Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem juz rok po slubie a moja siostra nadal nie zagadala z moja tesciowa

Polecane posty

Gość gość

Na slubie moja siostra nie potrafila sie zachowac i nie podeszla do mojej tesciowej i nie przedstawila sie jej. Tesciowa miala o to żal o czym mi mowila. Na chrzcinach siedziala tez daleko od rodziny mojego meza i tez nie podeszla sie przedstawic oraz zagadac .Siedziala caly czas ze swoim mezem i naszym kuzynowstwem. Teraz mija ponad rok odkąd jestem po slubie i moja tesciowa mowi do mnie ostatnio:"kasiu nie uwazasz ,że to dziwne ,ze juz tyle jestesmy rodzina a ja dalej nawet nie mialam okazji zamienic jednego zdania z twoja siostrą i jej mezem?jakas taka skryta i dziwna jest ta twa siostra,że nie podeszla do naszej rodziny.." I co ja mam powiedziec tesciowej i rodzinie męza? Nie bede sie wiecznie tlumaczyć za siostre,ktora cale zycie chodzi swoimi sciezkami i jest dziwadlem. Moja tesciowa jest trudnym czlowiekiem i moja siostra powiedziala mi ,że jak ja zobaczyla z daleka pierwszy raz to juz wyczula jaki to czlowiek i nie bardzo chce sie z nia spotykac ,a przeciez to nieuniknione bo jestesmy juz wszyscy rodziną i beda rozne uroczystosci rodzinne i urodziny mego dziecka itd..Ona tego nie rozumie ,że zachowuje sie bez kultury i to zle swiadczy o calej naszej rodzinie.

Gość gość
to powiedz jej o tym? Pisanie na forum w niczym nie pomoże, my za ciebie tego nie zrobimy, wybacz.

Gość gość
Mowilam jej ,ale ona nie chce robic nic wbrew sobie.tak mowi. Czy wg was to nie jest dziwne?

Nie. Każdy jest inny. Ja też mam członków rodziny których nie lubię i z nimi nie rozmawiam, choć na takich rodzinnych imprezach ich spotykam. Bo niestety nie zawsze da się z nich wymigać.

Gość gość
A czemu twoja siostra ma zagadywac do twoich tesciow? Dziwne roszczenia.. Powiedziec dzien dobry usmiechnac sie i to tyle jakas ta tesciowa wscibska i chyba lubi kontrolowac

Gość gość
Po pierwsze przedstawic powinnas ty... Po drugie czemu tesciowa nie podeszla, nie zagadala skoro ty juz dalas ciala, a siostra nie przejela inicjatywy?

Gość gość
Siostra autorki jest młodszą od teściowej wiec powinna podejść i przedstawić się przyszłej rodzinie siostry Ja mam super relacje z tesciami siostry i dziwne jest dla mnie,ze rodzenstwo autorki nie potrafi nawiazac relacji z nowa rodzina,ktora wszyscy teraz jestescie.

Gość gość
Twoja siostra nie ma żadnego obowiązku utrzymywania kontaktów z twoją teściową, jeśli tego nie chce. Nie musi się również z tego nikomu tłumaczyć. I basta. Lepiej zwróć uwagę na swoją teściową. Dla mnie to manipulantka bez klasy, bo gdyby była mądrą osobą to już dawno by odpuściła i zrozumiała, że nie każdy chce jej towarzystwa. A ta twoja co robi? Jątrzy tylko między siostrami, bo jej chore ego nie jest zaspokojone tak, jak ona by chciała.

Gość gość
ktora wszyscy teraz jestescie x Siostra autorki i jej teściowa nie są żadną rodziną i nie dorabiaj chorych ideologii.

Gość gość
Teściowa to nie rodzina. A dla twojej siostry to zupelnie obcy babsztyl, wiec skończ.

Gość gość
Jestem prawie pewna, że moja teściowa zobaczyła moją siostrę pierwzy raz a naszym ślubie i nie rozmawiały :P

Gość gość
Twoja siostra nie jest żadną rodziną z twoją teściową (i nigdy nie będzie)! Twoje rozumowanie jest błędne. Nie musi, jeśli nie chce utrzymywać z nią kontaktu. To babsko powinno to załapać.

Gość gość
Także nie rozumiem dlaczego twoja siostra ma rozmawiać z twoją teściową :D To zupełnie obce sobie kobiety.

Gość gość
Ja popieram twoja siostrę. Jak teściowa taka ciekawska niech sama zagada... Co za średniowiecze, wieś, masakra... Nie toleruje czegoś takiego.