Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kaszel dziecka zwolnienie l4 a pójście do szkoły ktoś podpowie

Polecane posty

Gość gość

Ide dzisiaj z synkiem do lekarza bo od tygodnia meczy go kaszel. Zamierzam wziac zwolnienie za dzisiejszy dzien natomiast dziecko raczej do szkoły puszczę. Czy ZUS moze to skontrolować?

Gość gość
L4 na jeden dzień na dziecko a dziecko do szkoly posyłasz?

Gość gość
Chyba nienormalna jesteś. Dziecko chore od tygodnia, a ty nie idziesz z nim do lekarza. Dopiero teraz zabierzesz go tam tylko żeby załatwić sobie l4 i narazisz go na inne choroby, które może złapać w poczekalni...

Gość gość
Wy nie rozumiecie. Dziecko ma odrywający kaszel. Tak nie pobiegłam z nim odtazu do lekarza dawałam leki które w domu mam. Chodził do szkoły to oczywiste. Jest w pierwszej klasie i jest początek roku. Nie ma innych objawów oprócz kaszlu. Ide dzisiaj to skontrolować. Jeśli w dalszym ciagu to sam kaszel to myslalam zeby poszedł do szkoły zeby nie opuszczać lekcji. A ja musze miec zwolnienie za ten dzien.

Gość gość
Wariatka, odrywajacy kaszel jak przy zapaleniu oskrzeli czy płuc . Następna sprawa dziecko kaszle a ta posyła go do szkoły aby kaszlal na inne dzieci i zarazal. Potem mówią że w szkole rozkoszą się choroby no ale jak mają się nie rozmosic jak połowa mam ..........

Gość gość
Wy jestescie wariatkami. Dziecko do szkoły chodzic musi. Sama nauczycielka powiedziała zeby dziecko chodziło najczęściej jak mogło bo potem ciezko nadrobić materiał. Jeśli gorączki nie ma moze isc

Gość gość
Nie mozesz poslac dziecka do szkoly jak wezmiesz opieke! Mozesz wziac na rzadanie, mozesz tez pojsc z dzieckiem po pracy ( jezeli pozwala czas) Mozesz tez zwolnic sie z pracy tak by trafic do pediatry! Duzo mozesz, ale nie mozesz poslac dzieciaka jak przedstawisz zwolnienie na nie. Ewentualnie mozesz poprisic lekarza by L4 bylo na ciebie, chociaz watpie, u lekarza spedzisz 2 h z dojazdem , a do pracy idziesz na 8h

Gość gość
Jaka cwana, z kaszlem niech się rozchoruj***ardziej i innych pozaraza a Ty wielka pani w domu. Ot mama roku!

Gość gość
Jak ja widzę w klasie syna jak inne dziecko kaszle (dodatkowo TAK jak opisuje autorka) mam ochotę matce dziecka przyyy p********ic! Naraża swoje dziecko i inne!!! Myśl babo. Ja moje dziecko odrazu jak coś się dzieje zostawiam w domu i atakuje... Imbir, Tran, mleko z miodem, herbatki z cytryną i max dwa dni wraca zdrowy! Ty swoje załatwisz tak, że 2tyg na zapalenie w szpitalu położy. Dopiero będzie miało co nadrabiać :/

Gość gość
mój syn choruje często na krtan i tchawicę i ma takie ataki kaszlu przez miesiąc, wtedy nie ma innych objawów i mówią ze nie zaraża i lekarze kazą mu chodzić mu do szkoły i chodzi,

Gość gość
Dwa dni i zdrowy Haha tak tak matko wariatko ;-) Widzisz po konsultacji z lekarzem to nic groźnego dziwne co?:-) a juz wizualizowalas szpital ;) szkoda mi was ze jedyna opcja rozładowania jadu jest kafee... No cóż. Jedyny ratunek dla was

Gość gość
Nic groźnego czyli nie zapomnij l4 Pozdro