Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś z mam urodziła w 34, 35, 36 tc?? Proszę wejdźcie.

Polecane posty

Gość gość

W którym tygodniu urodziłyście, czy siłami natury czy Cc, ile trwał pobyt w szpitalu? Czy wszystko ok? Jestem w 33t4d gin mówi że do trzech tygodni mgr urodzić i trochę się martwię.

Gość gość
Nie jesteś sama. Mi zagraża poród przedwczesny. Cały czas pod kontrolą lekarza. I musze cały czas lezeć tyle co do Wc. bo mogę urodzić w ciagu 2 tyg, a dopiero 34 tc. A jak cos bedzie sie działo to od razu do szpitala mnie gin kladzie.

Gość gość
Ja urodzilam w 35 tc planowanym cc

Gość gość
Cc planowane w 35tc?jaki był powód?

Gość gość
Jak długo byłaś w szpitalu? gość dziś trzymam kciuki za was, i za nas:-) oby się udało jeszcze trochę wytrzymać.

Gość gość
35 tydzień cc bliźnięta. W piątek cc w czwartek do domu tak długo bo 3 dni naswietlan

Gość gość
35 tydzien, cc. zdazylam dostac sterydy na rozwoj pluc. dziecko ma sie dobrze, chociaz wszystkie rzeczy jak np przewracanie, raczkowanie, siadanie, chodzenie wykonywalo na sam koniec okreslonych ram. z mowieniem tez sie nie spieszy.

Gość gość
Nie przesadzaj.....to jyz tzw.pozne wczesniaki.sama mam dzieci z 27tyg.(bluzniaki)i z 33-niewydolnosc szyjki. wszyscy sa piekni i zdrowi.bluznuaki byly rehabilitowane przez rok. dzieci rozwijaly sie wg wieku korygowanego. teraz maja 10 i 6lat.

Gość gość
Tak w 36 tyg. urodziłam bliźniaki, przez CC. Planowo miało być tydz. później jednak na kontrolnej wizycie moja gin zleciła jeszcze tego samego dnia zgłosić się do szpitala. Na drugi dzień zrobili mi cesarkę. Dzieciaczki włożono do inkubatorów. Za dwa tyg. mija rok :) nic się nie martw to wcale nie tak wcześnie.

Gość gość
Bliźniaki zazwyczaj rodzą się wcześniej i to raczej norma. Piszcie o ciąży pojedynczej

Gość gość
17.54 bliźniaki z 27 tygodnia, jeden ma 6 a drugi 10 lat. Ciekawe.

Gość gość
36 tc, cc, dziecko o dziwo 3900g, 58cm ( moje pierwsze z 40 tc z cc tez duze 4200g i 60 cm). W szpitalu 6 dni, bo na pocz. nie trzymal cukru. Teraz ma 7m i rozwija sie ksiazkowo, ruchowo nawet szybciej niz pierwsze.

Gość gość
gość dziś przecież pisała że ma troje dzieci.

Gość gość
Urodzilam w 36 tyg synka z niewydolnoscia oddechowa, lezal w inku przez tydz. Obecnie jest czteromiesiecznym chlopcem chyba zdrowym

Gość gość
Urodziłam w 35tc. Cc przez ułożenie miednicowe, cukrzycę ciążową i takie tam. Dziś synek ma 15 miesięcy, ogólnie jest zdrowy, ale pierwszy rok to ciągła rehabilitacja i wizyta za wizytą i wszelkiej maści neurologów, kardiologów, okulistów, logopedów, neonatologów, alergologów (być może ma AZS). Takie jest życie mamy wcześniaka. Przez pierwszy rok traci się rachube, kalendarz pęka w szwach. Nam lekarz powiedział, że w 37 tygodniu dziecko jest już donoszone i te ostatnie 3 tygodnie to taki pic na wodę, dziecko samo decyduje czy chce wyjść.

Gość gość
Jeszcze ja z 20.22 Usiadł w wieku 9 miesięcy, zaczął chodzić mając 14. Wszystko troszkę później, ale w normie. Zapalenie płuc przeszedł zaraz po urodzeniu, 2 tygodnie w szpitalu. Rehabilitowany od 8 tygodnia życia przez obniżone napięcie mięśniowe.

Gość gość
Ja z14.57.mialam cc planoWane poniewaz 2 lata wczesniej mialAm otwierana macice i usuwsne 3 duze miesniaki.Gin od poczatku ciazy uprzedzal ze 35 tydzien to max bo macica pocerowana bardzo.

Gość gość
gość dziś moja najstarsza urodziła się w 41 tc. Zdrowa jak rybka, usiadła na 10 mc a chodzić zaczęła na 18mc:-) i wszystko jest ok.

Gość gość
34tc, urodziłam naturalnie 2,5h, zle wyniki wątrobowe, potem okazało się że to zatrucie. Tydzień w inkumubatorze, dziś jest zdrowym 8l.chłopcem :)

Gość SzmaragdowyKamyk
Do gość 20:25 9msc to żadne odchylenie od normy. Moja usiadła na 10 msc a urodziła sie w dniu terminu całkiem zdrowa