Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie określić mi czy była owulacja. Zgupiałam, pomocy

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim, Mam taka sytuacje że nie wiem czy owulacja już była czy nie. Dziś jest 19 dzień cyklu. 5ego dnia cyklu był stosunek przerwany a po 20 minutach kolejny. Od 5dc do 11 dc temperatury były w granicach 36,3-36,5. Test owulacyjny 12ego dnia cyklu dodatni wczesnej były ujemne i temp 36,3 13 dzień cyklu temp 36,4 14dc 36,4 15dc36,5 16dc 36,7 17dc 36,5 18dc 36,7 19dc 36,4 Czy owulka była? Jest ryzyko ciąży? Cykle mam 27-28 dniowe lecz ostatni trwał 24 . Proszę o pomoc

Gość gość
Pomyłka test owulacyjny dodatni.był 13 dnia

Gość gość
jeśli masz jakieś wątpliwości to kup sobie mikroskop owulacyjny. Moim zdaniem jest bardziej wiarygodny niż testy lh bo jest wielokrotnego uzytku i nie mają skutków ubocznych.

Gość gość
A jakie sa skutki uboczne testów lh? Czy ciążę można wykluczyć?

Gość gość
A jakie miałyby być skutki uboczne testów?? O czym ty mowisz?

Gość Cleo1976
Zakładając, że Twoja temperatura "podstawowa" (tj.najwyższa z tych, które miałaś przed owulacją).wynosi w tym cyklu 36,5-żeby stwierdzić, że owulacja już była trzeba byłoby mieć.co najmniej TRZY wyższe od tego temperatury w kolejnych dniach.Ja tu widzę jak na razie dwie (te po 36,7)-zaczekaj na jeszcze jedną taką.(Minimum 36,6).

Gość gość
Miałam w 20, 21 , 22 i 23 dc temp w przedziale 36,7 do 36,9 A 23 dnia cyklu wieczorem uprawiałam seks bez zabezpieczenia. Może być ryzyko ciąży?

Gość gość
Teraz temp też jest wyzsza

Gość gość
Czekam na okres ma przyjść jutro albo w czwartek

Gość gość
Dziś powinnam dostać okres a temperatura jest 36,68. Zaczynam sie stresować. W prawdzie boli mnie gardło i mam lekki katar być może podwyzszona temp wynika z lekkiego przeziębienia. Wczoraj robiłam test ciążowy i jest negatywny

Gość Cleo1976
Nie sądzę, żebyś mogła być w ciąży z tamtego stosunku w 23 dc.Ewentualne opóźnienie okresu może być spowodowane również przeziębieniem.Gdyby miesiączka spóźniała się o tydzień lub dłużej-powtórz test ciążowy.

Gość gość
Dostałam niedawno okres :) ale fakt przeziębienie mnie rozbiera

Gość gość
widziałam, że wcześniej była mowa o mikroskopie owulacyjnym. Który model możecie polecić najbardziej?