Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam zawalony nos chyba użyje otrivinu czy zaszkodze dziecku

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 9 tyg. Nos mam tak zatkany ze nie mogę oddychać nosem tylko calyczas buzia. Mam w domu krople otrivin dla dzieci o stężeniu 0.5 xy... Mam spray do nosa prenalen ale nic mi nie pomogą tammpisza by stosować max 5x a ja już chyba z 10 razy psikalam i dalej się duszę

Gość wez nie panikuj
wez juz nie panikuj z tym dzieckiem, gprzej muzaszkodzisz jak sie rozwinie infekcja na calego, albo przejdzie w bakteryjna, w ciazy mi sie zdarzylo ze bralam antybiotyk na zapalenie ucha syn jest zdrowy, ma swiadectwa z czerwonym paskiem moj maz jest dentysta i mi jasne wyrazie owiedzial gorsze od lekow sa choroby, ktorych sie nie leczy, idz poza tym do lekarza, niech cie oslucha i zadecyduje jakie wdrozy leczenie nie wiem na co czekasz kobieto

Gość gość
Po za zatkanym nosem nic mi nie dolega.

Gość gość
Zatkany nos= infekcja wirusowa. Mi sie tez zaczelo od zatkanego nosa, podobnie jak poprzedniczka idz do lekarza, bo bardziej szkodzisz nic nie robiac.

Gość gość
Poza tym krople do nosa tylko maskuja problem. Latwo zalatwic nimi zatoki. Teraz w Polsce panuj***akteria krztusca, infekcja zaczyna sie od zatkanego nosa konczy na napadowym, uciazliwym kaszlu. Ja bym poszla do lekarza, nawet z katarem , tym bardziej ze jestes w ciazy,a nie sama sobie cos aplikowala.

Gość gość
Ok przekonalyscie mnie. A do lekarza mam iść do rodzinnego? Czy ginekologa? Na na jutro jestem umówiona z gin ale czy ona coś pomoże?

Gość gość
Jest ziołowy aerozol do nosa na zatoki Sinulan expres forte .

Gość gość
Nos zawsze musi byc drozny inaczej zalegajaca wydzieline zasiedla bakterie i masz zapalenie zatok albo oskrzeli. Zaaplikuj krople i juz.

Gość gość
ja uzywalam otrivin dla doroslych. lekarz mi przepisal.

Gość gość
Idz do rodzinnego. Teraz mozesz sobie zrobic inhalacje z soda lub sola, herbata z miodem , cytryna no i czosnek, ale tez ostroznie nie wiecej jak zabek bo nie jest dobry do konca dla watroby. No jeszcze cieple mleko z miodem o ile dasz rade wypic.

Gość gość
Dla gin tez mozesz powiedziec ze sie tak czujesz, najwyzej ona cos doradzi, albo jak sie gorzej poczujesz czego nie zycze i dostaniesz goraczki, albo innych objawow to idz na SOR. Z katarem normalnie to sie tam nie panikuje, ale jednak w ciazy to troche inna sprawa. Lepiej dmuchac na zimneniz pozniej zalowac.

Gość gość
16.03 w tak wczesnej ciąży? Przecież nie można

Gość gość
Zrobię sobie inhalacje z soli. Zaraz wyślę męża po jakieś olejki? Ale jaki najlepszy? Dziś do rodzinnego juz się nie dostane nawet między pacjentami. To już raczej końcówka mojej choroby źle się czułam 2 dni temu wczoraj lepiej dziś juz ok oprócz nosa....

Gość gość
W ciazy uzywalam nasivinu dla niemowlat. Nie moglam oddychac z przekrwienia blon w nosie I mi bylo slabo mdlalam z niedotlenienia. Uzywalam prawie dala ciaze 2-3 razy na dobe. Corka zdrowa. Ma 4 latka

Gość gość
1646 W pierwszym trymestrze tez? Kto ci przepisał gin czy rodzinny. Robiłam ta inhalacje z soli ale nie wiele pomogła tylko na chwilkę odrobinę wysmarkałam.

Gość gość
Spróbuj inhalacji z amolu , nasącz też chusteczkę i gdy zatyka Ci nos to oddychaj tym zapachem , pomaga. Poza tym możesz posmarować czoło i nos amolem , trochę piecze ale pomaga przy katarze. Tylko uwaaj na oczy i śluzówkę nosa by nie dotknąć ręką z amolem ,

Gość gość
Mi na zatkany nos w ciazy, pomagala woda morska w areozolu z apteki. Czulam ze sie nos zatyka psikalam woda morska i sie na jakis czas odetkiwalo.Koszt cos okolo 20 zl, takie niebieskie opakowanie.

Gość gość
Woda morska podobnie działa jak woda z solą a autorce słona woda nie pomaga.

Gość gość
Woda morska to zupelnie co innego, poza tym woda morska wpsikana do nosa to co innego niz inhalacja woda z sola kuchenna.

Gość gość
Mąż dostał w aptece olejek olbas. Nic innego nie było. Zrobilam sobie jeszcze raz inhalacje z soli i było ok na chwile wysmarkałam nos przezroczysta wudzielona. Teraz od nowa to samo.

Gość gość
Spytaj lekaza, mi pozwolil otrivin, ale maks 3 dawki na dobe. takie ilosci nue zaszkodza. poza tym na ulitce nie jest napisane, ze absolutnie zakazane, tylko ze nue wskazane. pogoogluj, sa dziewczyny co przez cala ciaze uzywaja otrivinu. wszystko z umiarem...

Gość gość
Na olejku olbas z kolei pisze ze. Brak danych dotyczących bezpieczeństwa.nie zaleca się stosowania Wiec juz nie wiem. W sieci nie wiele piszą o tym olejku

Gość gość
18 05stosowałas go w pierwszym trymestrze ciąży ?

Gość gość
Nie wytrzymałam użyłam otrivinu dla dzieci nie samowita ulga trudno jutro będę się spowiadać ginegolog

Gość Kasa dla Każdego
Jeśli chcesz sobie dorobić do wypłaty, to zapraszam Cię do panelu internautów Opinie Jest to ogólnopolska społeczność badawcza, w której uczestnicy wypełniają ankiety on-line i dzielą się swoimi opiniami na temat produktów, usług, kwestii społecznych. Za każdą wypełnioną ankietę przyznawane są punkty (z reguły po kilkaset pkt), które można wymienić na wynagrodzenie pieniężne (10 000 pkt to 50zł). Dlatego myślę, że może Ci się spodobać! Jeśli chcesz zostać członkiem panelu Opinie kliknij na poniższy link: http://rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=76215207 i wypełnij ankietę rejestracyjną (zajmie to nie więcej niż 3 min.). Ankiety wysyłane są na adres e-mail, którego uzyłeś/aś podczas rejestracji do serwisu, tak więc sprawdzaj regularnie swoją skrzynkę mailową! Pojedyncza ankieta warta jest od 100-1400 pkt (0.50-7zł). Program nie pobiera żadnych opłat rejestracyjnych, tak więc nic Cię to nie kosztuje - możesz jedynie zyskać.

Gość gość
Zrob sobie b.cieply oklad np z tłuczonych ziemniakow zawinietych w scierke ( potem podgrzewac do woli w mikrofalówce) i przykladaj do nosa, czola etc. Przynosi ulge.

Gość gość
Tak w puerwsxym trymestrze. a moja znajoma z pracy byla uzalezniona i o ciazy sie dowiedziala dopiero w 10 tyg. dziecko zdrowe.

Gość MarinaKari
Mi lekarz w takim wypadku pozwolil tylko na krople z soli morskiej. Ale szczerze mówiąc, nic mi to nie pomogło

Gość gość
Napisze moze ktos bedzie potrzrbowal informcji. Byłam u gin pozwoliła uzywac mi otrivin max 3x dzienni. Do tego sinupret tabletki jak się nie poprawi to w następnym tygodniu do laryngologa.