Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szuzi

Zastanawiam się ile osób z tego forum korzystałoz psychologa lub psychiatry?

Polecane posty

Gość gość
ja mam depresję odkąd zdałam sobie sprawe z bezsensownosci egzystencji ludzkiej, odkąd zrozumiałam, że życie to tylko cierpienie psychiczne dla ludzi inteligentnych i wrażliwych emocjonalnie,. Ludzie mało wrazliwi i ameby intelektualne mogą sobie mówić ile chcą że zycie jest piękne. Oni przeciez mają wielkie cele, nażreć się, wysrać, wyspać, co tydzień pojechać do galerii i mcdonaldsa. Ich życie jest piękne bo nie mają czasu ani ochoty na myślenie

chce być ameba w takim razie... jeśli to jedyna droga do szczęścia :)

Gość system wygrywa
gość wczoraj myślenie i intelekt przeszkadza w życiu, dlatego 80% polaków ma depresje i inne problemy psychiczne, masa łyka prochy, masa samobójstw, to jest wina systemu którego celem jest wyzysk i wolna eksterminacja każdego myślącego osobnika

Gość profesjonalnie rozgrzeszam
kto ma za dużo wolnego czasu na myślenie dostrzega bezsens wszystkiego naokoło, dlatego trzeba się zająć pracą, gromadzeniem materialnego gòwna, najlepiej biorąc długi, i wtedy wasze życie nabierze sensu, bo nie będziecie mieli czasu aby myśleć o głupotach, bo będzie praca, dom, praca, dom.... i spłaty was goniły, dlatego najlepsze lekarstwo na depresje to długi, bo długi zmuszają do działania nawet bardzo leniwych gdyż boją się stracić to co mają i to ich motywuje. Dziękuje za uwage.

Gość biznes medyczny
Psycholog/psychiatra nikomu nie potrzebny bo depresja to nie choroba, tylko pewne braki psychiczne, wystarczy wypełnić braki i problem sam się rozwiązuje bez brania prochów i opowiadaniu głupot debilom z dyplomami którzy mają w doopie stan swoich pacjentów, bo interesuje ich tylko kasa i nabijanie godzin na zegarek.

Gość gość
tak, braki w kilku neurotransmiterach. Uzupełniasz je lekami, a terapią uczysz mózg samodzielej produkcji.

Gość gość
Wszyscy . Każdy miał jakieś testy psychologiczne . W moim zawodzie koniecznie musisz mieć badania psychiatry i psychologa .

Gość gość
gość wczoraj w sedno Do psychiatry poszlam po skierowanie do psychologa. Zdiagnozowala zaburzenia nerwicowe. Zapisala lek,ale nie wykupilam,stwierdzilam,ze dopoki nie mam mysli samobojczych to sprobuje sama psychoterapia. Po 5 miesiacach dalej mam mieszane odczucia. Jestem juz znacznie spokojniejsza,lepiej sobie radze ze stresem i mam lepszy humor,ale watpie,ze to wynik terapii,raczej tego,ze czas leczy rany,wynik wrodzonej dociekliwosci(na dreczace mnie pytania odp szukalam w necie i ksiazkach) i bodzcow z zewnatrz

Gość gość
Ja chodziłam na psychoterapię. Wcześniej przez lata brałam psychotropy, bo mi się wydawało, że to wystarczy. Pani dr tylko mnie pytała czy chcę zwiększyć dawkę i przepisywała recepty. Potem zmieniłam lekarza, który mi wytłumaczył, że to nic nie da i wysłał mnie na psychoterapię. Z pierwszej terapeutki zrezygnowałam, bo to nic nie dawało, a potem trafiłam na panią, która bardzo mi pomogła i którą bardzo wszystkim mogę polecić.

Gość gość
nie neguję psychoterapii... wszystko zależy od człowieka i jego stanu... jednemu pomoże bardzo, drugiemu woógle, to zależy od wielu czynników... i od rodzaju "schorzenia"

Gość gość
Ja chętnie bym poszła do dobrego i sprawdzonego psychologa

Gość gość
W Warszawie mogę polecić psychoterapeutkę poznawczo-behawioralną Paulinę Senator, rewelacyjny specjalista i urocza kobieta

Gość yonama
Myślę, że w dzisiejszych czasach coraz więcej osób korzysta z takiej pomocy. W wielu przypadkach do wyleczenia się z depresji potrzeba leków i terapii. Moja mama przez długie miesiące dostawała relanium https://ktomalek.pl/relanium-ulotka-roztwor-do-wstrzykiwan-5-mg-ml-5-amp-po-2-ml/ub-6161401 i chodziła na psychoterapię. W końcu pomogło, ale takie choroby lubią wracać.