Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poruszę tutaj jeden temat, specjalnie anonimowo...

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Jaką kuźwa równowagę? Ty się ofiaro od tych "czarnych" wywodzisz!!! Biologii w szkole nie miałaś?

Gość gość
Jak łatwo wyleczyc kompleksy kolorem skóry : jestem biała, jestem lepsza, nic wiecej nie muszę Ale nie wszedzie ci to wyjdzie - pojedzisz na zachód, beda o tobie myslec to samo, co ty o czarnych.

Gość gość
23:53 mnie jest wszystko jedno, nawet autorką nie jestem, ale tego, że coraz więcej czarnych a coraz mniej białych na świecie nie przeskoczysz, każdy to wie skomentowałam bo mnie rozbawiło jak się emocjonujecie tym tematem, od razu od "Hitlerówy" wyzywać albo półinteligentki bo ktoś ma inne zdanie nie pasujące do waszego, w waszych wypowiedziach same wykrzykniki i piana z buzi

Gość gość
"ale tego, że coraz więcej czarnych a coraz mniej białych na świecie nie przeskoczysz, każdy to wie" No i? Jaki w tym problem?

Gość gość
gość wczoraj No i co z tego? "Białych" i tak nigdy wiele nie było, najpierw dominowała rasa czarna, później i teraz Azjaci.

Gość gość
gość wczoraj Półinteligentkami są osoby, które gadają bzdury odnośnie genów i biologii. Jak już chcesz jechać kogoś za kolor skóry to się doucz, inaczej będziesz kretynką - proste. A jak ktoś pisze o "nieszanowaniu rasy" no to przydomku Matki Teresy raczej ta osoba nie zdobędzie, bo jednak bliżej jej do Hitlera.

Gość gość
Statystyki 2014 - 50% rasy białej, 40% rasy żóltej i 10% rasy czarnej

Gość gość
Temat poszedł w zupełnie inną stronę niż autorka chciała, ale co zrobić, skoro na tym forum się nie da czegoś górnolotnie rozważać, bo zaraz przyczepiają się do dosłownego brzmienia postu

Gość gość
Och, pisanie o interesie w dbaniu by nie mieszać ras jest takie górnolotne. Takim tokiem pudelek jest poważnym portalem opiniotwórczym, a książka Kingi Rusin czy innej Cichopek zasługuje na literackiego Nobla. W tematach o teściowych jest podobnie dużo tej...górnolotności.

Gość gość
Oczywiście porównywanie do Hitlera jest bardzo trafne i świadczy o inteligencji. To tak jakbyś osobę grającą w strzelankę wyzywała od mordercy.

Gość gość
gość dziś [00:16 Górnolotnie? :):):) Slownik : o sposobie wyrażania się: przesadnie wzniosły, patetyczny; napuszony Kto ma na celu "rozważać coś górnolotnie"? :):)

Gość gość
Hitleryzm, nazizm miał u podstaw biologiczny rasizm. Przeczytasz to w kazdej definicji . Strzelanka- pojecie malo precyzyjne, prędzej chodzi o rzucanie do lotek niz strzelanka(!) do ludzi.

Gość gość
Nie zauważyłam aby ktoś tutaj nawoływał do zabijania kogokolwiek albo nienawiści do tych osób, ale może pominęłam wątek. Wstyd porównywać w ten sposób, to twoja nadinterpretacja, może jesteś przewrażliwiona.

Gość gość
". To tak jakbyś osobę grającą w strzelankę wyzywała od mordercy. " Wiesz, ze sa badania wykazujące związek, ze osoby, które grają w brutalne gry gdzie strzela się do ludzi mają problem z agresją? A dzieci, które oglądały filmiki gdzie bito taką zabawkę same zaczynały się tak zachowywać. Myślisz, ze Hitler od razu zaczynał od "zabiję wszystkich"? Czy moze od "moja rasa jest lepsza"? pisz swoje GÓRNOLOTNOŚCI dalej, może w końcu napiszesz coś mądrego.

Gość gość
gość dziś [00:35 akurat nie wczytywalam siew w całosc, ale nienawiść wynikajaca z rasizmu jest niestety coraz bardziej powszechna w Polsce. Co ma zrobic sniade dziecko, które boi sie isc do sklepu czy do szkoły w Białymstoku? A pobicia? Pobiją mocniej to i zabiją, To jest naprawde dramatyczny problem, wiec trudno sie dziwić reakcjom na sam temat rasizmu.

Gość gość
00:35 Hm, jakoś Polki inaczej piszczą gdy Anglicy czy Holendrzy mówią negatywnie o mieszaniu się z polskimi genami. Wtedy to jest dyskryminacja i wywyższanie się paskudnych zachodnich ludzi, ale jak dotyczy czarnych to jak rozumiem jest "górnolotna" dyskusja :D PS. Piszesz min. z 2 osobami.

Gość gość
Tak i statystyki też pokazują, że większość psychopatów jawiła się ludziom jako spokojne i miłe osoby, zawsze odpowiadali na dzień dobry, bezproblemowi i nikt się nie spodziewał po nich niczego złego. Tak można w nieskończoność. Autorka pewnie już szykuje broń i będzie strzelała do ludzi :D Szkoda, że nie ja pisałam o tej górnolotności, pomyliłaś osoby, też piszesz bez nicku więc może nie zakładaj, ze każdy kto ma inne przemyślenia niż ty jest tą samą osobą.

Gość gość
a niech się nie mieszają z polakami :D czy ktoś im każe? ich prawo, ich wybór, mnie to nie obraża :D

Gość gość
Nikt nie każe autorce wychodzic za czarnego/ blondyna/rudego/ chudego/grubego, kazdy ma wybótr itd. Ale mówienie o nieposzanowaniu czy poszanowaniu rasy, czyli o ocenianiu wartosci człowieka przez pryzmat jego rasy jest wstrętne i głupie, wiemy z historii, jakie przynosi efekty, trudno na takie wypowiedzi nie reagować, nawet dość ostro.

Gość gość
Kazdy biały z Polski to gorszy biały - zlodziej, brudas, pijak, cham, nadający sie tylko do zmywania garów i podcierania tyłkow. Nie ma takich opinii? Owszem, bardzo, bardzo dużo, a juz na pewno wsród tych, co wybrali Brexit. Miłe uogólnienie ? I przeciez Hitler tez uwazal Polaków za rase niewolników. Nie na prózno hitlerowcy mierzyli czaszki. Szanowali wlasna rasę, zeby ich populacja sie nie zmniejszyla, przeciez trzeba ja chronic przed takimi kundlami- Polakami... Polacy nie znajahistorii? - nie wiedza,ze rasizm mial sie dla nich konczyc zagładą?

Gość gość
Temat jest wybitnie rasistowski, jeśli ktoś nie widzi w tym nic niewłaściwego to cóż - szowiniście też nie wytłumaczysz, ze powiedzenie obcej kobiecie "ale masz d**eńkę, chętnie bym zasadził ci swojego pytonga" jest napastowaniem seksualnym. On mówi "nie, nie jest" i tyle. Jak ktoś zauważył - mamy w historii sporo przykładów do czego rasizm (którego przejawem jest segregacja rasowa proponowana w tym temacie) doprowadza. Jak ktoś woli palić głupa, że tak nie było to tylko sam sobie wystawia świadectwo. Ale jeśli będziecie dorzucać drew do płomienia rasizmu to same prędzej czy później na tym ucierpicie. Bo to nigdy nie jest tak, że "nienawidzimy jednej grupy, a z innymi jest spoko" to eskaluje, coraz mniej osób spełnia przesłanki prawdziwego "białego", "Polaka", "Polaka-katolika" a nienawiści jest coraz więcej. Warto pamiętać o tym wierszu. Kiedy naziści przyszli po komunistów, milczałem, nie byłem komunistą. Kiedy zamknęli socjaldemokratów, milczałem, nie byłem socjaldemokratą. Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem, nie byłem związkowcem. Kiedy przyszli po Żydów, milczałem, nie byłem Żydem. Kiedy przyszli po mnie, nie było już nikogo, kto mógłby zaprotestować.

Gość gość
Bo wam . Głupie babska skończyły sie fotki aktorów przy których czochrałyscie sobie bobra .. A teraz czochracie sobie bobra patrząc na fotki murzynów . Wy zboczone świnie .

Gość gość
gość dziś argumentacja najwyższych lotów kafeteryjnych

Gość gość
Pewnie ze zdjęciem nie zaliczysz wpadki .

Gość gość
Bo o to tylko chodzi . O sex . A właściwie czochranie bobra .

Gość gość
Kaźda kobieta uwielbia czochrać bobra . Mężowi dać raz na miesiąc . A wiecie zpe to zdrada czochrać bobra pod fotke murzyna .

Gość gość
Wy wszyscy udajecie intelektualistów ,a w rzeczywistości najwyżej jesteście magistrali . Jak czytam to co piszecie to mysle źe jesteście gimnazjaliści . No a tytuł mgr od 1989 roku jest tytułem zawodowym tak samo jak inżynier ,licencjat , technik , itp.

Gość gość
Autorko rozumiem twój wpis, chociaż mnie nie razi brak szacunku do własnej rasy, bardziej dziwi, że ktoś nie odczuwa potrzeby zobaczenia cząstki siebie we własnym dziecku, ale mnie bardziej razi żenujący pociąg Polek, seksualny pociąg Polek wyjeżdżającej do UK "za chlebem" do murzynów (murzyn kojarzy się jakoś) i ich poczucie że murzyniątko które urodziły to jakiś przejaw w ich mniemaniu światowości. Dziecko jest dla nich przedmiotem lansu w warunkach polskich podczas gdy ludzie dookoła na widok takiego dziecka odczuwają raczej zażenowanie, czy politowanie do takiej kobiety. Kobieta taka często bowiem nie spłodziła dziecka dlatego że napotkała gdzieś w swoim życiu murzyna i się w sobie szczerze zakochali tylko spłodziła bo jest w duchu zakompleksiona, czuje nienawiśc do gniazda w którym ją wychowano. Mimo to przyjeżdża do Polski co jakiś czas, potem znów wraca do UK i wchodzi na polskie forum, żeby poniżać ludzi z którymi się wychowała. Uważa się za kogoś lepszego i na pewno nie za Polkę mimo że mówi po polsku i płynie w niej polska krew. To jest najbardziej budząca wstręt forma zachowania. I od takich ludzi należy sie odcinać, ani tez nie reagowac na ich zaczepki. Murzyńskie dzieci się zdarzają co jakiś czas, bo tego rodzaju kobiet jest dość dużo, ale zjawisko to nie jest na aż tak powszechną skalę aby się nim martwic że rasa biała zniknie. Bardziej należy się martwić zalewem Muzułmanów na Europe i tym że oni chcą nas zmieść z powierzchni ziemi i to dosłownie, nie poprzez mieszanie się ras w dzieciach ale poprzez zabijanie. To jest największy powód do zmartwienia

Gość gość
Generalnie chodzi o to że zjawisko mieszanych dzieci było zawsze. Już w latach 80-tych gdy sama byłam dzieckiem stykałam się z czymś takim, choć rzadko. Jednak wtedy to nie budziło politowania. Raczej uchodziło to za ciekawostkę. Dawniej jak coś takiego się zdarzyło to było to owocem stabilnego związku małżeńskiego który był akceptowany przez otoczenie. Zdarzały się też takie dzieci jako owoc romansu, ale też były one akceptowane. Np. taka Ola Szwed jest akceptowana i nawet uznana za naszą chociaż nie wiem czy była owocem romansu czy stabilnego związku, to tak naprawdę się nie liczy. Problemem jest pokolenie z następnej dekady i masowe wyjazdy do UK. Jest to wybitnie nienawistna, zakompleksiona generacja ludzi, która wpadła w obsesje na punkcie swojego pochodzenia i swoje życie podporządkowała tym kompleksom. Jest też dużo zakompleksieńców (nawet tu ustawionych życiowo) którzy nie wyjeżdżają nigdzie i tu siedzą i tu na miejscu sączą swój jad. Do takich też nie mam szacunku. Np. więcej mam szacunku do takiej Oli Szwed niż np. do niektórych białych znanych osób które gadają jakieś swoje mądrości na tle polskości np. że Indie są lepszym krajem niż Polska czy coś w tym stylu. Żeby nie było Indie mają piekna kulturę, mimo wielkiej biedy i wielu problemów, ale nie wypowiadałabym się o tym kraju w kontekście "jaka ta Polska jest okropna". Jest to dla mnie mimo wszystko obcy kraj i obca kultura i wątpię abym chciała tam żyć, no chyba że coś by mnie do tego przekonało, przywiązałabym się do czegoś, ale też nigdy na zasadzie że dlatego że mój kraj ojczysty jest be. W latach 80-tych nie jeździło się za chlebem do UK tylko do Stanów ewentualnie do Niemiec. Owszem Polki się zachwycały kreacjami i bogactwem bohaterów filmów amerykańskich, ale nie pluły na własny kraj. Ktoś wyjeżdżał to wyjeżdżał, może nawet by sie troche podlansować, trochę błysnąć, ale bez nienawiści. A to co się dzisiaj dzieje od jakichś 10 lat to jest dramat jakiś. To nowe wspaniałe pokolenie antypolskich polaków UK (celowo pisze przez małe p) nam to funduje. I tym też się zaraziła telewizja. Co drugi temat choćby w głupiej śniadaniówce okraszony tytułem "Polacy robią źle to..." "Polacy tamto" Jestem już tym naprawdę zmęczona. A obecne młode kobiety które zrobiły sobie dziecko z murzynem to dla mnie przez to własnie wspaniałe pokolenie UK stały się symbolem tej nienawiści. Przez tę nienawiść niczemu niewinne murzyńskie dziecko to nie jest już dla mnie tylko murzyńskim dzieckiem ale postrzegam je jako formę manifestacji. To nie stało się ot tak bez przyczyny. To się stało po latach czytania notorycznych, obsesyjnych, chorych wpisów polskich imigrantów zamieszkujących na stałe w UK.

Gość gość
jestem polska imigrantka/ze szwedzkim obywatelstwem na stale mieszkajaca od 21 lat w Szwecji , od lat obserwuje jak ten kraj upada przez wlasnie polityke multi kulti i haselka -wszyscy jestesmy tacy sami NIE , NIE WSZYSCY JESTESMY TACY SAMI , mozecie mnie wyzywac od rasistek ale nikt kto nie mieszka "obok " kolorowych nie wie jaky to sa ludzie przedewszystkim oni nienawidza nas gorzej niz my ich Polacy moze nie sa cudnie ale jedyne co polak moze to upic sie po pracy na budowie ale polacy nie tworza np stref no go zone i zdemolowanych mieszkan och dlugo by pisac czarni sa leniwi , roszczeniowi i jakby nie patrzec genetycznie fizycznie sa sprawniejsi od bialego ale za to intelektualnie hmmmm