Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Namysłów opolsk wojew

Co sądzicie o rolnikach? Oni jak mają zwierzęta to codziennie 365 dni w roku pra

Polecane posty

-cują bo zwierzęta trzeba nakarmić, wywalić gnój napoić wydoić krowę dać siana itd nie ma lekko już lepiej jest gdy rolnik ma pole ale bez zwierząt to przynajmniej tylko ora pole i sieje zboże kosi młuci zboże itd a jak wraz z polem ma jeszcze zwierzęta to codziennie musi koło nich chodzić więc nie ma mowy o wczasach i wakacjach chcielibyście tak pracować? (ale ktoś musi być rolnikiem bo gdyby nie rolnik to nie było by co jeść i w sklepach by nic nie było)

Mój ojciec ma własną firmę stolarską oraz ma 10 hektarów pola ale krów i świń i innych zwierząt hodowlanych nie trzymamy z wyjątkiem kur i kaczek które na moim podwórku babcia trzyma ona mieszka u mnie w domu i ona się nimi zajmuje

Gość gość
każdy facet umie doić krowe bo dojenie krowy to jak szarpanie wacława

Gość gość
moi rodzice maja gospodarstwo 20 krow dojnych, do tego troche cielakow, wiekszych jałówek. Masz racje nie masz dnia wolnego, ale wies jest urocza. Ja aktualnie pracuje po studiach w wiekszym miescie i caly czas zastanawiam sie czy aby nie wrocic na wies, spokoj, brak pospiechu, stres mniejszy,

Gość gość
ja podziwiam rolników, naprawdę bardzo się napracują przy tych zwierzakach. Obecnie są fajne maszyny rolnicze, dojarki elektryczne, prawie wszędzie jest internet, ale nic się samo nie zrobi. Trzeba wstać świtem bladym i pracować do upadłego. Mam mały dom z kawałkiem trawnika, 2 psy i 2 koty ras dużych i kury wolnożyjące, ale im odgrodziliśmy kawałek podwórka, żeby wszędzie nie grzebały i nie srały. Po powrocie z pracy właściwie cały czas mi zajmuje dbanie o te zwierzaki, trawnik, kwiaty i ogródek, a to nic takiego w porównaniu z rolnikiem. Ten to się narobi naprawdę, obojętnie, krowy, czy inne zwierzaki trzeba to nakarmić i posprzątać za tym, gnój wywieźć, a niektórym to ciężko posprzątać za psem albo wybrać z kociej kuwety ☺

Gość gość
Cos za cos. Ja bardzo podziwiam dobrze zorganizowanych rolnikow, bo to tak naprawde to samo co zarzadzanie wlasnym przedsiebiorstwem w kazdej innej branzy. I tez jestes w robocie 24/7, za to nie ma nad Toba szefa. Tak jak kazda wlasna dzialalnosc, ma plusy i minusy i nie kazdy sie nadaje.