Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy poznaliscie w zyciu kogos kto ma kase i stanowisko a jest zaniedbany?

Polecane posty

Gość gość

Ja znam lekarza z procedura ,który ma żeby cale z kamieniem i osadem i czuć z budzi od niego smród Obrzydliwe to jest Znam tez kogos,kto jest kierownikiem w wielkim korpo farmaceutycznym zarabiajac 17 tys netto i chodzi ciagle w jednym ubraniu jak bezdomny.

Gość gość
Miało być lekarza z profesura.

Gość gość
Ja znam lekarzy specjalistów (gdzieś po 50), gdzie mają niezły szmal, zarabiają ponad 10 tysi a chodzą ubrani jak z bazaru plus do tego nawet do fryzjera nie pójdą, aby podciąć włosy, zmienić farbę. Same odrosty, włosy sianowate, fuj. Na ulicy byś w ogóle nie sądził, że to lekarz.

Gość gość
60% jest zaniedbana. Odstające brzuchy u facetów, zapuszczone ciała kobiet. Nie ma to nic wspólnego z wykształceniem, kasą, zawodem, pod tym względem ludzie są leniami. Za pieniądze nikt za nas nie poćwiczy.

Gość gość
Kasa równa się piękny uśmiech i piękne ubrania

Gość gość
Ja znam człowieka który jest tak bogaty, że Wasze 17 tysi, to żart. Miliony funtów na koncie. Wygląda strasznie i ubiera się jak menel z lat 80tych. Wbrew pozorom bardzo bogaci ludzie są dość często mocno ekscentryczni

Gość gość
Bogactwa się nie pokazuje. Znam faceta, ma forsy niesamowicie dużo, ale mieszka w normalnym trzypokojowym mieszkaniu, domu nie chce, bo się boi w domu mieszkać, woli mieć kogoś za ścianą. Samochód z tych najmniejszych, mówi, że kiepski z niego kierowca, nie umie parkować, woli latać, albo zapłacić taksówkarzowi za kurs z Krakowa do Hamburga. Jedynie na urlopy jeździ regularnie cztery razy w roku, najczęściej w ostatnim miesiącu kwartału i są to rzeczywiście ekskluzywne urlopy, prawie cały świat już zwiedził.

Gość gość
Tak, to dość częsta sytuacja. Arystokraci i włóczędzy to dwie grupy osób, których nie obchodzi co myślą inni :)

Gość gość
Tak mój mąż. Ma gdzieś co myślą o nim inni i tak też uczy naszego syna.

Gość gość
Moja sąsiadka. Pani prezes dużej firmy, jej mąż też na niezłym stanowisku, kasy im nie brakuje, 2 dzieci. O nich też niektórzy mówią, że powinni lepiej się prezentować. Owszem, w pracy w nienagannych garniturach, kostiumach, włosy umyte, zęby lśniące, ręce również. Niestety pani prawie bez makijażu [ma taką urodę, że niekoniecznie musi się malować], paznokcie czyste, zadbane, ale bez emalii, wysokie obcasy zakłada tylko sporadycznie [ale trzyma je w firmowej szafie, czasami jak jest potrzeba zakłada], po zakładzie biega w ładnych pantofelkach ale na 5 cm obcasiku. Jak ubrany jest jej mąż w pracy nie wiem, pracuje w innym zakładzie. Kilka miesięcy temu jeszcze utożsamiałam ją z zaniedbaną kobietą, bo kasa jest, a po niej jej nie widać. Zdanie zmieniłam jak zostałam jej sąsiadką. Już się nie dziwię, że nie ma pomalowanych paznokci, ale jestem pełna podziwu, że codziennie ma świeżo umyte włosy i czyste paznokcie. Ich hobby to wielki ogród, gdzie po pracy relaksują się, sami robią w nim wszystko. To nie są czyste prace, pielą, ścinają żywopłoty, robią przetwory,sadzą, przesadzają. Dzielnie asystują im dzieciaki. Jestem młodą osobą, młodą mężatką, jeszcze bez dzieci, pracuję w tej samej firmie,dbam o swoją figurę, wygląd. Zajmuje mi to mnóstwo czasu. I tak patrząc na sąsiadkę - panią prezes zastanawiam się, czy ja byłabym w stanie podołać takiemu zadaniu. Pomocy to małżeństwo na co dzień nie ma, jedno dziecko w szkole,drugie w przedszkolu, w newralgicznych sytuacjach na kilka dni przyjeżdża jej teściowa [mieszka 250 km od nich], w pozostałych czasami ratują się jedną z sąsiadek, u której trzymają zapasowe klucze od swojego domu, u której może zatrzymać się jej syn po wcześniejszym powrocie ze szkoły.

Gość gość
Nie znam kogoś kto ma kasy jak lodu a ma brzydkie żeby Wszyscy bogaci maja zeby jak z reklamy bo ich stac na to

Gość gość
Wydaje mi się że to wynika z tego że ktoś nie czerpie poczucia szczęścia z ładnego ubierania się, ale codzienna praca weszła mu w krew i to pracą żyje, poświęca myśli. Tak ma wielu ludzi. Może też być tak że ktoś jest pracoholikiem (co w efekcie dało mu pieniądze) i wraca do domu tylko na noc i nie znajduje czasu na inne sprawy. Może być tak że kończy pracę o tej godzinie co wszyscy ale radość daje mu jakieś inne zajęcie nie związane z zakupami z organizowaniem estetyki otoczenia. Może to być cokolwiek np. majsterkowanie. Wydaje mi się że to zależy od tego czym się kto interesuje, co uważa za priorytet codzienności. Chociaż temat o lekarzu który nie myje zębów to podchodzi pod inny topik, bo nie mycie się to nie jest kwestia braku kasy bo mydło w kostce kosztuje 1,50 a pasta do zębów najtańsza 5 zł tylko kwestia mentalności.

Gość gość
Taki bezdomy alkoholik to np. śmierdzi ale jak ma kase w kieszeni to wyda ją na alkohol a nie na mydło i szampon. Wszystko kwestia priorytetów. Mnie np. koleżanka zaprosi gdzieś to jej powiem że nie mam czasu, a to nie jest tak że nie mam czasu tylko po prostu wolę go spożytkować na coś innego, bo co innego sprawi że będę się czuć lepiej w środku.

Gość gość
Tak, znam. To mój szef.

Gość gość
Moja Ginekolog.... jest wielka gruba baba z krotkimi tlustymi wlosami i odrostem. Ubiera się zawsze w jakieś wyciągnięte dresy a na to kitel. Ale jest mega ciepłą i serdeczna osoba

Gość gość
Nie znam kogoś kto ma kasy jak lodu a ma brzydkie żeby xxx A kaczyński? Może nie ma forsy jak lodu, ale na zrobienie zębów byłoby go stać.

Gość gość
2017.10.09 szkoda że nie wiesz dlaczego tak wyglądają lekarze? dla zmylenia przeciwnika.Kasa w bankach zagranicznych, domy za granicą nad cieplutkim morzem a mieszka w M4 od 30 lat z rodziną.Udaje biednego in dzięki temu nikt mu nie depcze po piętach.

Gość gość
Może niektorzy zamiast wstawiać sztuczne zęby na miejsce zdrowych ale przyżułkłych i nierównych, wolą szanować swoje zdrowie. Tak, tak wszystkie nowości w stomatologii niby takie dobre ale przecież nie od dziś wiadomo jakim ogromnym zagrożeniem jest samo leczenie kanałowe a co dopiero implanty. Poczytajcie, posłuchajcie na ten temat. Warto mieć świadomość.

Gość gość
Tak, zdarzało się spotykać i takie osoby. Wydaje mi się, że nie potrzeba zbyt wielu pieniędzy, aby dobrze wyglądać. Chodzi raczej o to, żeby dbać o siebie. Np. produkty od http://www.le-petit-marseillais.pl/pielegnacja-pod-prysznicem zapewniają rewelacyjne samopoczucie i zdrową skórę, a przecież nie są drogie.

Gość gość
ze mną pracuje 50 letnia babeczka, której mąż na kierowniczym stanowisku pracuje w KGHM - zarobki kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie. Ona zarabia na rękę ok. 4 tys., wypasiony dom, ogród, nówka samochód jeep, dwa razy w roku urlop na egzotycznym końcu świata. Gdybyście widzieli jak ona wygląda na co dzień? Jak siedem nieszczęść. Fryzura byle jaka, jakby sama obcinała włosy przed lustrem, a ubrania modne 30 lat temu - długie spódnice, sukienki z bufkami, bluzeczki z żabotem, szare i sprane. Masakra :O Nie wiem czy to ze sknerstwa czy dla niepoznaki ludzie wyglądają jak lumpy?

Gość gość
Ze niby implant to kakie zagrozenie?bo mam 6 ha ha ha