Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Luxmed, EnelMed, Medicover, kt贸ry pakiet polecacie?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Uwaga na Luxmed. LuxMed zawiera umowy w taki spos贸b, 偶e w pe艂nym pakiecie pomija pewne bardzo podstawowe badania - nie jestem lekarzem i nie jestem w stanie zweryfikowa膰 tej listy, ale fakt, 偶e nie ma na niej np. tympanometrii, kt贸ra jest podstawowym badaniem diagnostycznym przy wysi臋kowym zapaleniu ucha to skandal. Szczeg贸lnie, 偶e badanie to w innych plac贸wkach mo偶na wykona膰 ju偶 za 20-25 z艂 (w Luxmed 50z艂), trwa 2 minuty i jest mo偶liwe do wykonania podczas wizyty lekarskiej w gabinecie. Ciekawa jestem ile jeszcze tego typu bada艅 Luxmed pomija na li艣cie bada艅 dost臋pnych w pakiecie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
To we藕 Umow臋 i przeczytaj - nie b臋dzie zdziwienia i 偶adnych "skandali" :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W lux medzie mo偶na wykupi膰 pakiet stomatologiczny za 49 z艂, w tym s膮 zni偶ki na leczenie, przegl膮dy bez limitu. Bardzo dobrze lecz膮 z臋by, wykorzystuj膮 najnowsze metody. Ja jestem zadowolona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Musia艂am pilnie wykona膰 rezonans kr臋gos艂upa i w lux medzie dos艂ownie na drugi dzie艅 mia艂am termin.

Udost臋pnij ten post

moge przes艂ac skan bardzo ciekawego listu od Enel-Med i Medicover piszcie na: bmxboy@o2.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja wybra艂abym pakiet w Lux Med. Przyjaci贸艂ka ma i bardzo poleca. Podobno dzi臋ki aplikacji Portal Pacjenta umawianie wizyt jest jeszcze prostsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Ja od ok. 2 lat korzystam z enelmedu w Krakowie, wcze艣niej mia艂am pakiet聽w LuxMed.聽 Uwa偶am, 偶e LuxMed wypada lepiej zar贸wno je偶eli chodzi o czas oczekiwania na wizyt臋, wyb贸r specjalist贸w oraz wyposa偶enie gabinet贸w.

Mnie ostatnio zaskoczy艂o to, 偶e w聽enelmedzie w gabinecie ginekologicznym聽nie ma USG,聽aby wykona膰 badanie trzeba umawia膰 si臋 na kolejny termin ( a bliskich termin贸w brak聽) a p贸藕niej zn贸w na konsultacj臋? 聽W LuxMedzie wszystko odbywa艂o si臋 to na jednej wizycie zamiast na trzech.聽

Je偶eli chodzi o czas oczekiwania na wizyt臋 w聽enelmedzie to, np. na wizyt臋 u alergologa dzieci臋cego聽obecnie czeka si臋聽聽2 miesi膮ce. D艂ugo, tym bardziej, 偶e nie s膮 to niestety godziny popo艂udniowe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

mam pakiet w Enel Medzie, mieszkam w Warszawie, zazwyczaj wizyty s膮 szybko, nie pami臋tam 偶ebym czeka艂a kiedy艣. mi聽pasuje kilka plac贸wek, najcz臋艣ciej umawiam si臋 w arkadii, atrium lub na okopowej, zawsze w kt贸rej艣 z nich mam dost臋pnych lekarzy. a jakby naprawde聽nie by艂o to zawsze s膮 jeszcze inne plac贸wki w kilku innych miejscach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 johnny

Halo tu Krak贸w,

By艂em w Medicover Krak贸w przez trzy i p贸艂 roku razem z 偶on膮 i dzieckiem (przez dwa lata), oczekiwanie na wizyt臋 bardzo kr贸tkie wi臋c du偶y plus, zakres badan szeroki. U nowego pracodawcy mam Enel med i to jest jaka艣 masakra, pediatra 2-3 miesi膮ce, ginekolog dla 偶ony 3 miesi膮ce, alergolog dla dziecka 3 miesi膮ce. Lux med nie korzysta艂em ale w艣r贸d znajomych ro偶ne opinie.聽

1. Medicover

2. Lux med

3...

4...

5 Enel med

Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Enel-med....

Nie rozumiem zachwytu nad tym "zjawiskiem". W poprzedniej pracy mialam pakiet w medicoverze-jak to polka narzekalam, ze ja z Warszawy, a wizyty wyswietlaja sie w Piasecznie (co ma jedno do drugiego, to nie wiem). Jednak przy determinacji, mozna bylo sie w miare szybko zapisac na badania, do lekarza... Ba, nawet wychodzili na przeciw i to pielegniarka kontaktowala sie z lekarzem i termin sie znalazl. Wszystko bylo w systemie: skierowania, wyniki badan. Aplikacja bardzo intuicyjna, latwa, mila i przyjemna. Natomiast po zmianie pracy, zmienil sie dostawca uslug - na Enelmed. Brak mi slow na to centrum, pomimo tego, ze zycze im jak najlepiej, gdyz sa jedynym pakietem oferowanym w pracy :( .... Aby sie dostac do lekarza, ktory mnie interesuje i w czasie w ktorym akurat jestem dostepna, a nie jest to wybitnie rzadka specjalizacja mam czekac 3 miesiace!!!!! Aplikacja (mobilna) jest tak ciezka, ze az strach cokolwiek w niej klikac. I slowo o lekarzach... Jesli chodzi o Medicover, roznie z nimi bywalo.... Ale jesli chodzi o Enelmed, to ja nie mam bladego pojecia wedlug jakiego klucza sa zatrudniani. Jakis czas temu zglosilam sie do nich z ostrym bolem brzucha... Nie moglam dojsc na wlasnych silach, ktos mnie przywiozl...Lekarz, ktory mnie przyjal, przepisal tabletki i skierowal na badania, ktore w wyniku ograniczen Enelmedu miala zrobic nastepnego dnia. Pomimo, ze lekarz wiedzial jaka jest sytuacja, badania byly oznaczone dopiskiem "Pilne", nie byl w stanie ocenic sytuacji, ocenil, ze nastepnego dnia bedzie juz o niebo lepiej. Koniec koncow, nastepnego dnia bylo tak dobrze, ze z rana musialam wzywac karetke, a w pozniejszych godzinach wyladowalam na stole operacyjnym. Uwazam, ze w przypadku naglego i ostrego bolu od razu powinien skierowac mnie na SOR, a nie bawic sie w rutynowe badanie. Teraz jestem w trakcie poszukiwania zastepczego pakietu, gdzie moze nie na drugi dzien dostane sie do lekarza, lecz w miare szybko, a co najwazniejsze lekarz bedzie wiedzial jak mnie prowadzic. Jedynym plusem tego centrum, to internista w niedziele, gdy np w weeekend dopadnie nas przeziebienie i chcemy sie wzmocnic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Enel-med....

A dodam jeszcze do Enelmedu... Aby zrobic sobie np RTG klatki piersiowej, to skierowania w systemie nie uswiadczycie -聽 jest papierowe. Umowic sie przez sytem tez nie umowicie, tylko przez telefon albo w聽 placowce.... Ech ten Enelmed i XXI wiek....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 katarinowa

Ja jestem bardzo zadowolona z pakietu w lux medzie, poza tym mam te偶 u nich pakiet stomatologiczny , nie p艂ac臋 za przegl膮dy a jak jest potrzeba to ubytek jest dobrze i bez b贸lu zaleczony.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anwzra

Medicaver聽 to tragedia pod ka偶dym wzgl臋dem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

Pakiet medicover complex jak dla mnie to idealne rozwi膮zanie. Mamy 67 specjalist贸w do wyboru do tego -聽rehabilitacje, wizyty domowe, przys艂uguje nam r贸wnie偶 lista kompleksowych bada艅, przegl膮d stomatologiczny raz do roku oraz opieka medyczna podczas podr贸偶y, rehabilitacja czy szczepionka przeciwko grypie, ale to tylko kropelka w morzu, co nam oferuje medicover. P艂acimy raz na miesi膮c, a korzystamy z mn贸stwa dobrodziejstw聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marko

tylko nie przypadkiem Geriamedica, seniorom proponuj膮 pakiety medyczne i teoretycznie 艣wietn膮 opiek臋; zwyk艂e naci膮ganie nic wi臋cej; na szcz臋艣cie w por臋 dziadek mi opowiedzia艂 o nich i nie wykupi艂 nic u nich;

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kikus

S艂ysza艂am o Geria Medica, 艣redni koszt pakietu to kilka tysi臋cy z艂otych a kierowane to jest do senior贸w... totalne naci膮ganie! Emeryci koniec z ko艅cem ci膮gn膮 i 偶eby na takie co艣 sobie pozwoli膰 to kredyty bior膮 i tak si臋 zaczyna lawina nieszcz臋艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agava

lepiej t臋 geriamedic臋 szerokim 艂ukiem omija膰; naci膮gaj膮 i nie maj膮 skrupu艂贸w 偶e to s膮 starsi ludzie, co czasem ledwo im do kolejnej emerytury starcza; w g艂owie si臋 takie praktyki nie mieszcz膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klara.s

ja korzystam z pakietu medycznego lux med i mog臋聽szczerze poleci膰聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 halinka

Je艣li chodzi o pakiet medyczny to ja mog臋 poleci膰 taki jak mam zapewniony z pracy - czyli medicover. Nie spotka艂a mnie 偶adna przykra czy dziwna sytuacja, zawsze wszystko odbywa艂o si臋 tak jak powinno. A ja聽 obs艂ugi i wizyt u lekarza by艂am zadowolona, bo zajmowali si臋 moimi problemami tak jak trzeba.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andrzej

Od lat jestem zwi膮zany umow膮 z Enel - Med, z reszt膮 nie tylko ja ale i masa innych moich znajomych. Nigdy nie s艂ysza艂em 偶adnego z艂ego s艂owa. Wszystko tak jak by膰 powinno, kr贸tki czas oczekiwania, mi艂a obs艂uga i lekarza, a przede wszystkim indywidualne i odpowiednie podej艣cie do pacjenta. Mog臋 poleci膰.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karol

Te偶 polecam Enel-Med, jestem bardzo zadowolony z tego pakietu.聽

Udost臋pnij ten post

Ja korzystam z pakietu w Lux Med. Dodatkowo za niewielkie pieni膮dze dokupi艂am sobie pakiet stomatologiczny. Fajna sprawa.

Udost臋pnij ten post

Ja korzystam z pakietu w Lux Med. Dodatkowo za niewielkie pieni膮dze dokupi艂am sobie pakiet stomatologiczny. Fajna sprawa.

Udost臋pnij ten post

Mia艂am z pracy Mediocver.聽Po zmianie pracy, chcia艂am zachowa膰 ci膮g艂o艣膰 leczenie u dziecka. Wykupi艂am standardowy pakiet, w ta艅szej wersji, a za ka偶d膮 wizyt臋 dop艂acam聽tylko 15 z艂. Je艣li ca艂a rodzina nie choruje cz臋sto to ta wersja pakietu si臋 bardzo op艂aca.

Udost臋pnij ten post

Ju偶 d艂u偶szy czas mamy z pracy EnelMed. Jeste艣my bardzo zadowoleni. Wszyscy lekarze na miejscu, kr贸tkie terminy wizyt. Czego chcie膰 wi臋cej....

Udost臋pnij ten post

Ja korzystam z pakietu w LuxMed. Fajna sprawa jest z t膮 mo偶liwo艣ci膮 dokupienia pakietu stomatologicznego. Mieszkam w Warszawie i u mnie si臋 to fajnie sprawdza, mamy 艣wietnych stomatolog贸w. Tak wi臋c warto mie膰 u nich pakiet.聽

Udost臋pnij ten post