Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wasze dzieci po urodzeniu odrazu mialy brazowe oczy ?

Polecane posty

Gość gość

Czy Wasze dzieci po urodzeniu odrazu mialy brazowe oczy ?

Gość gość
Córka urodziła się z niebieskimi. Po kilku tygodniach pojawiły się na nich brązowe plamki. Dziś ma 4 miesiące i oczy brązowe.

Gość gość
Moja miała ciemno niebieskie,nadal ma niebieskie tyle że jasne.

Gość gość
a co to za różnica? ważne żeby dziecko zdrowe było a po za tym tęczówka zmienia się całe życie co kilka lat jak byłam mała to miałam ciemno brązowe prawie czarne oczy obecnie mam piwne z domieszką zielonego zależnie od światła chciałabym mieć niebieskie albo zielone oczy :)

Gość gość
w mojej rodzinie wszyscy rodzą się z bardzo ciemnymi, prawie czarnymi, a potem mają niebieskie (w jednym przypadku zielone)

Gość gość
Moja corka jak się urodziła to miala takie jakies dziwne - jak gdyby ciemne granatowe z przebłyskami szarego, pozniej zmienily sie na brazowe. Ale i tak wiedzialam ze bedzie miala brazowe bo my rodzice oboje mamy takie.

Gość gość
ja się urodziłam z brązowymi oczami

Gość gość
nigdy nie ma się od razu brązowych oczu po urodzeniu.

Gość gość
A właśnie, że można mieć również brązowe po urodzeniu. Moja dziś juz 4 letnia córka miała ciemny brąz. Takie jakie miała w dniu urodzenia, takie ma dziś. Syn urodzin się z typowo niebieskim kolorem. Teraz ma 6 miesięcy i zmienia się delikatnie kolor na zielony.

Gość gość
Ja się urodziłam z brązowymi oczami, teraz też mam brązowe. Mój młodszy syn również. Starszy miał takie ciemno granatowe, zmieniły mu się na takie szaro niebieske (jakieś takie dziwne). A młodszy urodził się z bardzo ciemnymi oczami i czarnymi włosami. Ma 2,5 roku oczy brązowe, a włosy mu zjaśniały (ale na pewno mu ściemnieją).

Gość gość
Niestety nie. I ja i mąż mamy oczy brązowe. Synek ma już 9 miesięcy i oczy intensywnie niebieskie

Gość gość
Tak.i ma brazowe

Gość gość
po co wypowiadają się osoby, których dzieci mają później niebieskie oczy? Przecież to jest do tych, które później miały brązowe - autorka tylko pytała czy te brązowe miały od razu po urodzeniu czy zbrązowiały później :)

Gość gość
A moja córka miała ciemnogranatowe jak się urodziła, teraz mając 8 miesięcy ma szare z brązowymi rozmytymi pionowymi kreseczkami na tęczówce. Czy te kreseczki to może być znak, że oczy zmienią się na piwne?

Gość gość
A ja byłam pewna, że ZAWSZE po urodzeniu są niebieskie.. Moja córka miała niebieskie, teraz ma niecałe 3 miesiące i zaczynają się jej robić takie jakby brązowe plamki.. już kilka osób to zauważyło, więc być może zrobią się brązowe? pytanie tylko kiedy:)? ja mam niebieskie, mąż brązowe

Gość gość
20:38 U mnie to samo. Rodzice faceta i on brązowe. U mnie w rodzinie tylko.mama ma zielono-szare, tata ja i siostra brązowe a synek prawie dwa lata i ma jasne. Jak się urodził były ciemno niebieskie. Jeszcze mam nadzieję, ze mu sie zmienią bo blondyn z n8ebieskimi oczami to średnia opcja

Gość gość
Osobniki rasy białej rodzą się zawsze z niebieskimi oczami. Jasne?

Gość gość
gość dziś Niekoniecznie. Niebieskie też są w takiej konfiguracji możliwe.

Gość gość
ja chcę piękne niebieskie oczy bo niebieskie oczy są śliczne i oczywiście zielone :)

Gość gość
nie rozumiem powyższego wpisu. Zaprzecza, ale potwierdza :D

Gość gość
zielone oczy są rzadko spotykane tak samo jak oczy szare czy piwne. mój mąż ma oczy szare a ja mam jasno piwne -jak jasne piwo a takie oczy rzadko się spotyka .

Gość gość
Córka urodziła się z jasno niebieskimi - szarymi oczami. Przed pierwszymi urodzinami miała już brązowe oczy.

Gość gość
Córka po urodzeniu miała granatowe tęczówki. Do koło 2 roku życia miała niebieskie. Po tym czasie zaczęły jej się zmieniać i dzisiaj ma zielone oczy. Syn miał również granatowe tęczówki po urodzeniu, a później zmieniły mu się na niebieskie i tak jest do dzisiaj.

Gość gość
Moja córka też urodziła się z niebieskimi i to dość jasnymi, po kilku miesiącach zaczęły się zmieniać (początkowo plamki brązowe) i tak koło 10 miesiąca zrobiły się ciemno brązowe.

Gość gość
Moj miał ciemno granatowe teraz ma ciemny bra prawie czarne

Gość gość
moja corka miala granatwe,, pozniej wyjasnialy do niebieskich, pozniej byly zielone, piwne i teraz ma (od kilku lat) jasnobrazowe ...

Gość gość
Wszystkie moje dzieci odrazu mialy brazowe

Gość gość
A jak myślicie ja mam oczy ciemno zielone a mój partner bardzo brązowe plus ciemna oprawa oczu i włosy. Jego mama ma piwne oczy a w mojej rodzinie są raczej zielone i niebieskie. To jaki kolor będzie mieć dziecko ? Myślicie że też brązowe ?

Gość gość
Moja corka urodzila sie z prawym niebieskim a lewym brazowym okiem. Prawe teraz ma tez brązowe,ale lewe ma bardziej ciemne,widac mocno roznice. Ja to nawet badałam ,bo bałam się,teraz te raki i inne cięzkie choroby,ale kazdy lekarz mowil,ze taka jej "uroda".

Gość gość
gość dziś wszystko zależy jakie oczy mieli wasi rodzice. Jeżeli u Ciebie obydwoje rodziców miało niebieskie/zielone oczy a u Twojego partnera mama ma piwne a tata? Jeśli niebieskie to Twój partner może przekazać Waszemu dziecku gen niebieskich oczu po swoim tacie + Twój niebieski gen to wasze dziecko może mieć też niebieskie lub piwne. Jeśli jego rodzice oboje mieli brązowe a u was są same niebieskie to Wasze dziecko będzie miało brązowe. Przeczytaj sobie o dziedziczeniu koloru oczu.