Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wykaczanie dziecka pomoże na jego ciągły płacz? Chyba ktoś zauroczył dziecko

Polecane posty

Gość gość
Oczywiście, że grzech i to ciężki, który otwiera furtkę na działanie szatana. Jestem osobą głęboko wierzącą i nie mogę pojąć jak można w takie coś wierzyć.

Gość gość
tu autorka - moja babcia była wierzącą osobą, co niedziele do kościoła, na Jasną Górę jeździła, w domu z 10 świętych obrazów a i tak nas wykaczała. Gdzie tak pisze, że nie wolno w wierze katolickiej odprawiać guseł? Skoro istnieje szatan, istnieją tez gusła by zablokować jego poczynania.

Gość takijedentfacet33
Złe uroki to nie kwestia wiary czy innego ciemnogrodu tylko energii ducha danej osoby. Wszyscy Ci co się tak śmieją to nie spotkaliście nigdy w życiu osoby przy której źle się czujecie , albo z która jak wchodzicie w konfrontacje to się aż w głowie zaczyna kręcić ? Tak właśnie się dobiera energie innych . jedni są życzliwi i przyjemnie się spędza z nim czas ,a inni nie. I to się czuje po prostu ,a dzieci to odczuwają bardziej czy się to komuś podoba czy nie. ...ja znam jeszcze jeden dość prosty sposób na odczynianie uroków po prostu w chwili ,gdy ktoś was denerwuje "chwaleniem" czy głupimi gadkami to mówicie sobie w myślach " pocałuj mnie/dziecko w d**e " albo nawet w domu po powrocie na głos ,a w najgorszym przypadku jak ktoś zaczyna pieprzyć głupoty to przy tej osobie i tyle.

Gość gość
to ja autorka - w sumie to nie wiem czy ta zła energia danej osoby to nie jest omotanie przez szatana.....

Gość gość
Autorko, zablokować działanie szatana można modlitwą, Mszą Świętą, sakramentaliami, a nie zabobonami! Gdzie tak jest napisane? W Piśmie Świętym: w 5 Księdze Mojżeszowej 4,19; w 2 Księdze Królewskiej 21,6; Izajasza 2,6. Praktykowanie zabobonów jest zabronione, a kto je praktykuje nie wejdzie do Królestwa Niebieskiego. (Objawienie 21,27). Jeżeli jesteś jakiegokolwiek wyznania chrześcijańskiego (ja jestem katolickiego), to Twoim obowiązkiem jest o tym wiedzieć i się do tego stosować.

Gość gość
to co mam się modlić i dać na mszę żeby przestało płakać?

Gość gość
Jeżeli jesteś wierząca to nie rozumiem wątpliwości. Jest październik - miesiąc różańcowy - potężny egzorcyzm. Aż się wierzyć nie chce, że ludzie uważający się za katolików nie znają podstaw swojej wiary.

Gość gość
Tak jestem katoliczka, w Boga wierzę i się modlę, ale nie wiedziałam że październik to miesiąc różańca. Widocznie jesteś bardziej nawiedza ode mnie :)

Gość gość
Gdybyś chodziła co niedzielę do kościoła, to wiedzialabys, że październik jest miesiącem rozancowym, bo księża o tym mówią.

Gość gość
14:19: Katoliczka nie jesteś. Jesteś nawiedzona.

Gość gość
Wy chyba naprawdę albo się tak nudzicie i macie mało do roboty i żadnego hobby, że jaracie się takimi bzdurami. Weźcie do ręki parę książek, dokształćcie się, odchamcie, bo narazie to inteligencją zostaliście w lesie. Waszych dzieci mi szkoda, że ich matki są takie ograniczone intelektualnie i wierzą w coś tak absurdalnego jak wszelakie czary, odkaczanie, odc***anie i inne pierdoły. Oj kobiety, źle z wami, a jak tak będziecie w to brnąć to już w ogóle w psychiatryku wylądujecie.

Gość gość
Autorko a może wylewanie wosku przez starsza pnia? Moja córka się jakala logopedy terapię nic nie pomagało. W końcu moja teściowa pojechała z koszulka do takiej pani co wylewa wosk za każdym razem było lepiej. Wychodziło ze się przestraszyła psa i tak było raz przebiegła z silnym płaczem bo pies za ogrodzeniem na nia zaszczekal. Była mama z niemowlakiem co ciągle płakal i pomagało

Gość gość
Autorko, gdybyś wierzyła w Boga nie wierzyłabyś w takie zabobony. Jedno drugie wyklucza. Więc przestań perfidnie kłamać, że jesteś wierząca.

Gość gość
Ale macie problem. Co wam do tego.

Gość gość
Gość 15:28 Ja piertolę, jakim trzeba być debilem, żeby w takie coś wierzyć.

Gość gość
15:31 Powiedz co jest złego w modlitwie nad dzieckiem, nawet z tym głupim jajkiem?! Jakby nie było jajka już by było ok? Bo nie wiem o co ci chodzi. Tak jestem wierząca, możesz wierzyc lub nie, w duszy to mam.

Gość gość
15 33 I ty niby jesteś wierząca buahahaha doooobre :D :D

Gość gość
Głupie jest to ,że nie pójdziesz z dzieckiem do lekarza tylko brandzlujesz się p********i czarami. To kup sobie jeszcze kocioł i miotle. Sama modlitwa jest ok,ale wpiepszanie w to jakiś wioskowych zabobonow jest śmieszne i jednocześnie świadczy o Twoim ilorazie inteligencji.

Gość gość
A widziałaś kiedykolwiek, żeby jakiś ksiądz modlił się w kościele przelewając jajko? Powinnaś się leczyć u psychiatry.

Gość gość
15 40 Ha ha ha ty to masz iloraz inteligencji :D do minimum :D co za pustak :P phi :P

Gość gość
15 43 ty Nie widziałaś bo do kościoła nie chodzisz hy hy hy :D

Gość gość
Pustak ze mnie,bo nie wierze w takie brednie? No tak rzeczywiście pusta jestem bardzo. Idz po jajko i wykacz się ,a potem leć do kościoła do przyjść komunię na mszy.

Gość gość
Z miasta jesteś i uważasz się za panią iloraz inteligencji :D :D Gdyby nie ludzie ze wsi nie miałabyś co wsadzić do mordy :

Gość gość
Prawo. Nie ma aż tak głupich ludzi.

Gość gość
Ja nie rozumiem po co się tu wgl udzielasz skoro w to nie wierzysz? To się z tą wynosi i nie zaśmieca jest tematu. Dowodzenia pani pa pa

Gość gość
Proponuje odstruśianie większe jajo lepsze efekty! Nie dość że niemowlak przestanie się drżeć to zacznie mówić czytać i pisać. Potem z tego jaja strusia robimy jajecznicę i wpieprzamy złego ducha, droga naturalna wydalamy do WC, ale tylko jak mamy kanalizację bo inaczej zły duch zamieszka w szambie :)

Gość gość
Nie wykaczylam jeszcze dziecka tylko zapytałam tu, u lekarza byłam, dziecko jest zdrowe, tylko cały czas płacze odkąd spotkaliśmy ta znajomą. Mnie babcia wykaczyla w dzieciństwie i pomogło.

Gość gość
Gosc 15:48 Widać,że kiepsko z tobą . Idź się wykaczyc. Kwa kwa kwa. Hahaha nie odpowiadam już na twoje wypociny,bo tobie by już nawet wymiana mózgu nie pomogła. Ograniczona jesteś i tyle w temacie. Idź po jajko!

Gość gość
Moja teściowa też wierzy w takie gusła i jak mały miał skok rozwojowy i szły mu zęby, przez co ciągle płakał to też nad nim odprawiała jakieś czary, bo ktoś go na pewno zauroczył. I oczywiście nie pomogło.

Gość gość
To wykacz tego bachora i skończ juz ten głupi temat. Siedzisz tu od wczoraj i się głupio pytasz. Gówniak wyje, a ty jak doopa wołowa rozkladasz lapy i nie wiesz co robić. Goowno jak nie wiesz co. Skoro wierzysz, ze to pomaga, bo kiedyś tam komuś poskutkowało, to cuduj z tym jajem i wypad stąd.