Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Babcia kupuje wnukowi prezenty ale ich nie daje

Polecane posty

Gość gość
autorko - przymykaj oko. O ile nie "przywłaszcza" sobie dziecka, nie podważa waszego autorytetu i ogólnie się nie wpieprza to tylko niegroźne zwariowanie starszej pani. I tak dziecko rzadko widuje więc niech sobie zbiera te zabawki. Może partner ma rację - to są "jej" zabawki które one zbiera bardziej dla siebie jak dla wnuka.

Gość gość
gość dziś Wiem, że sie nie wygra, ale w takim wypadku tesciom strach w ogole mowic, ze jest sie w ciazy. :D Z drugiej strony, te baby genialnie sie czyta. Albo sie myśli, ze jakas stara psychopatka, albo troll internetowy :D

Gość gość
gość dziś dlaczego wnuki wolą być u tych "starych jędz?

Gość gość
" stara psychopatka, albo troll internetowy smiech.gif" prawda w oczy kole,prawda?

Gość gość
Dlaczego wolą? Bo kazdy woli KOMPLETNY brak dyscypliny, żarcie pierdyliona pączuszków, pulpecików i innych dziadostw, które nie mają zadnych wartosci odzywczych. + Babki dają kase. Gdyby traktowały dzieci jak ludzi, a nie kukły do ubranek i nie dawały hajsu to wnuk by nawet uwagi na starą babke nie zwrocil ;)

Gość gość
No jak na razie komentuje tylko do swojego faceta jej dziwne zachowanie. Na razie synek jest mały więc niczego nie podważa i nie wtraca się. Chociaż ostatnio mu zaryglowala drogę do szafki.do ktorej ma dostęp wiec moze to początki.

Gość gość
Możliwe, najlpiej dusić w zarodku takie zachowania. Co do tego, że dzieci chcą zostawać u babć - brak dyscypliny właśnie. Tamta "zlota babcia" ma rację, fakt, że dziecko chce zostawać u niej to zły znak. Znak dla rodziców, że powinni odizolować toksyczną babcię od opieki nad wnuczką.

Gość gość
A wróć ostatnio jak go wziela na spacer i się spóźniala bo mielismy umowiona godzine, dzwonimy i pytamy Kiedy bedzie a ona na to ze jeszcze dlugo... Zagotowalam sie.

Gość gość
własnie dziewczyny. juz przy okazji tematu. Co sądzicie o tym, by tesciowej o dziecku powiedziec dopiero po porodzie i ograniczyc kontakty do zera? Partner też z nią dobrze nie żyje, bo od poczatku maja jakies "ale" do mnie. Od szwagra dowiedzialam sie ze z jego kobietą było to samo.

Gość gość
jak nawet ze swoimi dziećmi ma kiepski kontakt to nie musicie jej w ogóle mówić i po prostu nazwać to brakiem okazji

Gość gość
20:59 Zależy co partner na to

Gość gość
gość dziś On za mną staje murem zawsze. Sam uważa, że jego matka przegina. Problem tylko w tym, że teść mnie lubi i jest dość zżyty z synem.

Gość gość
Droga autorko, moja matka ma tak samo jak twoja tesciowa. Kupila mu wiele fajnych zabawek ale maja zostac u niej. Z kazda fotka zrobiona zeby się chwalić sasiadkom. Tak naprawde to ona nawet nie daje mu się nimi bawić " bo zniszczy". Ma się "patrzeć" i nie dotykać. Teraz maly ma dwa latka i walczy o nie wiec ona przed naszym przyjazdem chowa je po prostu. Z ciuszkami to samo. Ja na podwórka ubieram w najgorsze bo wiadomo ze dziecko ibrudzi albo podrze a ona stroi jak na wystawę zeby ludzie widzieli i drze się na małego ze ma nic nie ruszać nie biegac itp. To jest przedmiotowe traktowanie dziecka jak takiej malpy w cukru. Mapla ma być posluszna, bawić i rozsmieszac a niech tylko sproboje sie zachować inaczej nic wszyscy oczekują to jeb biczem. Ja ograniczylam kontakty do minimum. Mnie jej wychowanie nie wyszlo na dobre.

Gość gość
Znak dla rodziców, że powinni odizolować toksyczną babcię od opieki nad wnuczką. " dzięki babci dziecko czuje ciepło i ze jest b.ważne babcia ma czas/dziadek również/,dużo czułości,chwali i bawi się z wnuczką natomiast dziecko żali się,że tatuś/zięć/ śpi albo ogląda tv a ona musi sama bawić się, kto tu nie dorósł do swojej roli? z kim przyjemniej spędza czas?

Gość gość
do gościa dziś Kto ciebie tak strasznie skrzywdził,skoro swoją miarą oceniasz innych? Mieć dziadków na zawołanie w tych czasach to szczęście. Moi rodzice są wspaniałymi dziadkami.Mądrze rozpieszczają..Nie przeszkadza nam,ze moje dzieci lubią przebywać u nich.Pyszne jedzonko,zabawy,gry.Wracają szczęśliwe.

Gość gość
gość wczoraj Kobieto zrozum wreszcie,że dla dziecka najważniejsza jest uwaga,miłość i troska .Nie oszukasz dziecka,ono lubi przebywać tam, tam,gdzie jest mu dobrze.Czy to źle,że dziadkowie uwielbiają swoje wnuki? Zazdroszczę wam,że macie babcie,dziadków.Mamy nianie,a to nie to samo.

Gość gość
Same oceńcie,nie pisze tutaj żaden facet tylko jadowite zołzy które mają ból duuupy na słowo teściowa.Dlatego co mądrzejsza teściowa nie kupuje prezentów dla wnuka od strony syna,bo co by nie kupiła i nie zrobiła zawsze będzie zle i niedobrze,brzydkie,za tanie,tzw.badziewie. Durne są te babcie które wydają krocie na d**erele,ciuszki ,zabawki.Lepiej odkładać w każdym miesiącu tę kasę i dać wnukowi kiedy będzie dorosły.Teraz dając zwalnia matkę z obowiązków kupowania a mamusia zamiast wydać kasę na dziecko to wydaje na tipsy .Wypiąc zad na chorą umysłowo babę i żyć własnym życiem,cieszyć się że się jej nie widzi..Choćby każda babcia od strony ojca oddała cała swoją miłośc dla wnuka to mamusia franca ,jej nienawidząc tak popracuje nad dzieckiem że dziecko będzie żyć w przekonaniu że babcia jest podłym człowiekiem.Tyle w temacie stuknięte baby,

Gość gość
2017.10.16 [20:59 OGRANICZ!!!! nawet nie masz pojęcia ile dobrego dla niej zrobisz,też bym tak kiedyś chciała,mieć z głowy dzieci debilki.

Gość gość
prostaku nie obrażaj nas

Gość Halina Mazur51
Ja swoją teściową się opiekuje, ma 76 lat i niewiele już sama potrafi zrobić. W ostatnich miesiącach zaczęła chudnąć i opadać z sił to zainwestowaliśmy w zmianę jej diety i rehabilitacje. 2 razy w tygodniu rehabilitant, do tego w diecie nutramil 2 razy dziennie i widać wyraźne efekty