Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki porod po cc?

Polecane posty

Gość gość

Witam. W listopadzie 2016 mialam cc z powodu zagrazajacej zamartwicy. Teraz jestembw drugiej ciazy, termin mam na kwiecien. Czy przysluguje mi jakby z urzedu drugie cc? Przerwa bedzie ok 17 miesiecy.

Gość gość
Na cc na zimno musisz przejść kwalifikacje. To sie załatwia wczesniej. Szpital to nie urząd. Nie ma czegoś takiego jak z urzędu.

Gość gość
Raczej nie. Bo to głupota zachodzic w ciaze po cc w tak rotkim czasie

Gość gość
Po cc powinnaś się zabezpieczać by odczekać z kolejną ciążą , niektórzy lekarze zalecają przerwę około 2 lat by wszystko dobrze się zrosło . Czy Ci się należy coś z urzędu ? w Twoim przypadku nie wiem bo za szybko ta ciąża jedna po drugiej .

Gość gość
Nie rozmawiałaś o tym ze swoim ginem? Mój lekarz powiedział,że jeśli drugie chciałabym urodzić sn to najlepiej abym zaczekała dwa lata (cc mialam w styczniu i mi się nie spieszy)...ale u mnie powodem cięcia był postępujący brak akcji i ułożenie dziecka. Porozmawiaj z lekarzem bo nie wiadomo czy dostaniesz z automatu. Wszystko zależy od tego jak przebiega ciąża i czy powiklania z poprzedniej się powtórzą. Badali ci bliznę po pierwszej cesarce?

Gość gość
Jestescie bardzo nieodpowiedzialni (ty i twój partner). Chyba po porodzie musiałaś odbyć wizytę kontrolną. Nikt ci nie powiedział,że powinnaś zaczekać chociaż rok?

Gość gość
Najwyzej urodzi wczesniaka, a macica jej po prostu strzeli i ją wytną. Jak głupia to niech płaci za błedy

Gość gość
Właśnie, nie obsztorcowali cie ze zaszłaś w ciaze ? Powinnaś zajść najszybciej za miesiąc. Jejku! I nic ci nie mówili jak byłaś teraz? Ja po cc to tak sie balam seksu! Zeby tylko nie było ciazy ze masakra- poprostu nie chciałam zbliżeń. Jakos antykoncepcja nie przemawiała do mnie. Pewność daje brak zbliżeń.