Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hybrydy w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Jak myslicie, mozna robic manicure hybrydowy w ciazy? Nie jest szkodliwy?

Gość gość
Ja bym sobie odpuściła. Nawet jak sama malowałam to szybko żeby nie wdychać za dużo i wietrzyłam. Po porodzie wrócisz do hybryd, a paznokcie w tym czasie odpoczną:)

Gość gość
Ostatnio byłam w szpitalu i 1 miała hybryde a 2 maluje sobie sama. I podobno lekarz wyraził zgodę. Ja osobiście nawet nie używam odżywki

Gość gość
Mi lekarz pozwolil ale robilam tylko od czasu do czasu bo mi sie nie chcialo ;)

Gość gość
Ja maluję paznokcie ale nie za często. Chciałabym hybrydy ale też chyba poczekam. Po pierwsze do porodu powinno się mieć czyste paznokcie bez żadnego lakieru a po drugie to jak będe się zajmować dzidzia w takich pazurach. A lakieru nie można dlatego, że gdy coś złego zaczyna się dziać z organizmem to najszybciej można to poznać przez płytkę paznokcia.

Gość gość
W czasie ciązy robiłam sobie manicure hybrydowy, lekarz nie miał żadnych przeciwskazań, używałam lakierów firmy Makear, które są wolne od formaldehydu, toulenu i DBP. W osmym miesiacu już nie robiłam tak dla bezpieczeństwa, aczkolwiek niektóre kobiety do konca nie rezygnują z mani hybrydowego

Gość gość
W ciąży dałam sobie spokój z hybrydami i malowaniem. Pod koniec sama sobie parę razy przemalowałam dla lepszego samopoczucia. Do opieki nad dzieckiem i tak mają być starannie przycięte i czyste.

Gość gość
Ja nie wyobrażam sobie nie mieć pomalowanych paznokci, ale hybrydy nigdy nie robiłam. W ciąży malowałam paznokcie zwykłym lakierem raz na tydzień lub raz na dwa tygodnie. W I trymestrze akurat było lato więc malowałam na balkonie. Potem już w domu, starałam się szybko malować i zmywać lakier żeby za dużo nie wdychać. Nie jestem lekarzem, ani ekspertem, nikt Ci nie powie czy zaszkodzi, bo nie robi się badań na temat szkodliwości farbowania włosów czy malowania paznokci w ciąży. Ale może lepiej dmuchać na zimne i nie robić tego za często.

Gość gość
Hybrydy nie są szkodliwe :-) nawet dla kobiet w ciąży :-) dobre jakościowo nie mają żadnego zapachu, wiec i wdychac nie ma czego :-) Jednak polecam pójść do dobrego, renomowanego salonu niż robić to samej :-)

Gość gość
Ha haha dobre, tak wszystko szkodzi nawet nie oddychajcie bo się czegoś nawdychacie i po Was