Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

binqa

wypadanie włosów

Polecane posty

Witam Mam problem z wypadaniem włosów. Nie było by w tym nic dziwnego, ale moje włosy nie lubią tylko niemieckiej wody xD. Pracuję w Niemczech w systemie 2 na 2 i w ciągu tych 2 tygodni, gdy jestem w Niemczech włosy strasznie mi się plączą, żeby je po umyciu rozczesać muszę je najpierw pryskać odżywką, wypadają mi tam na garściami. Jednak gdy przyjeżdżam na 2 tygodnie do Polski, już po 2 dniach wszystko wraca do normy, przestają wypadać, a na szczotce zostaje tylko parę włosów, co jest normalne. Czy ktoś z was spotkał się już z czymś takim? co powinnam robić ?

Gość gość
Włosy nie wypadają od 'wody', a od braku niezbędnych witamin i mikroelementów. Zadbaj o zdrowe odżywianie, uspokój nerwy, zabezpieczaj włosy dobrymi (nie koniecznie drogimi!) kosmetykami, najlepiej naturalnymi. :) najlepiej zapytaj o rady na forum 'wizaz.pl 'badź na blogu 'anwen' możesz znaleźć wiele dobrych wskazówek odnośnie pielęgnacji włosów, pozdrawiam i powodzenia! :)

Gość gość
czasami wypadanie włosów nie jest uzasadnione tym,że nie używamy drogich kosmetyków, mojej córce wypadały włosy kiedy miała anemię, teraz stosuje dicofer junior i włosy zostały na swoim miejscu i przede wszystkim córka lepiej się czuje :)

Gość gość
Hmm, a słyszałaś może o plastrach na wypadanie włosów? Ja stosuje takie plastry z dermastic http://dermastic.eu/ i faktycznie widac rezultaty!

Kiedyś sama miałam ogromny problem z wypadaniem włosów... znalazłam tego bloga: 

wlosomaniaczkapl.wordpress.com 

znalazłam tam specyfik do włosów dzięki któremu moje włosy całkowicie ożyły