Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chcę mieć dzieci bo czuję że wtedy zmarnuje sobie zycie

Polecane posty

Gość gość

Czy to jest egoistyczne? Jestem wrazliwą osobą, ale czuję, ze dziecko lub dzieci by bardzo ograniczyly moje zycie, moj czas i bylabym jakims tam "wieźniem" tego wszystkiego. Nie wspominajac juz o tym ze dziecko kosztuje... jestem egoistka? Chce mieć męża bardzo, ale dzieci juz nie, mam 25 lat

Gość gość
ja tez nie chce miec dzieci , mam faceta i pow mu ze dzieci nie chce miec

Gość gość
Bo ja podziwiam szczerze kobiety, ktore godzą dom, płaczące wiecznie dzieci i karierę zawodową, ale... ja obawiam się, ze by mnie to przerosło. Że dziecko wymagaloby duzo uwagi i wydatków, że bylbym wiecznie zmeczona i w koncu stałabym się wrakiem człowieka... Z drugiej strony czuje jakąś potrzebe zaopiekowania sie taka malą istotką, którą bym kochała ponad wszystko, ale chyba jednak sie tego boję jednoczesnie Za to też nie jestem type karierowiczki i bardzo zalezy mi na milosci i mężu... Bez tego sobie nie wyobrazam zebym byla szczesliwa

Gość gość
Kobieta nie chce mieć dzieci ? No to kto , może Miś Uszatek ?

Gość gość
Ja tylko się pytam ciebie autorko , kto cie wychowal , krasnoludki ?

Gość gość
Po co pytasz o takie rzeczy na takim forum? Wszyscy wiedzą jacy nawiedzeni ludzie tu czasami piszą. Po co takich dziwaków pytać o zdanie? Czasami napisze ktoś coś sensownego, ale większość to takie brednie jak ten wyżej. Gdyby dzieci mogli rodzić i mężczyźni sprawa nie była by już taka oczywista. Ale tak to ,,zmuszają,, kobiety wmawiając im że są tylko po to na tym świecie. Guzik prawda. Sprowadzenie na przeludniony zanieczyszczony świat kolejnego szarego zjadacza chleba, kosztem wegetacji, rezygnacji, zmuszania się na siłę NIE MA SENSU. Nie chcesz, nie miej. Nie lubisz? Nie miej. Nikt cię do niczego nie zmusi. Nikt ci niczego nie narzuci. Mogą gadać aż im jęzory odpadną, paplać pieklić się. I nic im to nie da. To twoje życie. Jeśli zrobisz coś na siłę, wbrew sobie, bo ktoś cię namówił i ulegałaś: będziesz nieszczęśliwa. Poczytaj ile jest tu wątków zfrustrowanych matek, nieszczęśliwych albo że nie kocha dziecka albo że go wręcz nienawidzi. No bardzo dużo. To o czymś świadczy. Dawniej kobieta miała siedzieć cicho, przy garach w domu, narodzić dzieci i się nie odzywać. Dzisiaj ma wybór. I chwała za to. Ja mam już ponad 30 lat. Razem z mężem jesteśmy 8 lat. Nie chcemy dzieci i nie będziemy ich mieć. Obracamy się w takim środowisku, że nikogo to nie interesuje. Nikt nie pyta bo to niestosowne i niegrzeczne. Nikt nas jakoś gorzej nie traktuje. Żyjemy na dość dobrej stopie. Możemy sobie na wiele pozwolić. Nie wyobrażamy sobie tego zmieniać. Zniszczyć nasz świat. Nie przejmuj się autorko. Idź za swoim wewnetrznym głosem. Do niczego się nie przekonuj na siłę

Gość gość
Co to za sztuka zrobić i urodzić dziecko? Żadna. Sztuka to jest je dobrze wychować i zapewnić mu godne życie i dobry start. Większości się wydaje że wystarczy jakieś dziecko mieć, żeby ludzie nie gadali, no bo jak to? Żeby nie odstawać od ogółu. A później dziecko się wychowuje samopas. A jest bo jest. Bo tatuś i mamusia wiecznie zarobieni. I wychodzą później z domu takie półgłówki, chamy pyskate i wandale. Co niszczą wszystko, pyskują i podpalają jeże. Taka prawda. A najgorsze są te z tzw dobrych domów. Zasób przekleństw jak lump spod budy z piwem. I nie można takiemu zwrócić uwagi bo cię nawet opluje. I to są dzisiejsze dzieci? I po to się ma te dzieci? Nie to ja nie dziękuję. Świat jest wystarczająco wykolejony. Ludzie są podli. Roszczeniowi. Obrzydliwi.

Gość gość
Nie chcesz to nie miej. Nie ma problemu ani musu.

Gość gość
To po co o tym rozprawiać ? Załóż wątek o kupnie nowych majtek. Poczujesz sie wolna;)

Gość gość
Więc znajdź mężczyznę, któemu to odpowiada ,kupcie sobie albolepiej przygarnijcie ze schroniska pieska/kotka i żyjcie sobie szczęśliwie ever end ever forever...

Gość gość
Kara Boska z takim mysleniem , egoisci , ktorzy zyja tylko dla siebie , bo im tak wygodnie i dobrze.Zakochani w sobie, och jak mi dobrze, dobrze , ze stanowicie nieliczna grupe , bo mlodych wciaz przybywa. Wiec zakoncze te wypowiedz Niech Zyja Egoisci ! Teraz na pewno bedziecie zadowoleni.

Gość gość
Autorko, czy twoja matka kiedykolwiek powiedziała ci, że zmarnowałaś jej życie? Jesteś jeszcze dziecinna i lepiej abyś ich nie miała. Nie wiem czy wspomniany tu pies albo kot to dla ciebie nie zbyt duże wyzwanie.

Gość gość
No i sie zaczelo, za chwile padnie pytanie, po co masz c..pe. :O Rob co chcesz ze swoim zyciem..

Gość gość
A co ma piernik do wiatraka? Ciekawi mnie czemu tak uważa, skąd wyniosła takie przekonanie ,z domuWszystko cacy więc po co taki temat założyła?

Gość gość
Ludzie ale mamy XXI wiek i jesteśmy wolni. Mamy wolną wolę i możemy zrobić ze swoim życiem co chcemy. Nikt nikogo do niczego nie zmusi NIGDY! I jeśli ktoś chce być egoistą to ma do tego prawo, to jego sprawa, jego wybór. A nie takie pierdzeni tu na forum bo ktoś ośmiela się żyć jak chce. Ktoś się ośmiela myśleć tylko o sobie. Przeżyć życie na np zabawie i podróżach, nie wstydzi się o tym mówić głośno i ma w nosie zdanie innych, obcych ludzi.Ktoś nie ma ochoty robić z siebie męczennika i się poświęcać. O jeju jeju jakie to straszne!

Gość gość
Ja sobie wzięłam faceta bezpłodnego,mamy pieska i dobrze nam tak.Ja mam 28 lat i też nie czuję zewu.

Gość gość
Do 15:25 Bóg dał ludziom 10 przykazań. Gdzie w nich jest zapisane, że nie możesz być egoistą i musisz mieć dzieci? Bo jakiś nie ogarniam

Gość gość
Nie chcesz dzieci to ich nie miej, bedzie lepiej dla Ciebie i potencjalnych dzieci. Gdyby kazdy zyl jak chce to wszyscy byliby szczesliwi:)

Gość gość
No nie , powiedzcie jeszcze, ze to jest normalne i zdrowe kobiety ktore miec dzieci , wcale ich nie musza miec .Najlepiej takie myslenie przekazac naszym dzieciom , niech sie ucza prawda ?Wiadomo, ze kazdy ma prawo , zyc tak jak chce i to jest jego osobista sprawa, ale trzymajmy sie prawidlowego myslenia bo chyba takie jest wskazane sorry za uwage , ale nie moglem wytrzymac pablo55

Gość gość
15.23 tez moja wypowiedz Znam malzenstwo , ktore nie moglo miec dzieci.Ona wziela rozwod , juz jest w ciazy i po slubie z drugim partnerem.Chyba byla prawdziwa kobieta, jak myslicie ? pablo55

Gość gość
Logiczne myslenie i chwila rozumu Czlowiek po to zyje , zeby cos dac z siebie w zyciu, w przypadku kobiet to cos pieknego dac drugiemu czlowiekowi zycie Wiele kobiet cierpi bo nie moze miec dzieci i przezywaja z tego powodu wielka udreke Wiec rozumowo powinno sie wybrac prawidlowe myslenie Dzieci ich wychowanie to cos pieknego i warto tak o tym myslec Zostawiam opinie swoja dla kobiet, czyz nie mam racji? pablo55

Gość gość
,,Człowiek po to żyje aby dać coś z siebie(...),, nagle kobieta bezdzietna, która poświęciła się nauce wynajduje lek na raka lub szczepionke na HIV ale idąc twoim tokiem myślenia i tak jest be bo nie ma dzieci. Śmieszny jesteś