Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda lady

Wynajem pokoju

Polecane posty

Gość Młoda lady

Moja sytuacja nie jest najlepsza, żeby nie powiedzieć tragiczna. Na dzień dzisiejszy mam 17 lat. Za 8 miesięcy skończę lat 18. Wtedy muszę się wynosić z domu bo rodzice nie życzą sobie mojej obecności, ja też mam dość ciągłych wyzwisk. Chodzę jednak do liceum i po 18 roku życia wstępuję do klasy maturalnej. Czy jest to możliwe by pracując i ucząc się jednocześnie wynając jeden malutki pokoik u studentów? Czy dam radę żyć nawet skromnie? Nie mam gdzie iść. Jestem pracowita i zaradna.

Gość gość
Koniecznie musisz znaleźć sobie sponsora. Będziesz wtedy dyktować warunki. Dzisiaj 85% dziewczyn tak robi, bo to najrozsądniejsze rozwiązanie. Z rodzicami nie dojdziesz do ładu.

Gość gość
Masz prawo do alimentacji ze strony rodzicow dopoki sie uczysz. Nie robia ci laski, oni na starosc maja prawo otrzymac od ciebie utrzymanie. Wiec nie badz gooopia i zazadaj od nich alimentow.

Gość gość
"pracowita i zaradna"??? a mozesz nam to jakos udowodnic???jak to sie objawia? :) gdzie juz pracowałas ile odlozyłas,co potrafisz??? jasne ze dasz radę.:) ciekawe co robilaś 2 miesiace wakacji??? gniłas u tych twoich "bee niedobrych rodziców "czy moze połaskawilas sie gdzies dorobic? wynajem to koszt 400-500 zł.To nie jest duzo. Dla ludzi ze statusem ucznia lub studenta jest mnostwo pracy. Na kasach,w marketach,sprzatanie macdonaldsa czy nianczenie. Dniowoka w markecie to 88 zł. Wiec wystarczy ze popracujesz w wekendy. Oczywiscie muszą ci rodzice dawac alimenty do 26 roku zycia jak sie uczysz.wies skorzystaj z tego. moze stypednium za naukę,albo socjalne...albo przenies sie do szkoly dla doroslych -sa takie bezplatne szkoly zaoczne. I moglabys sobie isc do pracy na caly etat.