Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śmieszy mnie stwierdzenie że ktoś jest dumny z bycia Polakiem

Polecane posty

Gość gość

Jak można być dumny z czegoś na co nie miało się wpływu? Równie dobrze można było się urodzić Słowakiem lub Niemcem. Tak samo jak prawaczki podniecają sie "dumna Polska" no k***a ale mieli chociaż 0.0001% w składu w historię kraju? No zapewne nie

Gość gość
Kazdy powinien byc dumny z tego kim jest amerykance sa bardzo dumni i bardzo dobrze my tez nie powinnismy sie czuc gorsi od innych

Gość gość
To nie tak.. kto dużo podróżował ten wie o co chodzi.. Tzn. chodzi o podejście innych narodów do nas i nie tylko, bo rzecz dotyczy wszystkich nacji. I tak np. Polacy w Niemczech wstydzą lub wstydzili się w latach 90-tych przyznać do własnego pochodzenia ze strachu przed odrzuceniem.. no bo dla Niemca Polak był lub dalej jest kimś gorszego sortu ;) Choć ostatnio już nie tak łatwo przechodzi to Niemcom przez gardło, a to dlatego że im bardziej dany naród się szanuje tym bardziej jest szanowany, więc ja zawsze otwarcie i głośno mówię, że jestem Polką, jeśli komuś to nie pasuje to niech mi może udowodni, że jest lepszy ;) No i ostatnio światu kiepsko wychodzą porównania z Polakami ;) :)

Gość gość
masz rację,co tam niemcy ze swoimi beemkami,merolami,audikami,polska to jest siła,syrenka.wsk.komar :-D z czym świat nam podskoczy

Gość gość
Mnie tez to śmieszy, zobaczcie ile stany sa młodszym państwem od nas, a na jakim poziomie, a na jakim my.

Gość gość
Polska jest kluczem do wyzwolenia Ziemi, a Ziemia kluczem do wyzwolenia całego Układu Słonecznego oraz dużej części naszej galaktyki.

Gość gość
polka ma misje do wykonania

Gość gość
A MNIE SMIESZY AUTOR TEMATU

Gość gość
A jeśli jest polak- katolik to dopiero duma we wszechświecie . Palenie czarownic . Inkwizycja ,spowiedzi ,jest się czym pochwalić .

Gość gość
Hiroszima Nagasaki . Oświęcim . Mordowanie chrześcijan ,katolicy mają powód do dumy .

Gość gość
Rasizm i nienawiść do ludzi obcej wiary i obcego wyznania . Kochajcie nieprzyjaciół . Jest się czym pochwalić.

Gość gość
Ja kocham swoją ojczyznę z wzajemnością . I szanuje tak jak mnie szanuje . Czyli bagno .

Gość gość
zaciołeś sie autorze .

Gość gość
Jak można byc dumnym z tego, że się jest ksenofobem?

Gość gość
Niektórzy ludzie zachowują sie jak kibice piłkarscy . Nasz klub jest najlepszy a reszta to gnoje .

Gość gość
Polacy to kryształ .mają .same zalety a wad brak .

Gość gość
Jestem dumny z tego ze nie jestem dumny

Gość gość
Autorze, śmieszy mnie twoja pseudointeligencja. Nie podoba się, to wybierz inny kraj. Jaki podoba się?

Gość gość
Za to niemcy, francuzi, anglicy, włosi, etc. mogą być dumni (taki już jest świat i tacy są ludzie, nic na to nie poradzimy) ze swojego pochodzenia, polacy niet.. wg autora. Przez lata uniżalismy się w konfrontacji z zachodem, umniejszaliśmy siebie jako naród, jako społeczeństwo, jako ludzie.. nie wierzyliśmy, że jesteśmy wartościowi.. bo jak to? Władza nie daje nam nawet możliwości kupna chleba.. to ludzie zachodu są wielcy mają lepsze szkoły, lepsze wykształcenie, lepszą kulturę, wolność, swoje biznesy, piękne domy, a w sklepach wspaniałe towary... Tak. Chińskie :D po otwarciu granic okazało się, że to czym karmił nas zachód to bujdy na kółkach. Ci w większości "wykształceni" ludzie nie mają pojęcia o tym co dzieje się na około :D nie znają geografii, historii własnego kraju :O, nie interesują się polityką, mają wszystko gdzieś.. Są marionetkami własnych polityków, a za przeproszeniem srają wyżej niż doopy mają. Taka jest przykra prawda. Chcą nam rozkazywać i mówić co -my polacy mamy robić (jak nigdy zaczęli się czymś interesować, z tym że nie tym co trzeba ;) no i traktują nas gorzej, bo... jesteśmy polakami. Tak więc teraz nadszedł czas, aby to oni spokornieli i zrozumieli, że wcale nie jesteśmy gorsi.. a w wielu kwestiach nawet lepsi, mimo tak wielkich przeszkód i trudów, które nas spotkały, wielokrotnych zdrad z ich strony, etc. ;) Pięknym przykładem jest bohaterska walka wyzwoleńcza polskiej dywizji pancernej pod rozkazami gen. Maczka spod faszystowskiej okupacji, nie jednego a wielu europejskich miast, takich jak holenderska Breda (dziś znajduje się tam cmentarz żołnierzy polskich poległych w walce, podobny do tego spod Monte cassino..) i Lonville (nie pamiętam posowni) miasta francuskiego, gdzie pod koniec września '39r. niedługo po wtargnieciu do polski rosji, spotkały się strony francuska i angielska, aby porozumieć się w kwestii pomocy dla Polski, ściślej - w kwestii zerwania porozumień dotyczących wsparcia i ..umycia rąk. ;( Islam ich ukarze :D żart.. najgorszemu wrogowi tego nie życzę ;)

Gość gość
tyle lat rządów złodziejskiej mafii przestępczej PO/PSL i wychowali takiego debila jak autor tego topika. Wszyscy są dumni,włosi wieszają flagi na domach,holendrzy,amerykanie a Tusk wychował debili którzy gardza i plują na Polskę i jeszcze mówią "TenKraj" kaleki umysłowe z wypranym mózgiem,roboty które poddały się miediom tzw "nowoczesnym" Tragedia ,ludzie bez duszy

Gość gość
mhem.. jeszcze jedno jeśli można.. obrona przed islamem to rozsądek, a nie żadna ksenofobia!!!

Gość gość
Miałam pecha urodzić się w PL. Ale błąd już naprawiony.

Gość gość
Szkoda tej francjii na islam, jest piękna, inna, ma piękne miasta, piekne stare domy w stylu kolonialnym, piękne widoki.. tego lata widziałam niezły jej kawalek.. i nie mogłam odżałować.

Gość gość
gość dziś Kocham Polskę i niebawem wrócę.. i już zostanę ;)