Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przetrzymanie samochodu

Polecane posty

Gość gość

Witam Oddałam samochód do blacharza. Miał go robić 2 tygodnie a za 5 dni mija 2 miesiące i nadal koleś nie chce mi zwrócić samochodu bo 1. Nie miał czasu się tym zająć 2. Byl w szpitalu 3. Musiał pojeździć po rodzinie 4. Nie wyda mi go niezrobionego 5. Nie będzie mi miał go kto wydać bo jego nie ma Szlag mnie trafił dzisiaj i zamierzam się tam z policją wybrać. Co jeszcze mogę zrobić? Do jakich instytucji się zwrócić by mu to na sucho nie uszło? Na wypożyczalnię samochodów wydałam już 1500 zl Za rady typu "mogłaś od razu...." Dziękuję

Gość gość
Poproś policje żeby ci towarzyszyła w odbiorze samochodu. Boisz się że dojdzie do bójki. Zabierasz i koniec.

Gość gość
Mogłaś od razu spisać umowę. ;)

Gość gość
Ja bym tam poszedł po swój samochód z siekierą w ręku. Wsiadł i odjechał.

Gość gość
Oczywiście siekiera po to żebyś miał sie czym w głupi łeb pier/donąć. No bo po cóż innego??

Gość gość
Siekiera skraca okres odbioru samochodu do minimum. Ale najpierw poprosić o pomoc policje.

Gość kato
Jedziesz pod warsztat, dzwonisz po policję, pokazujesz dowód, że jesteś właścicielką samochodu i go zabierasz, a jeśli nikogo w warsztacie nie ma. Zglaszasz sprawę na policję i oni się tym zajmą... Potem zakładasz kolesiowi sprawe z powództwa cywilnego, gdzie pokazujesz rachunki z wyporzyczalni i wnosisz o zwrot tych kosztów wraz z odsetkami.

Gość gość
Siekiera to narzędzie pomocne w wyklepaniu karoserii i w razie czego w odcięciu uszkodzonego elementu. Przyszpiesza prace blacharskie.

Gość gość
*oczywiście ta siekiera to żart :-)

Gość gość
Wypożyczalnia samochodów Borexpo E.R. Borowieccy Sp.J. ul. Żurawia 10/12/1 60-860 Poznań Wielkopolska Tel.: +48601581400, +48661623700, +48618476716 info@wypozyczalnia-samochodow.com https://wypozyczalnia-borexpo.pl/ Tani wynajem aut osobowych, dostawczych, busów!