Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zalamana32

Życie w domku letniskowym

Polecane posty

Gość Zalamana32

Czy ktoś żyje na co dzień w domku letniskowym. Ja będę musiała od jutra. Jestem po rozstaniu, zostałam sama bez pieniędzy w 7 miesiącu ciąży. Mam bardzo mało środków na życie. Mam 29 lat i pracuje w sklepie. Z moim partnerem musiałam się rozstać z powodu tego że nie zależało mu na dziecku i nie raz mnie zdradził. Jedyne co mi teraz zostało to stare auto i domek letniskowy. Dostałam go od mojego ojca i w sezonie letnim wynajmuje go turystą. Standard nie jest wysoki ale najbardziej nurtuje mnie to czy ja mogę mieszkać w takim domku przez dłuższy okres ?

Gość gość
Nie wiem, ale jak z ogrzewaniem. Potrzebujesz pomocy mieszkaniowej, zwroc sie natychmiast do gminy, przeciez nie bedziesz zima w sniegu mieszkac z malenstwem w zimnie.

Gość gość
jak masz prąd i wode to niegest źle. Dochodszi jerszcze problem ogrzewania. Poza tym nikt cię z niego nie pogoni. Niema takiego prawa.

Gość Zalamana32
Ogrzewanie jakieś jest. Jutro to sprawdzę na 100%. Domek ma 3 pokoje małe bo małe ale jednak.

Gość gość
jak masz prąd i wode to niegest źle. Dochodszi jerszcze problem ogrzewania. Poza tym nikt cię z niego nie pogoni. Niema takiego prawa.

Gość gość
Współczuję ci takiej sytuacji... Ale tak jak ktoś doradził, idź do gminy, nie możesz cały czas mieszkać przecież w domku letniskowym, jeszcze z dzieckiem, to nie do pomyślenia :/ A co do legalności mieszkania w taki sposób itp, to znalazłam taki artykuł: http://knoppik.pl/2018/04/22/rosnie-sprzedaz-domkow-letniskowych/ może ci pomoże