Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niechce mi się iść do pracy wolę być z dzieckiem w domu

Polecane posty

Gość gość

Pracowałam ostatnie 4msc mimo iż jestem na urlopie macierzyńskim. To była praca od maja do września na zastępstwo. Zostały mi jeszcze 2msc urlopu macierzyńskiego i szczerze wolałabym w domu posiedzieć ale mój facet oczekuje że pójdę na pół etatu do pracy i mu finansowo pomogę ale ja nie chcę wolę z dzieckiem posiedziec

Gość gość
To siedź. A potem jakoś wytłumaczysz dziecku dlaczego nie ma pieniędzy. Boże jak można być tak mało ambitnym. Masz dziecko myśl o nim. Widocznie nie przelewa się skoro mąż chce żebyś poszła do pracy ale twoja wygoda, nie przepraszam lenistwo, jest ważniejsze...

Gość gość
Jakie lenistwo? Będąc na urlopie macierzynskim pracowalam. Zostały mi jeszcze dwa miesiące urlopu i wolałabym go spędzic w domu. Z dzieckiem a nie uzerac się z debilami w pracy. Pieniędzy starcza na styk. Ale fajnie było mieć na coś więcej

Gość gość
I to taki problem na miarę forum? Chcesz zostać to zostań proste

Gość gość
Większość ofert pracy jest taka, że się po prostu i zwyczajnie nie opłaca. Myślę, że zawsze lepiej mieć trochę pieniędzy, żeby oszczędzić, bo mogą być potrzebne i co wtedy? Kredyt? Jasne, że lepiej pracować, ale dla zarobku, a nie żeby pokazać światu, że jestem kobietą z ambicjami, a nie kurą domową. Niektóre jeszcze dopłacają do interesu, żeby tylko nie siedzieć w domu z upierdliwym dzieckiem. Lepiej wyjść do ludzi, poplotkować, namieszać i mieć bekę z tego ☺

Gość gość
Fajnie by było mieć więcej... To rusz d**e i będzie więcej. Z nieba nie spadną.

Gość gość
Lepiej otwórz jakiś biznes. Choćby firmę sprzątającą, jest zapotrzebowanie duże na tego typu usługi

Gość Kinia178
Otwarcie swojego biznesu to nie jest taki zły pomysł. Osobiście rozmawiałam z kilkoma pionierami z tej branży podczas Europejskiego Forum Gospodarczego - Łódzkie 2017. Dzięki temu nabrałam przekonania do tego, co chcę robić.