Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w 34t6d ciąży można bezpiecznie urodzić? Proszę wejdźcie, zaraz jadę na IP.

Polecane posty

Gość gość

Jestem przerażona bo mam regularne skurcze, co 20minut, dzwoniłam do położnej i kazała zabrać 2× nospę, 3×magnez i ciepłą kąpiel i jeśli się nie wyciszy to jechać na IP. Właśnie idę do wanny. Martwię się. Czy w 34t6d ciąży (wiek ciaży na 100%dokładny) czy mały może być w 100% wszystko ok? Na ostatnim USG 33tc waga 2490.

Gość gość
Pewnie że moze być dobrze. Powodzenia ! TRZYMAJ Się

Gość gość
Oczywiście,ze moze byz wszystko dobrze, tego Ci życzę. Daj znac jak skonczyla sie ta cała sytuacja. POZDRAWIAMY

Gość gość
Dobrze będzie powodzenia. Daj znać jak się potoczyło

Gość gość
Kochana urodziłam w 32 tc 5 dni i wszystko dobrze się skończyło, choć wiem co teraz przechodzisz. Twój maluszek już ma dobrze rozwinięte plucka i waga też. Trzymam kciuki!

Gość gość
Znam dziewczynę ,która na tym etapie urodziła naturalnie. Bycie mamą wcześniaka jest najtrudniejsze przez pierwszy rok, trzeba często chodzić na rehabilitację, sprawdzić wszystko u specjalistów wszelkiej maści, ale później to się wyrównuje.

Gość gość
12:42 Nie pleć bzdur, że płuca są rozwinięte. W pełni rozwinięte płuca u płodu są dopiero pomiędzy 37, a 38 tygodniem. A waga na usg jest tylko szacunkowa więc z tym też nic niewiadomo.

Gość gość
Właśnie jestem w szpitalu, skurcze były na 60-80% ktg. Wyciszyli je ale mam zgładzoną szyjkę i rozwarcie na 2 cm. Powiedzieli ze mogę urodzić w każdej chwili co może oznaczać dziś jak i za 4 tygodnie.

Gość gość
Lekarz na izbie powiedział że nie mam juz tego czopa śluzowego a ja naprawdę niczego nie zauważyłam, powiedział że tego się nie da nie zauważyć. To ja już sama nie wiem:-(

Gość gość
Ja urodziłam (naturalnie ) w 35 tyg.dziś cora ma 7lat i jest okazem zdrowia. powinni Ci dac zastrzyk na rozwój płuc dziecka natychmiast!!!moja córka miała PRoblemy z oddychaniem zaraz po porodzie bo nie miałam tych zastrzyku.bo nie zdążyli

Gość gość
Acha miała 50cm i wagę 2340

Gość gość
Po 35tyg już nie zatrzymują porodu co ty pieprzysz a płuca są rozwinięte po 37tyg Wczesniak to zawsze Wczesniak

Gość gość
Ale jestem na obserwacji, zapytam o te zastrzyki przy obchodzie.

Gość gość
Moj syn z 36tc mial pluca rozwiniete.

Gość gość
Mój z 34tc oddychał samodzielnie, w szpitalu 7 dni bo nie trzymał temperatury.

Gość gość
Tak, na szczęście jeszcze w dwupaku. Ale chyba na dniach urodzę bo mam 4cm rozwarcia.

Gość gość
Autorko dostałaś sterydy?

Gość gość
Nie, nie podali sterydów.

Gość gość
Co ma wolac, jest w szpitalu pod opieka to ma sie wyklocac z lekarzami, bo na kafeterii pisali ze trzeba podac... Ja czytalam ze do 34 tygodnia podaja, wiec nie stresuj autorki, ona na pewno jest w dobrych rekach. W 'moim' szpitalu tez powstrzymuja porod do 37 tygodnia. Autorko, trzymam kciuki zeby dzidzius jeszcze troche posiedzial, a jak nie to zeby sie bezpiecznie urodzil. Bedzie dobrze!

Gość gość
Autorka już jest w 35 tc, szacowana waga dziecka jest przyzwoita i pewnie dlatego już nie podają sterydów. Prawdą jest, że dziecko może urodzić się w 38 tc i mieć większe problemy z oddychaniem niż wcześniak. Trzymam kciuki za Was autorko, będzie dobrze:)

Gość gość
Autorko co u Ciebie?

Gość gość
Dziś rano urodziłam w 36t1d:-) poród szybki i sprawny synek 3200, 55 cm. Wzięli go przed chwilą żebym odpoczęła chwilę niedawno zjechaliśmy z porodówki:-) wszyscy mówią że wszystko ok.

Gość gość
To super. Gratulacje autorko

Gość gość
Urodziłam 35t5d i mój syn dostał sterydy.

Gość gość
Można, to już będzie zdrowy noworodek, tylko pewnie dostaniesz skierowanie do pediatry na badania po porodzie i będzie ok.

Gość gość
Dziecko jest donoszone po 37 tygodniu, z tego co mówił mój lekarz. Dziecko autorki to wcześniak, późny wcześniak, ale wcześniak i należy go bardzie monitorować.

Gość gość
Juz nie przesadzaj z tym wczesniakiem....te kilka dni nie robi roznicy....36i 1 a 37 - no i duzy chlop gratuluje