Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawie nic nie tyję w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny, to nie jest temat którym się chwalę, wiem że może niektóre chciałyby mi pozazdrościć ale ja mam odwrotny problem niż dużo kobiet w ciąży. Jestem już prawie na półmetku, to już 18tc a ja przytyłam dopiero 2 kg. Nie mam nadwagi bo słyszałam, że takie panie mniej tyją w ciąży, wręcz przeciwnie- przed ciążą ważyłam 44,5 kg a teraz ważę 46,5 kg. Na każdym usg z dzidziusiem jest wszystko w porządku, brzuch tez mi trochę urósł. Ale zaczynam już się powoli nartwić tym małym przyrostem wagi. Czy któras z Was też tak miała??

Gość gość
Jeśli jesz normalnie, jesteś zdrowa i płód też, to po co się martwisz na zapas?

Gość gość
Dokładnie jak ktoś wyżej napisał! Nie martw sie póki wszystko jest ok. Dużo kobiet znacząco na wadze przybiera dopiero w 3 trymestrze. Ja np przytyłam 10 kg do końca 5 mc a do porodu szlam z 13 na plusie ( ciąża bliźniacza) tyle ze ja sie akurat cieszyłam ze przestałam przybierać na wadze :-) Zdrówka życzę i uszy do góry, kochana, bedzie dobrze :-)

Gość gość
Zaczekaj do III trymetru :)

Gość gość
Ja zaczęłam tyć po 30 tyg dopiero:) W sumie 8 kg

Gość gość
mialam ten sam problem nawet tu na kafe pisalam... a w 3 trymestrze waga strzeliła w góre... w 9 miesiacu brzuch nie wytrzylama skóra i porobiły sie rozstepy z dnia na dzien nie martw sie jeszcze przytyjesz , wazne ze dziecko zdrowe

Gość gość
Nie przejmuj się. Ja też przez całą ciążę przytyłam 2 kg. Wazylam 62 a do porodu miałam 64. Brzuch miałam mały bo było mało rwód. Też się martwiąc ale wszystkie badania były super. Urodziłam w 35 tyg z powody skracajacej się szyjki. I na ten tydzień dziecko nie było małe.

Gość gość
ja przytyłam w całej ciąży 7 kg, więc może u Ciebie też tak będzie. Niektóre babeczki mają po prostu szczęście :)

Gość gość
tak czasem bywa, ze tycie zaczyna sie w 3 trymestrze. ja w 20 tyg dopiero wrocilam do wagi sprzed ciązy - na poczatku schudlam przez mdlosci 2,5 kg i dosc dlugo dobijalam do wagi wyjsciowej, ale tak jak pisza dziewczyny w 3 trymestrze waga idzie w gore bardzo szybko - dziecko szybko rosnie, brzuch coraz wiekszy. ja jestem w 31 tyg i naprawde nie wiem kiedy zrobilo sie 5 kg na plusie, podejrzewam ze przez te 2 mce szybko bedzie duzo wiecej :D

Gość gość
miałam tak samo do 15 tygodnia ciąży tracilam na wadze łacznie 4kg, pożniej stopniowo przybierałam najwięcej w ostatnim miesiącu ciąży (6kg).

Gość gośćF
To jest mały przyrost wagi? Przecież dziecko prawie nic jeszcze nie waży, to co ma utyć? Potem dopiero kilogramy podskakują, jak rośnie dziecko, macica, zatrzymuje się woda w organiźmie i zwiększa się objętość krwi. Na tym etapie to mogłabyś się martwić jakbyś STRACIŁA więcej niż 5-6 kilo. A ty i tak przybierasz, to o co chodzi?

Gość gość
Pomijajac twoj przyrost wagi, to twoja wyjsciowa waga to wg mnie swiadczy o jakichs zaburzeniach. Anoreksja? Jak mozna wazyc 44kg? Przeciez to skora i kosci.

Gość gość
Dlaczego od razu skóra i kości, może mieć np. ok. 150-160 cm wzrostu i wtedy będzie to normalna waga (niska, ale na pewno nie chorobliwa)

Gość gość
Ja mam 160 i wazylam 48 i bylam jak skora i kosci, wiec wiem co,mowie