Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krzywson

Seks nieletnich

Polecane posty

Gość Krzywson

Witam. Mam na imię Tomek, mam 16 lat. Jestem w 1 technikum i męczy mnie pewna myśl od dłuższego czasu. Otóż mam dziewczynę, jesteśmy ze sobą od 11 miesięcy. Ma 14 lat. Niedawno współżyliśmy ze sobą. Nigdy nie spodziewałem się, że to stanie się tak szybko, lecz nie o to chodzi. Nie raz rozmawialiśmy ze sobą na ten temat. W końcu kiedy spaliśmy razem w weekend, zbliżyliśmy się do siebie. Oboje zdawaliśmy sobie sprawę z tego co robimy. Nie byłem do końca pewny czy mądrze robię, ale moja dziewczyna nie chciała już dłużej z tym czekać, i była w pełni gotowa i zdecydowana. Kochamy się bardzo, wszystko odbyło się za obustronną zgodą, ale jednak jestem starszy o 2 lata, a ona wedle prawa nielegalna. Nie chciałbym żeby ktokolwiek ocieniał mnie z góry, nie chcę też żeby ludzie wypowiadający się pod tym tematem wklejali artykuły karne, czy po prostu pisali nie od rzeczy. Piszę tutaj z prośbą do ludzi, którzy mieli kiedykolwiek podobny problem do mojego, lub są obeznani w prawie, gdyż sprawa może trafić na policję. Dziewczyna nie ma zamiaru składać zeznać przeciwko mnie, lecz jej matka. Nie wiem czy to, że dziewczyna będzie mnie bronić podczas sprawy sądowej, w jakikolwiek sposób mnie uratuje z sytuacji. Jeśli jest ktokolwiek kto mógłby rozjaśnić mi sprawę, bardzo proszę o pomoc. Nie chcę tracić dziewczyny, nie chcę odpowiadać za to karnie, dlatego staram się dowiedzieć jak najwięcej na ten temat. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Kiedy się wchodzi na ten dział forum, wyświetla się ostrzeżenie, że to strona dla osób pełnoletnich: http://pokazywarka.pl/zxj70n/ Dlaczego to zignorowałeś? natychmiast wciśnij Alt+F4 :(

Gość gość
grzech to jest, ty k*****arz, ona szmata nieletnia, zwykły margines społeczny z was jest

Gość Teppic No1
Grzech nie istnieje.

Gość Krzywson
Zamieszczając ten artykuł nie chciałem wiedzieć religijnych odpowiedzi, tylko poważne, zamieszczone przez poważnych ludzi komentarze

Gość Teppic No1
Poradzę ci tylko jedno, bo tylko jedno wiem w tej sytuacji na pewno, bez dalszego ciągania cię za język - jeśli rozegrałbyś sprawę jak należy, prawdopodobnie jej matka nie miałaby ochoty cię udupić. Mówiąc "jak należy", mam tu na myśli "przywitać się, przedstawić, pytać, czy możesz córkę pożyczyć na wypad na herbatę" itp. Jeśli ta strefa u ciebie leży, to znaczy, że jesz ciastko bez kupowania go. Czyli, że dla ciebie za wcześnie na seksy.

Gość gość
Ponieważ sam jesteś nieletni to nie grozi Ci odpowiedzialność karna. To co robicie w żadnym razie nie podpada pod pedofilię. Możecie być z dziewczyną spokojni. Jedynie możesz mieć problem z jej matką. A mamusia zamiast grozić wam prokuratorem niech lepiej nauczy córkę jak ma się zabezpieczać.

Gość gość
Ponieważ sam jesteś nieletni to nie grozi Ci odpowiedzialność karna. To co robicie w żadnym razie nie podpada pod pedofilię. Możecie być z dziewczyną spokojni. Jedynie możesz mieć problem z jej matką. A mamusia zamiast grozić wam prokuratorem niech lepiej nauczy córkę jak ma się zabezpieczać.

Gość gość
niestety 16 lat to okres częściowej odpowiedzialności i wszystko zależy jak sąd to potraktuje. Faktycznie jest wiele okoliczności łagodzących ale dopuściłeś się czynności seksualnej z nieletnią sam mając już wiek 16 rok życia kiedy możesz już w ograniczonym zakresie ale możesz odpowiadać jak dorosły (sąd może tak cię potraktować) Na wszelki wypadek po prostu zasięgnij opinii prawnej adwokata żeby nie było ta, że będzie za późno. Również twoi rodzice mogą mieć w tej sytuacji problemy. Moim zdaniem skoro tyle jesteście razem mogliście już poczekać 1 rok do ukończenia przez nią 15 r życia albo już na prawdę zrobić to tak aby jej matka się nie dowiedziała.

Gość gość
ja dziewictwo straciłam z moich chłopakiem miesiąc temu mając 16 lat i to już jest prawnie ok ale nasze pierwsze kontakty seksualne były w wieku 14 lat kiedy ja zrobiłam mu pierwszy raz loda a on mnie lizał. Przez dwa lata były tylko pieszczoty i seks oralny no gdy skończyłam 15 lat także w pupkę ale tak że rodzice nigdy się nie dowiedzieli. Ponieważ uczyliśmy i uczymy się dobrze i generalnie jesteśmy "posłusznymi" dziećmi to nie ingerowali i nie sprawdzali nas a nawet byli zadowoleni (i moi i jego), że nie chodzimy na jakieś podejrzane imprezy za każdym razem z kim innymi i że wszędzie trzymamy się razem. Mimo, że jesteśmy młodzi jakoś sobie umieliśmy podzielić nasz czas i na naukę i na przyjemności. Nie rozumiem jeśli już coś takiego robicie po co robicie to tak, że rodzice się dowiadują i czy faktycznie jesteście poważni - czy ta 14 latka była zabezpieczona przed ciążą?. Ja mam bardzo bolesne i długie miesiączki i z mamą jeszcze jako dziewica kilka miesięcy temu poszłam do gina i dostałam tabletki na regulację cyklu, które jednocześnie są tabletkami antykoncepcyjnymi - ginekolog to powiedział, że jak będę brała regularnie wg. jego zaleceń będą także chronić przed ciążą. Moja mama, która jest taktowna udawała, że tego nie słyszy a jak w końcu mogłam się oddać mojemu miłemu nie bojąc się, że zajdę w ciąże (choć on ze strachu i tak włożył gumkę). Moim zdaniem 14 lat na pełen stosunek to za wcześnie i skoro ją na prawdę kochasz to mając 16 lat nie powinieneś tego jej robić.

Gość gość
Prowokacja. Ale czy kler też zna te prawo nie letnich?

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
10:32 To k***a nie jest pedofilia poj***e. Pedofilia jest wtedy jak ktoś starszy zmusza albo namawia kogoś młodszego do seksu a jeśli oboje tego chcą to to jest normalne młocie. Ja też mam 16 lat a moja dziewczyna 14 i też już się kochaliśmy nie raz więc nie widzę w tym nic złego. Do autora Zawaliłeś że jej matka się dowiedziała bo teraz może cie ciągać po sądach za to. Druga sprawa to to czy się zabezpieczaliście bo jak nie to masz za przeproszeniem p********e.