Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy kontra Ukraińcy

Polecane posty

Gość gość

Polak kompletnie nie nadaje się do zatrudnienia na stanowisku robotnika. Ukrainiec tak. Dlaczego? Ukrainiec jest dobrym pracownikiem . O nic nie pyta, robi to, co mu się poleci, jest cichy, sumienny i bezproblemowy. Polak marudzi. Różnie. Jakieś cytaty z kodeksu pracy przytacza, a to chce mu się przestrzegania przepisów bhp, a to ma pretensje o zmusznie go ( zgodnie z prawem) do wykonywania pracy w godzinach nadliczbowych, za które nie dostanie pieniędzy, tylko czas wolny, wtedy gdy pracodawca poleci mu skorzystać z tego dobrodziejstwa, nie ma możliwości egzekwowania swoich praw, bo jak mu się nie podoba ,to niech sobie idzie gdzieś. Może nie podpisywać podsuwanych mu papierów(zgodnie z prawem), traktujących o tym, że chce robić czego nie chce, bo jak mu się nie podoba….) Bezczelnie ma rodzinę, którą musi utrzymać, a młody Ukrainiec nie. Raj dla pracodawców. Piekło dla pracowników.

Gość gość
loda Ukrainiec też robi?

Gość gość
Ukrainki są piękne, czyste , zadbane i bezproblemowe. a Polki zapasione, pryszczate i z higieną na bakier i te czarne skorupy na piętach a roszczeniowe i jakie wymagania mają... hahahaha

Gość gość
Widziałam taką sytuację w autobusie. Trzy Ukrainki chciały ustapić miejsce mężczyźnie po pięćdziesiątce. Odmówił. Polskie księżniczki bawiły się smartfonami i rozmowami (Tematy: ja, sex. obgadywanie znajomych).

Gość gość
Ja też ustępuje miejsca starszym ludziom a jestem Polką , nie ma to jak generalizowanie pseudo inteligentnych , to tak jakby powiedzieć że każdy Polak to śmierdzący leń i lalus a Ukrainiec pracowity i bierze małe stawki za super robote

Gość gość
0,6/10