Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kolacja dla przedszkolakow

Polecane posty

Gość gość

Co Jedza wasze przedszkolaki na kolacje?? Moj zjadl kromke chleba zytniego , 4 plastry fileta pieczonego z indyka I 2 plastry sera zoltego do tego herbatka owocowa .:) ma 4 lata

Gość gość
Na jednej kromce tyle plastrów? Dużo je ten Twój synek. Moja córka też ma 4 latka, od małego nie je wędliny i nawet nie chce spróbować, nawet chudych z indyka itp też nie tknie. Ja jej na kolację zawsze robię coś ciepłego do picia, np kakao lub herbatkę i do tego różnie : kromka chleba z masłem i dżemem, lub z serem żółtym i ogórkiem, czasem parówki, czasem tost z serem lub płatki z mlekiem po prostu. Czasem jak mąż ma wolne to jemy wspólnie na kolację jakiś makaron np farfalle ze szpinakiem lub penne z pomidorami, róznie. Moja córka je noramalnie, nie mam fioła na punkcie mega bio żywienia, glutenu i tych innych pierdół. Córka ma łądną figurę, nie jest ani gruba ani chuda, w sam raz śliczna zdrowa dziewczynka

Gość gość
Dużo je? Ja nie jestem autorką ale kilka plastrów wędliny i 2 plasterki sera do tego 1 kromka chleba to chyba mało...

Gość gość
Mój potrafi zjeść na kolację całą kajzerkę z dzemem np.

Gość gość
2 parowki bez chleba

Gość gość
No ja np jak sobie robie kanapke z jednym plasterkiem szynki i sera, w dodatku z chleba zytniego ktory jest pozywny to się tym najadam. A chlopiec 4 letni wtrąbi całą kromkę i 6 pięter dodatków?

Gość gość
Ja czasem dzieciom i na śniadanie,i na kolację robię kanapki,takie jak sama uwielbiam: z sałatą,szynką,serem,jajkiem,pomidorem i ogórkiem...Czasem zjedzą wszystko ze smakiem,czasem wybrzydzają. Ale jak mam lenia,to zrobię z twarożkiem samym albo z pasztetem i majonezem. :) Czasem jakaś jajecznica albo jajko sadzone... Syn ma 2,5 roku ,a córka 8 ...syn od urodzenia chętnie i dużo je,nie jest absolutnie gruby,natomiast corka chuda,ale to po mnie,byłam taka sama ,dopiero niedawno przekonałam ją do jedzenia jajek. Generalnie córka jest większym niejadkiem niż syn,ale ja w jej wieku nie jadłam nawet połowy tego,co ona. :D Mogłam żyć powietrzem,a jak podawano obiad,to byłam załamana i potrafiłam zupę jeść godzinę...

Gość gość
Ja nie rozumiem takich dzieci niejadków co to grymaszą, potrafią udawać że zjadają, dziamać jedną kanpkę przez godzinę. Pamiętam w podstawówce jak miałam taką koleżankę, przychodziłam po nią rano i razem wyruszałyśmy do szkoły, i ona zawsze gdy przychodziłam siedziała nad talerzem a matka ją prosiła żeby cokolwiek zjadła. Ona nie chciała jeść i tyle. A pamietam że takie rarytasy tam miała, że mi to aż ślina ciekła bo w domu przeważnie bieda, na śniadanie była kanapka posmarowana nożem albo nic. W szkole też kawałek chleba się po kryjomu zjadało żeby znajomi nie widzieli bo wstyd. Dlatego teraz zawsze mojej córce mówie gdy grymasi, że nie zaznała biedy i nie szanuje jedzenia, a potrafi wybrzydzać nad łososiem, wysokiej jakości wędlinami, ciastami itd. Może to dlatego że chcę jej dać wszystko, żeby nic jej nie brakło i dlatego córka jest przyzwyczajona do dobrobytu