Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy facet może kochać kobietę i nie chcieć z nią dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie co sądzicie, czy facet może kochać kobietę a nie chcieć z nią dziecka? Tak jest z moim chłopakiem, który mówi, że dziecko dopiero za kilka lat a ma już 27 lat i tak się zastanawiam czy w takim razie on mnie naprawdę kocha. Może się naoglądałam za dużo filmów, ale zawsze myślałam, że jak facet kocha kobietę to pragnie mieć z nią dziecko. A widzę, że się myliłam.

Gość błękitnaa
Ależ on ma zupełnie zdrowe podejście. Nie chodzi o Ciebie, zapewne kocha Cię, tak jak mówi, ale JESZCZE nie chce mieć dzieci. 27 lat to nie jest "już".

Gość gość
Masz przesrane twój facet to dziecko.

Gość gość
nie - moim zdaniem nie kocha cię

Gość gość
Facet, który kocha kobietę chce mieć z nią dzieci.

Gość gość
Nie wszyscy mężczyźni chcą mieć dzieci a w śród tych co chcą są tacy co nie chcą za szybko. Chęć czy nie chęć posiadania dziecka nie jest miarą miłości.

Gość gość
niestety w jakimś sensie jest. Miłość dojrzała zmierza do założenia rodziny a częścią rodziny są też dzieci. Oczywiście inna sprawa jeśli nie można mieć dzieci nie przekreśla to wartości związku i rodziny. Inna sprawa jeśli dziecko się planuje np. na rok czy dwa po ślubie. Ale jeśli zakłada się, że się nie chce go wcale i bezwzględnie żąda się od kobiety rezygnacji z macierzyństwa w ogóle to jest to przejaw narcyzmu i braku miłości. Wyjątkiem może być kiedy świadomie obie osoby dobiorą się tak, że zrezygnują z dzieci i będą się realizować w inny sposób w związku bezdzietnym. Ale gdy kobieta chce a facet wymaga na niej aby rezygnowała, chociaż oboje są płodni to jest to wyraz braku miłości

Gość gość
Z tego co piszesz wynikałoby, że wszyscy mężczyźni co chcą dzieci darzą miłością swoje kobiety. Wiesz dobrze, że to jest bzdura. Facet autorki nie chce dzieci teraz a nie w ogóle, dla niego jest jeszcze za wcześnie na dzieci.

Gość gość
Jest bo jak kochasz to chcesz mieć z nią dziecko.

Gość gość
Będzie na niego czekać a po latach okaże się że ten patafian nie nadaje się do bycia ojcem. Ogarnięci mężczyźni wiedzą to już na początku.