Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brakujemisil

Oblicznie cyklu

Polecane posty

Gość Brakujemisil

Witam. Juz chyba zglupialam. Jak się oblicza ile dni trwa cykl ? Staram się o dziecko i juz czasami brak sil. Boje sie najgorszego . Czekam za wynikami. Czy leczy się któraś z was hormonalnie?

Gość gość
Cykl trwa od pierwszego dnia krwawienia do ostatniego przed krwawieniem. Pierwszy dzień nowego krwawienia to pierwszy dzień kolejnego cyklu. Krew na majtkach = pierwszy dzień cyklu, prościej wytlumaczyc się nie da. Cykle sa różne, średnio trwaja 28-30 dni, ale np. ja miałam nieregularnie od 21 do 42 dni na przestrzeni lat.

Gość Cleo1976
Cyklu się NIE "oblicza", tylko obserwuje.Śluz, temperaturę, szyjkę macicy.Jeżeli jesteś płodna, powinny zachodzić zmiany.Śluz po miesiączce jest biały i kleisty (u niektorych kobiet nie ma go wcale), w dniach płodnych robi się mokry, przezroczysty, ciągnący się lub przypomina gararetkę.Po owulacji znowu zmienia się na niepłodny.To samo z temperaturą.Przed owulacją jest niższa (z reguły 36,6 i mniej)-po niej lekko wzrasta.Szyjka macicy w dniach niepłodnych jest twarda i nisko położona, łatwo ją wyczuć palcami.W sniach płodnych robi się bardziej miękka i się skraca, więc trudniej ją "znaleźć." Największą szansę na dziecko masz 72 godziny przed i po owulacji.Dlatego stosuj testy paskowe z moczu, żeby dokładnie określić ten czas.A cykl liczy się od pierwszego dnia miesiączki.Pierwszy dzień okresu=pierwszy dzień cyklu.Powodzenia.

Gość Brakujemisil
Maskara Totalna :( najgorsze jest to ze ja nie potrafię rozponac tej szyjki i kiedy są płodne,a kiedy nie. Zawsze wydaje mi się ze sluz ciągle jest taki sami. Ehh a może po prostu niezwraclaam na to uwagi