Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiecie, że istnieją laski moherowymi poglądami, które wcale nie są moherami

Polecane posty

Gość gość
10.45 Powiedz co one mogą? :-D Postrzelać sobie z cytatów biblijnych? Widzisz, że wolontariuszką z tym wielkim sercem nie chce być. :-D

Gość gość
Ostatnio były w Polsce dwa wypadki, kiedy kobiety zostały uwięzione i gwałcone przez kilku zwyrodnialców przez kilka dni. Tutaj tabletka po by nie pomogła. Serio chciałybyście urodzić dziecko jednego z tych degeneratów po takim horrorze? Poczytajcie bloki czy tematy kobiet, które dokonały terminacji. Jakie przezywały dramaty, jak marzyły, aby ich dzieci były zdrowe. Jedna z nich napisała "Marzyłam, aby to był ZD". To ogromny dramat, kiedy czeka się na urodzenie dziecka, które za kilka godzin/dni/miesięcy umrze w cierpieniach. Często po terminacji okazywało się, że dzieci były tak zdeformowane, że położna mówiła, aby nie patrzeć. Te kobiety żyły w olbrzymim stresie, każdy dzień był dramatem i nic dziwnego, że chciały go zakończyć. Mówię tu o różnych chorobach i błędach genetycznych, bo przeciwnicy terminacji śmiertelnie chorych dzieci mówią wyłącznie o słodkich dzieciątkach z ZD. Aha, i wiele z tych kobiet mówiło, że póki ich ten dramat nie dotknął, to też twierdziły "Jak można? Ja nigdy..." Osoba, która porównuje te kobiety do hitlerowców, nie ma za grosz empatii i współczucia.

Gość gość
To niezła z Ciebie opiekunka skoro w taki sposób wypowiadasz się o chorych osobach. To jest bardzo proste: zaszłaś w ciążę=jesteś matką. Matka kocha dziecko, kochanej osoby się nie zabija i nie zostawia samej przez jej ułomność. Nie zamierzam wypowiadać się za osoby które porzuciły chore dzieci, nie mnie je oceniać. Każdy ma prawo do życia. Każdemu można okazać miłość. Nawet będąc tylko opiekunką a nie mamą.

Gość gość
11:05 ZD to jedna wielka zagadka, jedno będzie lekko uspośledzone inne prawie jak roślina. Nie miałbym sił na taką loterię...

Gość gość
Gościu masz rację, ale dziecko z ZD będzie żyło, a tamto dziecko na życie nie miało szans.

Gość gość
gość dziś do twojej wypowiedzi dodałabym jeszcze przypadek ciężko chorego dziecka, z ogromem wad genetycznych, które umierało w męczarniach zaraz po porodzie, tylko dlatego że sławetny prof. Chazan nie wyraził zgody na aborcję, zasłaniając się klauzulą sumienia. Pomijam fakt, że dokonywał aborcji na potęgę za PRL. Teraz za to miał sumienie patrzeć na cierpienie tego dziecka, konającego w niewyobrażającym bólu i cierpienie rodziców.

Gość gość
Lepiej pożegnać dziecko w godnych warunkach, otoczone miłością, pochować jak ludzi niż zabić we własnym łonie i oddać na odpady medyczne. Bez imienia i godności jak ściek. Poczytaj o hospicjach perinatalnych, na fp fundacji Gajusz rodzice opisują swoje porody chorych dzieci i to co im te doświadczenia dały. Drogie panie, wasza opinia w tym temacie w większości wynika z niewiedzy. Bazujecie na "wydaje mi się" i tym czym Was trują media głównego nurtu które w większości sa finansowane przez przemysł aborcyjny. Nie opłaca się być pro life.

Gość gość
gość dziś dziewczyno chodzi o to żeby mieć wybór a nie nóż na gardle nikt ci nie każe usuwać

Gość gość
Wybór to możesz mieć w sklepie pomiędzy wołowiną a wieprzowiną. Dzieci się nie zabija.

Gość gość
gość dziś ale ty mi ani innym kobietom nie będziesz mówić co mamy robić, pilnuj swojego sumienia a nie obcych

Gość gość
12:17 Obyś nie musiała stanąć nigdy przed takim wyborem, zobaczyłabys ile warte byłyby twoje puste frazesy..

Gość gość
Obym nie musiała, ale jeśli stanę, wiem jaka będzie moja postawa. Bezbronni sami się nie obronią.

Gość gość
czyli ma normalne poglądy :) normalna kobieta (laskę to masz w gaciach).

Gość gość
Autorko twoja znajona to normalna, porządna kobieta. Cieszę się, że takie są.

Gość gość
5:45 nie porownuj swiadomej decyzji kobiety ze rodzi uposledzone dziecko do starosci czy ludzi po wypadkach czy chorobach!To ty jestes nieludzka pisząc cos takiego! Nie jestem zadnym robotem bez empatii tylko realistką.Ty nie powiesz prawdy, wypezesz ja, bedziesz pier o ideologii i pięknie życia.Kwintesencja zakłamania! Jeżeli w dyskusji od razu używasz inwektywow typu neonazista tzn. Ze sama jestes przepelniona nienawiscia! Typowy zakłamana kosciolkowa baba.Nie kaze ci usuwac a ty nie kaz innym rodzic chore dzieci jak nie chca! Umiecie tylko pięknie gadac, potem czar kościółka znika.Moze po to ta propoaganda i nagonka bo kosciol chce miec kase z chrztu a potem pogrzebow?! Bliska mi osoba jest dyrektorem w szkole specjalnej. To jak umordowane sa te matki brak slow.Martwe za zycia po prostu. Dzieci zezwierzecone,onanizujace sie, sliniace, gryzace,naprawdę to zycie ma ogromna wartosc...

Gość gość
19.10 "...Dzieci zezwierzecone,onanizujace sie, sliniace, gryzace,naprawdę to zycie ma ogromna wartosc..." to cytat z twego postu - mój komentarz: nie masz prawa oceniać wartości życia innego człowieka, z twego punktu widzenia może być bezwartościowe, dla takiej osoby jest jedynym jakie ma i być może jest bardziej zadowolony/a z niego niż ty ze swego tzw. normalnego.

Gość gość
Co do aborcji upośledzonego płodu - decyzja rodziców, czy poradzą sobie czy nie, nie można nikomu nakazać poświęcenia swego życia życiu innego człowieka.

Gość gość
Co do aborcji upośledzonego płodu - decyzja rodziców, czy poradzą sobie czy nie, nie można nikomu nakazać poświęcenia swego życia życiu innego człowieka, taka decyzja musi być świadoma i samodzielnie podjęta.

Gość gość
Tez jestem przeciwna aborcji a nie jestem moherem i mam sąsiadka nie wiem czy moher ale co dzień w kościele przeciw aborcji eutanazji itp....a śmieci pali w ognisku na ogródku i truje wszystkich w koło wiec autorki nie oceniaj ludzi po tym czy ktoś chodzi do kościoła czy nie. Takie ma przekonania do których na prawo

Gość gość
A tak w ogóle kto wg Ciebie jest moher?

Gość gość
19:17 oczywiście że mam prawo!Takie samo jak np.ty drąc się ile wlezie żeby takie dzieci rodzić. I idąc tym tropem piwtarzam ZAKŁAMANIE ZAKŁAMANIE ZAKŁAMANIE!! Ba zaraz napisz że zycie matki tego dziecka jest piękne i życie tego dziecka samo w sobie też jest git..Ta se pogadamy.Do kościoła lepiej leć a potem po przyjsciu ziej tą swoją "miłością" do bliźniego.Nie zmusisz kobiet rodzic dzieci bez oczy ,nog, mózgu. Nie zmusisz mnie i miliony innych do tego zeby myslec o takim biednym istnieniu ze jest darem Boga i cudem!!

Gość gość
A ja mam takie pytanie do przeciwniczek aborcji w tych trzech przypadkach, co sadzicie o sytuacji gdy ciaza zagraza zyciu matki? Gdy ta matka ma juz inne dzieci, ktore musialaby osierocic? Co w sytuacji gdy ani matka ani dziecko nie maja szans jesli nie przerwie sie ciazy? A co jesli matka musi wybierać czy urodzi, skazujac sie na smierc? Czyje zycie jest wtedy ważniejsze? Co z ludzmi, ktorych ta mama zostawi? Maja byc z niej dumni? Duma nie pomoze pieciolatkowi gdy teskni za mama w nocy, ani samotnemu ojcu w chwilach zalamania... Czy jednak w tej sytuacji mozna to dziecko wg was zabic? Sa rozne przypadki, nowotwory, pekniecie wyrostka, zespol hellp, cos tak czestego jak ciaza pozamaciczna, przeciez w takiej tez jest zywy zarodek, zycie. I przeciez to i tak juz jest ogromny dramat tej kobiety. Prosze, wypowiedzcie sie, bez wyzwisk. Czy taka mama tez nie moze miec wyboru? Czy lekarze nie maja miec obowiazku ratowania zycia kobiety w sytuacji, gdy i ona i dziecko moga umrzec?

Gość gość
Gdy jej życie jest zagrożone, lekarz ratuje najpierw ją. Może umrzeć i poświęcić życie dla dziecka, ale to już heroizm.

Gość gość
A co bedzie jak zabronia aborcji kompletnie?

Gość gość
No chyba w takim nie zabronią...