Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nazwać człowieka ,który dorobia się prawie nie pracując

Polecane posty

Gość gość

dzięki różnym sytuacjom ,układom, kombinatorstwu...A ludziom żałuje, kiedy coś dostaną od państwa , mniej zaradnych i tym zarabiających mniej wyzywa od nierobów i pasożytów. Proszę napiszcie co o tym sądzicie.

Gość gość
Jak nazwac? Zaradny!

Gość gość
dlaczego on się uważa za lepszego i przypisuje innym ludziom swoje cechy, nie rozumiem.

Gość gość
18:27 A figa z makiem , zaradny to on akurat nie jest :P

Gość gość
a wg mnie to największa qrwa jaka chodzi po ziemi.

Gość gość
Nie nazywać. Pozwolić, niech się dorabia i nie wchodzić z nim w żadne dyskusje. Czasem nawet rację przyznać, tak, jestem niezaradny, jestem nierób. Naprawdę tak łatwiej. To się nazywało kiedyś po prostu olać takie nic.

Gość gość
Łatwo powiedzieć olać, choć spróbować można :)

Gość gość
Zaradny i nie możesz mieć pretensji, że nie lubi nierobów. To, ze nie musiał tyrać nie znaczy, że nie pracował i ma wszelkie prawo czuć się lepszym od tych którym brak i talentu i chęci żeby coś w życiu robić.

Gość gość
a znacie kogoś kto naprawdę dorobił się pracując na etacie? mówię o zwykłym etacie a nie o prezesie spółki

Gość gość
Przecież napisałam już, że on właśnie nie jest zaradny a to co posiadł to tylko w wyniku pewnych okoliczności, niezależnych od niego.

Gość gość
"pewnych okoliczności" - po prostu gul ci skacze bo ktoś miał szansę i ją wykorzystał. wymówki szukasz?

Gość gość
Chodzi mi o to że człowiek nie pracuje, co ma to dostał lub zarobił dzięki innym osobom powiedzmy rodziny, obraża niepracujących i ludzi otrzymujących jakąkolwiek pomoc od państwa oraz ludzi którzy zarabiają i żyją z zajęć dorywczych wg ich potrzeb.

Gość gość
21:23 A potrafisz czytać ze zrozumieniem? Bo jak narazie rzucasz się tylko.

Gość gość
Żadna zazdrość ani gul po prostu proszę odpowiedzieć kim dla was jest osoba , która prawie nie robi nic ,praktycznie siedzi cały czas w domu, a swój mąjątek zawdzięcza tylko rodzinie , obraża ludzi w gorszej sytuacji materialnej .

Gość Czarny Księżyc
Podejrzewam że członek PO albo PIS:D.

Gość gość
22:11 Trafnie :) lecz nie w same sedno. Człowiek o którym pisze jest raczej mało zaradny i sam nic by nie ugrał , podali mu tylko tacę a on z niej brał. Nie mówię że to złe, i o ile nie dorabiał się na zabieraniu biednym ludziom, tylko czy taka osoba ma czelność się czuć się z tego powodu lepsza od ludzi którym się tak nie poszczęściło w życiu ?