Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćzmeczona mama

jak zamienic butelke na piers?

Polecane posty

Gość gośćzmeczona mama

Drogie mamy może któraś z was pomoże. Mam bliźniaki 6 tyg ale nie to ważne ... Są karmione moim mlekiem praktycznie bez dokarmiania modyfikowanym ale zlbie z piersi a z butelki. Takie było zalecenie po neonatologii dzieci znają piers bo były przyszłystawiane i jedzą z niej ale albo zasypiają albo niedojadaja i koniec końców i tak muszą dostać butelkę. Czy wiecie może jest jakaś metoda żeby jadly z piersi i zjadaly porcje która jest dla nich odpowiednią. wykonczy mnie to ciągle odciaganie pokarmu.

mój syn też przysypiał wtedy łaskotałam go w policzek, w stopy i się budził im był starszy to mniej przysypiał(siostrzenica nawet nie budziła się przez cała noc na karmienie) wiec musisz byś cierpliwa... na pewno Tobie będzie trudniej bo masz 2 dzieci....może karm piersią na przemian....1 dziecko piers to 2-e butelka, potem to 2-e dostaje piers a 1-e butelkę? przy karmieniu piersią dziecko musi ciężej pracować niż przy butelce aby leciało wiec szybciej przysypia, no i przy piersi nie ma podziałki aby sprawdzić ile zjadło, ale jak czujesz że przystawiając pierś jest pełna twarda a po karmieniu robi się bardziej miękka znaczy ze dziecko dość zjadło i nie martw się:-) powodzenia

Gość gość
a położna do Ciebie przychodzi? powinna Ci doradzić. poproś o pomoc specjalistę i nie stresuj się :* rozejrzyj się, jakie masz w okolicy położne, niektóre są zdecydowanie lepsze od innych :-)

Gość gość
pierś na butelke rozumiem - wkładasz butelkę w stanik i jest. Ale butelkę zamienić na pierś? Nie da się chyba. No bo co? Wyciągniesz pierś na stół i powiesz, ze to butelka?