Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wykaczanie dziecka pomoże na jego ciągły płacz? Chyba ktoś zauroczył dziecko

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś z was wykaczał dziecko? Czy pomogło to na płacz lub lęki dziecka? pytam całkiem poważnie dziecko dotąd spokojne nagle jak zobaczyła go moja znajoma, caly czas płacze. Mogła mi zauroczyć dziecko, nie wierzyłam w takie rzeczy ale teraz zaczynam wierzyć...

Gość gość
Nie mam zielonego pojęcia co to jest wykaczanie. Wyjaśnisz? Co do uroków to nie wierzę. To pewnie skok rozwojowy.

Gość gość
Serio wierzysz w to co piszesz? Jakies uroki i bzdury? Zajmij sie porzadnie dzieckiem sprawdz czemu płacze ,a nie glupotami sie intetesujesz.

Gość gość
wykaczanie - bierzesz jako kacze, może być i kurze, i tym jajkiem okrążasz, trzymając je cały czas i przekładając z reki do ręki, najpierw nóżki dziecka, tułów/brzuszek, ręce i na końcu głowa. Przy każdej partii ciała odmawiasz zdrowaśki. Na końcu to jajko rozbijasz w polowie szklanki wody i ukazuje sie z białka mniej więcej to co trapilo dziecko. Mnie tak babcia wykaczała w dzieciństwie, jak się wystarszyłam czegoś na polu. I pomogło, bo przestałam sie bać

Gość gość
O qrwa.. :D Dobre,dobre. XXI wiek i takie rzeczy...proponuję udać się do wioskowej znachorki jak dziecko będzie chore i niech ci da "ziółka"....albo od razu kup dziecku maryśkę, przynajmniej będzie dobrze spać. :D Najlepiej z Holandii!!

Gość gość
moze do lakarz z nim idz, zamiast odp*****lac jakies sredniowieczne szopki.... co za ciemnogrod...

Gość gość
O kierwa :D Nie mam pytań

Gość gość
:D :D :D i na 3 zdrowaśki do pieca chlebowego.

Gość gość
a co z tym piecem ?

Gość gość
a co z tym piecem ? x Nawet ci nie napiszę, bo jesteś taka durna, że jeszcze to zrobisz :D

Gość gość
Gość 16:47 A potem jazda do spowiedzi, bo to co proponujesz to jest grzech ciężki i profanacja w jednym!

Gość gość
Kurwa wróć do podstawówki jak nie wiesz co z piecem

Gość gość
Nie przerabialiście Antka w 5 klasie.

Gość gość
Wykaczanie? Wrzucam to na spotted madka

Gość gość
Nie pomoże. Trzeba wymisiać, misiem grizzli koniecznie!

Gość gość
w sumie to nie wiem po co wezslam na to provo bo przecież nie ma takich durnych ludzi w rzeczywistości... może chciałam się dowiedzieć co to jest wykaczanie a teraz wiem bierze się jajko kacze i cos tam i ukazuje się zmora no dajcie jeszcze jakies historyjki na dobre zasnięcie

Gość gość
autorką tego tematu powinien się zainteresować mops i sad rodzinny bo ewidentnie dziecku cos się dzieje mzoe jest chore a ta wierzy w czary i jeszcze do znachorki gotowa leciec a nie daj Bóg do pieca na 3 Zdrowaśki i jeszcze żeby nie kojarzyć tej słynnej lektury to po prostu może jeszcze uposledzona, ratowac dziecko!!

Gość gość
wykaczamy, wykaczamy a jakże, a jak nie pomaga to udajemy sę do znachora i odprawiamy modły :)

Gość gość
gość wczoraj dlaczego chcesz mnie do gopsu podawać, skoro mojemu dziecku nie dzieje się krzywda? U lekarza byliśmy i jest zdrowe, tylko płacze jakby go ta c**a zauroczyła...

Gość rozalkaRozalka
gość wczoraj Nie przerabialiście Antka w 5 klasie. x wez poczytaj to forum, tematy , odpowiedzi to nie bedziesz sie dziwi ze nie maja pojecia o co z piecem chodzi :O

Gość gość
ja pierr co za debilka. wykaczanie o ja pierr

Gość gość
wsadzić doope do pieca na 3 zdrowaśki, ot co , nie polecam żeby nie było :D

Gość gość
Gość 11:13 Też bym płakała jakbym miała taką głupią i zacofaną matkę.

Gość gość
Śmiejecie sie z autorki, a wiele osob wierzy i czesto po odbyciu jakiegoś uroku, sytuacja wraca do normy. Ja nie raz słyszałam takie opowieści, ze dziecko po spojrzeniu jakiejś osoby, płakało bez przerwy, bez przyczyny i dopiero po jakiej ludowej to przechodziło jak ręka odjął. Autorko, dziecku tym krzywdy nie zrobisz, wiec co ci szkodzi.

Gość gość
Nie !! wykaczenie nie pomoże, przetrzyj buzię dziecka swoimi majtkami, tylko musisz je nosić przez 4 dni, oduroczysz na 100 % : D

Gość gość
gość wczoraj smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif i na 3 zdrowaśki do pieca chlebowego. X Padłam :)

Gość gość
Autorko nie przejmuj sie nimi.Po prostu zrób to z tym jajkiem może pomoże,przecież nie zaszkodzi.Uroki istnieją ,najbardziej podatne są na nie zwierzęta i dzieci.Moja przyjaciółka najlepsza ma psa pieknego,sąsiadka do niej przyszła i pochwaliła jaki piękny i super ze tak duzo je,zaraz pozniej pies przestał jesc i 2 dni nic nie jadł,leżał,ona skombinowała swięconą wode i cos tam odczyniała,jak ręka odjął.Kolega miał gołębie,jakis kolega mu tam wszedł i pochwalił jakie piękne,w tę samą noc połowa wyzdychała.Takie rzeczy istnieją czy sie komus to podoba czy nie.

Gość gość
Moja mama odwracała uroki kilkorgu dzieci w rodzinie , jak ciągle płakały nagle bez przyczyny w ten sposób, że zlizywała czoło dziecka i spluwała. Kiedyś tak zrobiła mojemu synkowi jak wył nie wiedzieć czumu, wkurzyłam się na nią okrutnie, ale to pomogło bo przestał wyć, a wył od dłuższego czasu. Tym dzieciakom w rodzinie o dziwo tez to pomogło. Choc ktos z boku powie ciemnoty i średniowiecze.

Gość gość
XXI wiek, niby oświecone społeczeństwo... Do tego większość katolików, a wierzą w jakieś gusła. Wiecie, że to według tej wiary grzech?