
Moja babcia tak miała po mikroudarze i żaden lekarz tego nie wykrył. Doszła do siebie. Rok później dostała prawdziwego udaru i był koniec.

Gość gość
Własnie podejrzewam mikroudar (chociaż tomografia glowy nie wykazala i badanie neurologa również ). Ale oprócz snu osoba ta nie ma siły chodzić sama . Mówi tylko gdy ja wybudzimy ale to też na zasadzie odpowiadania na pytania. Bo sama z siebie to raczej nic.nic ja nie interesuje ani tv ani radio. Praktycznie stało się to z dnia na dzień po ostrym ataku jaskry.

Gość gość
poziom cukru mozna sprawdzic samemu

Gość gość
Kiedyś czytałam o kobiecie ponad 100-letniej, ktora też długo spała - jej organizm dłużej się regenerował niż funcjonował.

Gość gość
Ale to nie chodzi o długie spanie tylko praktycznie spanie cały czas .

Gość gość
Jakie badania miała robione i co zostało wykluczone? Poszukaj geriatry a nie byle internisty z przychodni.