Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy kupujecie ubrania "na wyrost"?

Polecane posty

Gość gość

Chcę kupić kurtkę zimową 8 miesięcznej córeczce i nie wiem, czy kupić taki rozmiar jaki nosi teraz czy większą. Orientujecie się ile takie 8 miesięczne dziecko może urosnąć w ciągu np. dwóch miesięcy? Bo na tym etapie dzieci już chyba nie rosną tak szybko jak na początku? Nie chciałabym żeby dziecko "topiło się" przez całą zimę w za dużej kurtce, z drugiej strony nie chcę też żeby szybko zrobiła się za mała. Jak wy robicie? Kupujecie "na wyrost" czy faktyczny rozmiar?

Gość gość
A dlugo juz nosi ten sam rozmiar? Dzieci do rolu szybko zmieniaja rozmiary, w zimowej kurtce pochodzi do marca, ja bym kupila rozmiar wiekszy.

Gość gość
Kupiłabym większą o rozmiar. Chyba, że to nie problem byś za miesiąc kupowała następną. Mój syn do roku -1.5szybko zmienił rozmiar.

Gość gość
O rozmiar większą. Urośnie.

Gość gość
Ja 6-cio miesięcznej wówczas Córce kupiłam rozmiar 74 , kurtka z C&A i wystarczyła na całą zimę. Była na początku tylko troszkę za duża.

Gość gość
Jeśli mała ma teraz typowy rozmiar 6-9 m, czyli zwykle 74, to kurtkę kup na 9-12 m, albo 80 cm. Wiadomo że w różnych firmach różne rozmiarówki, porównaj z tymi ubrankami które nosi teraz.

Gość gość
Mnie np. nie podobają się niemowlaki w tych za dużych kurtkach..

Gość gość
Czy kupuję coś na wyrost. Wszystko zależy od tego jaką pulą ubrań operuję w danym czasie oraz czy coś mnie zachwyciło w sklepie. Jeżeli dziecko ma mało ubrań, potrzeba zakupić coś więcej no to wiadomo szukam tego co potrzeba i rozmiar taki jaki dziecko aktualnie ma. Jeżeli dziecko ma dużą pule ubrań i w zasadzie nic mu nie potrzeba to generalnie nic nie dokupuję, ale to tylko tak z teorii, bo wiadomo że co jakiś czas się bywa w jakimś centrum handlowym i przy okazji z ciekawości człowiek zajrzy na ten dział dziecięcy. Producenci ubrań nie próżnują, chcą przyciągać klienta, więc praktycznie ciągle coś jest fajnego, ciężko więc się oprzeć by nie kupić czegoś co wyjątkowo wpadło w oko. Wtedy to najczęściej biorę coś w większym rozmiarze bo wtedy czuję że zakup jest uzasadniony, czuje się niejako rozgrzeszona. Czasami też lubię z nudów poszperać w internecie za czymś ładnym i też często znajduję i zamawiam we większym rozmiarze. W zasadzie to mam już nawet szafke ubrań we większym rozmiarze. Dobrze jest takie coś mieć, bo jak nadchodzi taki dzień kiedy stwierdzasz że dziecko z czegoś wyrosło i robi sie przykrótkie to jedno otwarcie szafy i już masz nowy ciuch do ubrania. Nie musisz nigdzie po sklepach biegać specjalnie, szczególnie jak jest np. taki dzień napięty, że nawet nie ma na to czasu.

Gość gość
12.42 Rozmiar 74 nosi już od ok. 2 miesięcy. Z tym, że obecnie ma kurtkę jesienną H&M r.74 i jest na nią luźna, więc zimowa 74 też mogłaby być dobra przez jakiś czas, sama nie wiem. Ciekawe kiedy pierwszy raz założyłaby tę zimową, narazie chyba zapowiadają ciepło.

Gość gość
Kupuje zawsze większe kurtki i buty, nigdy na styk, ale też nie o tyle większe żeby robić widoczny obciach. Tak subtelnie większe, żeby w tym dziecko pochodziło te chociaż pół roku. Buty trzeba co pół roku nowe kupować, ale w kurtce może i ze dwa lata mój syn pochodzić i nadal dobra.

Gość gość
H&M ma zawyzona rozmiarowke. Najlepiej wez ja do sklepu i przymierz, kup luznawa. Ale ja bym wziela 80, mysle ze juz za miesiac na pewno bedzie zimno, z fartem bedziesz miala tez na wiosne:)

Gość gość
Ale do konca zimy jeszcze dobre 5 miesięcy, mała na pewno zmieni rozmiar, teraz pewnie jeszcze sporo w polarkach czy tam ciepłych bluzach, ma być faktycznie trochę cieplej. No chyba że masz na to to kup dwie. Ta kurtka i tak przecież nie miałaby być "na teraz".

Gość gość
15.21 Tak mi się właśnie wydawało, że w H&M są większe ciuchy. Mierzyłam jej 80, ale mała się topiła, jestem ciekawa czy za miesiąc urośnie do takiego rozmiaru na tyle, żeby właśnie nie robić obciachu ;-)