Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 tydzień i jestem chora czy to zły znak?

Polecane posty

Gość gość
Przy kurowaniu przeziebieniowych infekcji wazne jest utrzymywanie zawsze droznego nosa. Koniecznie na zapchany nos stosowac krople do nosa. Tego nauczyl mnie moj internista tu w Niemczech. Drozny nos powoduje, ze wydzielina z zatok splywa do gardla a nie zalega bedac pozywka dla bakterii i prowadzi w efekcie do stanu zapalenego zatok. Wtedy ja odkrztuszamy i pozbywamy sie z organizmu.

Wiadomo,ze rozne sytuacje moga sie roznie skonczyc, ale nikt mi nie wmowi,ze zwykle przeziebienie powouje poronienie!nawet ostatnio czytalam artykul naukowy o tym,ze nawet stres w malym stopniu ma szanse wplynac na poronienie, czym tak przeciez strasza ciezarne.Nie rozumiem straszenia autorki tekstu. Przykro mi,ze poronilas, jednak najwidoczniej dziecko bylo zbyt slabe i byc moze towarzyszyly temu jakeis dodatkowe czynniki, o ktorych ktos wczesniej pisal. Autorko, nie martw sie

Gość gość
21.58 Nikt tu nie pisze, że przeziębienie powoduje poronienie i za każdym razem wszyscy ronią.sama autorka tylko pyta czy może stać się coś złego. Nie musi, ale czasem się coś dzieje. Skąd wiesz jaka jest jej ciąża? To dopiero początek też może być słabsza, a wtedy przy przeziębieniu może być różnie.najsłabsze właśnie są ciąże w 1 trymestrze. Każdy trzyma tu za autorkę kciuki, żeby było dobrze. Tu tylko kobiety piszą jak było w ich przypadku.

Gość gość
W ósmym tygodniu miałam mega infekcje, katar nie do wysmarkania, kaszel taki że bolały mnie jakieś więzadła w podbrzuszu. Czasami miałam wrażenie, że wszystko mi się tam na dole urwie od tego kaszlenia i bedzie po ciąży. Do tego uporczywa gorączka, bolało mnie wszystko...Byłam naprawdę załamana że to fatalnie wpłynie na dziecko. W 40 tygodniu urodziłam zupełnie zdrowa, cudowną dziewczynkę:) Głowa do góry, maluchy w brzuchu są mocniejsze niż nam się wydaje:)