Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne smsy

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich, w skrócie opiszę swój problem. Otóż od jakiegoś czasu (brak systematyczności) o różnych porach dnia i nocy otrzymuję wiadomości dziwnych treści, w większości z podtekstami niecenzuralnymi. Wiadomości wysyłane są z numerów telefonów komórkowych (brak kierunkowego). Nie oddzwaniałem ani nie odpisywałem sądząc, że może to spowodować naliczenie jakiś dodatkowych opłat oraz, że to ustanie. Niestety tak się nie stało. Podkreślę, że sms-y są przez cały czas z innych numerów. Dla uściślenia nigdzie nie podawałem swojego numeru telefonu (żadne anonse, ogłoszenia itp.). I tu rodzi się pytanie czy ktoś miał z czymś takim już do czynienia? Czy ktoś coś może poradzić co z takim fantem zrobić? Z góry dziękuję wszystkim za pomocną dłoń. Pozdrawiam.

Gość gość
Telefon masz w T-Mobile? :-D

Gość gość
Albo idź do playa, niech zablokują te numery, albo jeśli nie da rady, bo pojawiają się wciąż nowe, to zmień numer. A podawałeś gdzieś numer np, wyrabiając jakąś karte w markecie, czy usługę w sklepie, banku? Bo niekiedy w ten sposób podpisujesz równocześnie akceptacje do przetwarzania danych osobowych i Twój numer leci gdzie popadnie.