Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doxetka

doxycyklina a antykoncepcja czy moge byc w ciazy

Polecane posty

Gość doxetka

sprawa wyglada tak, biore na codzien tabletki anty, w zasadzie bralam je ze 3 miesiace bez przerwy zachorowalam, dostalam doxycykline, poczatkowo 1 tabl rdziennie rano, antykoncepcja ok 15 lub jeszcze pozniej odbylam stosunek bez dodatkowego zabezpieczenia, bo dopiero w domu przeczytalam, ze nalezaloby uzyc, wzielam zapobiegawczo potrojna dawke antykoncepcji ( powinno podzialac jak pigulka po i zabezpieczyc przed jajeczkowaniem albo chociaz zagniezdzeniem sie jajeczka) potem podwojna dawka doxy, bo chorobsko uparte, ale juz z gumka i teraz, zrobilam rpzerwe na okres, bli mnie brzuch, powinnam okres dostac w najblizszych dniach wiem, ze jesli nie dostane to test, ale kurcze, mialyscie podobna sytuacje

Gość gość
Ja bralam antybiotyki przy tabletkach anty i robilam tylko dluzsza przerwe miedzy tymi lekami. Nie zaszlam w ciaze

Gość doxetka
nom wlasnie u mnie bylo tak, z epo obudzeniu rano daxy, a antykoncepcja kolo 15-17 a;bo pozniej- wiec teoretycznie powinno sie wszystko powchlaniac postraszylam sie jakimis wpisami, ze ktoras zaszla, wole popytac bo nie wpadlam na sprawdzenie wczesniej interakcji,a na ulotce nie bylo takiej info

Gość gość
jak najbardziej mozesz byc w ciazy.Wszedzie ostrzegaja ze jak sie bierze antybiotyk to pigulka sie nie wchlania.Mozesz tylko liczyc na szczescie, 50:50

Gość gość
ej no nie przesadzajmy z tym 50 procent one obnizaja skuecznosc tabletek anty ale nie o tyle mysle ze raczej 90% na " nie"

Gość doxetka
zadalam pytanie, bointeresuje mnie, czy ktoraz z Was tez miala ten problem i jak to sie skonczylo :)

Gość gość
Przez takie bezmyślne osoby jak ty rosną statystyki niechcianych ciąż przy tabletkach... Jak można tego nie wiedzieć, że obniża się skuteczność.

Gość gość
z antykoncepcją właśnie trzeba uważać, jak się choruje to lepiej wspomagać się prezerwatywą i nie ryzykować. Ja stosuję belarę, ale jak dopadła mnie choroba to sex był kilka razy, ale zawsze stosowaliśmy dodatkowe zabepieczenie

Gość gość
ja choćbym nie wiem co ,jak biorę leki, które kolidują antykoncepcji to zawsze się zabezpieczam, ostatnio miałam zapalenie płuc, jadłam ciężki antybiotyk i wiem,że może to zaniżać skuteczność moich pigulek vines, to zawsze do tego stosujemy prezerwatywę ....