Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haka1

mąż chce iść na wazektomie

Polecane posty

Gość haka1

Nie wiem czy się zgodzić. Z jednej strony wydaje się to dobrym rozwiązaniem ale obawiam się jakiś negatywnych skutków. Może są tu panie których partnerzy zdecydowali się na ten zabieg?

Gość gość
Koleżanki mąż sobie zrobił - mają 4 dzieci i więcej nie chcą. Żadnych skutków ubocznych.

Gość gość
Nie znam żadnego mężczyzny po wazektomii (albo zwyczajnie o tym nie wiem, bo przecież co komu do tego), ale powiem Ci, że masz super męża :-) odpowiedzialnego, takiego który nie zrzuca tylko na kobietę odpowiedzialności za zachodzenie w ciążę i antykoncepcję :-) nic dziwnego, że pytasz o takie rzeczy i się martwisz-w końcu jest o kogo :-)

Gość gość
Mój zrobił, dzieci nie planujemy. Oczywiście pewien dyskomfort był po zabiegu - ciut dłużej niż opisują to maczo faceci w necie, ale teraz jest już 1,5 roku po i zero problemów. PS. Nikt o tym nie wie i nikt się nie dowie, zbyt kontrowersyjny temat jak na nasze społeczeństwo. Także nie liczcie, że się takich rzeczy dowiecie od znajomych.

Gość gość
to znaczy ze chce byc z toba do konca zycia.bo jakby nie chcial, wzialby ewentualnosc ze przeciez moze miec dzieci z innymi kobietami jesli ty juz nie chcesz wiecej

Gość gość
Mój mąż jest po wazektomii. Nie było żadnych skutków ubocznych. Minęły od tego czasu 4 lata i wszystko jest w porządku. Tylko mniej więcej raz w roku robi sobie badanie spermy, żeby być na 100% pewnym, że nic się nie rozszczelniło i nie ma plemników. Są fora internetowe, na których można dużo na ten temat poczytać. Piszą tam faceci po tym zabiegu, więc można się dowiedzieć co i jak z pierwszej ręki.

Gość gość
A dlaczego chcę? Macie dzieci czy nie planujecie? Ile to kosztuje?

Gość gość
Autorko masz fajnego meża :) gratuluje

Gość gość
Żeby mój tak chciał...

Gość gość
2tys złotych w Wawie. Wystarczy na jeden dzień wyskoczyć i sprawa załatwiona.

Gość haka1
Dokladnie tak jak ktos pisze wyżej, około 2 tysięcy, 10 minut zabieg trwa i tyle. Jestesmy po 30-stce, mamy dwoje dzieci, mąż więcej nie planuje, ja w sumie zawsze chciałam co najmniej dwoje ale po ostatnim porodzie raczej juz się nie zdecyduje, wiec w sumie moglibyśmy zdecydować się na ten zabieg. Tylko gdzies z tylu glowy siedzą wątpliwości czy to do konca zdrowe dla niego jest. Dzięki kobietki za odpowiedzi.

Gość gość
Podobno wazektomia nie ma wpływu na zdrowie mężczyzny. Po prostu plemniki nie wydostają się na zewnątrz podczas wytrysku i są wchłaniane przez organizm. Dużo gorsza jest antykoncepcja hormonalna, nie mówiąc już o wpływie ciąży na organizm kobiety.

Gość gość
Mój planuje za jakieś 5 lat jeśli nie będziemy mieć drugiego dziecka albo od razu po drugim dziecku. Podjęliśmy decyzję ze po 35 roku życia nie chcemy już dzieci i nie chcemy zaliczyć wpadki.

Gość gość
Efekty uboczne mogą wystąpić, jak przy wszystkich zabiegach. Na ginekologi jest cały temat o wazektomii. Pisał tam jeden facet, u którego takie efekty waśnie wystąpiły. Myślę, że trzeba się decydować i iść na zabieg, bo wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby rząd tego zabronił lub uznał, że to nielegalne jak przecięcie jajowodów.

Gość gość
u mnie nie ma takiej potrzeby. Ja stosuję tabletki antykoncepcyjne belara i jestem zabezpieczona. Bardzo często się kochamy, chcemy ze sobą być, ale na dzieci jeszcze przyjdzie czas.

Gość gość
hmm nic dziwnego,że nie chce, może się boi mój facet tez się bał, aż w końcu zdecydowałam się na pigułki anty vines i w końcu temat wazektomii został zamknięty :)

Gość gość
A czego tu się bać? No bez przesady, dorosły facet a boi się jak małe dziecko zastrzyku. To nie kastracja, sprzęt dalej będzie działał.