Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maxnaszprzyjaciel

Jest tu weterynarz lub fan świnek morskich ? Czemu moja zdechła ?

Polecane posty

Gość maxnaszprzyjaciel

Witam, Nie dotarlam z moją świnką do weterynarza,pojechałam sama zapytać czemu zdechła,ale miał dużo psich pacjentów. Nie daje mi to spokoju,zna się ktoś moze na świnkach ? W sobotę moja świnka Max miała się całkiem dobrze. W niedzielę ok 11 zauważyłam,ze nie kwiczy,siedzi w kącie nastroszona. Wzięłam ja na ręce i się załamałam ! Połowa świnki !!! Zapadła się,schudła,wklęsła,nawet nie wiem jak to nazwać. Miała zawsze świetny apetyt,w ostatnim czasie nie dostawała nic nowego. Dałam jej jeść to zjadła z apetytemi troszkę sie ożywiła. KIlka godzin później już nie chciała jeść i zauważyłam,ze nie umie utrzymać równowagi od pasa w tył. Boczki jej uciekały z nóżkami. Postanowiłam,ze rano pojadę z nią do weta,ale w nocy było już po zawodach :( Co jej się mogło stać ? Jakiś paraliż ? Może zmarzła ? Ale żeby tak zdechnąć w kilkanaście godzin ? W sobotę była całkowicie normalna. Kupki do samego końca wyglądały normalnie.

Gość gość
---połowa świnki się zapadła --- cóż za wymysły a stara była ile miała wiosen

Gość maxnaszprzyjaciel
Miała tylko rok. Serio ,schudła dramatycznie,może sie odwodniła,bo pic nie chciala już w niedzielę,nie wiem,od razu wszystkie kosteczki było czuć :(

Gość gość
Biedna świnka, przykro mi :c

Gość gość
na pocieszenie weźdrugąswinkę jakwzyciu

Gość gość
poklocilas sie pewnie z mamą albo siotrą i dzien wczesniej i dały jej trutkę na myszy. moze zjadła twoją skarpete?

Gość psiaraa82
moją tez to spotkało ,jak miałam 10 lat...:( zaczeła dramatycznie chuśc i slabnąc w piątek,a zmarła w noc z niedzieli na poniedziałek.:( A ja biedna z patologiczneog domu nie mialam kasy na weterynarza.W dwa dni,schudła o 50%.z ładnej puchatej kulki,same kosci. Musiała sie czymś struć,albo jakiś skręt kiszek czy cos? Moja była taka słaba,ale wypuszczona na kanapę obok mnie wdrapywała sie ostatkiem sił na moje rece i tam sie kuliła. Ona nie chciała umierac sama.Umarła mi na rekach.:( Rodzice sie w sumie ucieszyli ze juz nie bedzie smrodu trocin w domu i nie pozwolili mi kupic drugiej.:( ale babcia sie zlitowała i kupiła mi Jorka:D w rodzice byli załamani 2 tygodnie,ale pokohali go :D Ale radze ci tak z ciekawosci idz do weta i zapytaj co jej było. to cię uspokoi.nic nie kosztuje.napewno ci wyjasni. Moze tak jak kroliki,mogła miec przerosniete lub bolące zabki i stad to zaglodzenie?

Gość gość
Brak witaminy c, wtedy nóżki stają się bezwładne lub przerośnięte zęby (te których nie widać, głęboko) wtedy świnka nie może jeść i bardzo szybko chudnie, świnki muszą ciągle coś jeść ponieważ mają tak zbudowany układ pokarmowy