Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie moge sie doczekac swiąt Bożego Narodzenia, a wy?

Polecane posty

Gość gość
08:59 to nie jest takie roste, często wadają bez zapowiedzi i argumentują to tym,że taką mają pracą, do ostatniej chwili nie wiedzą czy się pojawią i jakbym o coś poprosiła wcześniej to pewnie by wcale nie przyjechali udając że nie było rozmowy. poza tym oni mają zwyczaj obskakiwania dwóch Wigilii, u swoich rodziców i teraz już odkąd zmarła teściowa u teścia i u nas. Tak dla ścisłości to żony braci mojego męża. Tam zapewne wiedzą, że trzeba pomóc, swoim matkom a dla teściowej nigdy się nie kwapiły ale tak jak wspomniałam ,teściowa nigdy tego nie wymagała.

Gość gość
Ty musisz walnąć ręką w stół! Jeżeli mąż się nie odzywa to powiedz za niego przy wszystkich, "moja druga połówka milczy, znaczy się że zgadza się ze mną" jak zacznie protestować to zapytaj się - a ty kochanie co zrobisz z jedzenia? I powiedz wszystkim że święta nie sprowadzają się do tego ze jedna osoba robi wszystko a reszta je, tylko do tego że jest się razem. Więc możesz im zaproponować że mogą np. przyjść z półproduktami i wspólnie w kuchni możecie gotować, każdy swoją część ,ale w między czasie możecie rozmawiać, itd...

Gość gość
no to ty zacznij wymagac. Im wczesniej tym lepiej bo inaczej za rok, za dwa, za 10 lat będziesz miała tylko gorzej bo będą przyjeżdżać w jeszcze większa ilosć osób.

Gość gość
Dzięki dziewczyny ;-) Jest październik i ułożę o sobie aby do grudnia aby wyszło tym razem tak jak ja chcę. Mężowi tlumaczyłam, że nie jestem ''mama''i dziewczyny wstydziłby się myśleć że będę zachowywać się tak jak śp. teściowa. Ciekawe czego będą oczekiwać gdy teścia zabraknie. Muszę pomyśleć o sobie, zwłaszcza ,że prawdopodobnie jestem w ciąży, jutro okazę się na stówę ;-)

Gość gość
Powodzenia i trzymam kciuki!!!!

Gość gość
Dajcie spokój z tymi świętami. Wigilia u teściowej i nerwówka, wiecznie styrana gęba, że ona się narobiła i może coś na czas nie wyjść. I nic to nie daje, że od kilku tygodni wstecz zadaje się jej klarowne pytania "co zrobić na wigilie" uzyskując odpowiedź "nic, tylko wpadnijce". A później stylizacja na wielką cierpiętnice psująca magiczną atmosferę narodzin Syna Bożego.

Gość gość
nie , nie ciesze sie , latem zmarla moja mama , bez niej swieta sa do d**y