Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Namysłów opolsk wojew

Czy waszym zdaniem dzięki 500 plus się lepiej żyje czy gorzej?

Polecane posty

I czy rzeczywiście rodzi się więcej dzieci czy tyle samo waszym

Gość gość
gorzej bo masło zdrożało o 100%

Gość gość
Moim zdaniem lepiej się wiedzie patologii. Ja jako samotna matka, pracująca za najniższa krajowa, nie dostaje 500+bo zarabiam wystarczajaco. A dlaczego? Bo te k***y z mopsu liczą alimenty jako dochód, a jak chciałam wziąć kredyt na mieszkanie to bank mówi że alimenty to nie dochód. Chory kraj. Trzeba do k***y nędzy być alkoholikiem, żeby ta z****** polska się tobą zainteresowała.

Dlatego pytam i dlatego założyłem temat :) Wg mnie patologii żyje się dobrze u mnie na wsi (mieszkam koło Namysłowa) jest rodzina z 5-tką dzieci taka patologia i ta patologiczna rodzina z 5 dzieci ma kasę z 500 plus i ciągle imprezy, libacje alkoholowe, ciągle latem grilla robili itd zwłaszcza odkąd dostali 500 plus ta najstarsza córka z nich skończyła w tym roku 18 lat i nie wiem czy dalej na nią dostają 500 plus

Ale rzeczywiście drożej się zrobiło wszystko przez 500 plus podrożało niestety a będzie jeszcze gorzej bo rząd musi skądś wziąć kasę na 500 plus

Taka jest rzeczywistość niestety :o

Gość gość
I to mnie przeraża. J****y tłuste świnie siedzą w tym rządzie i tylko swój portfel zapychaja i kombinują co by tu jeszcze zabrać, aby im było lepiej. W ogóle nie myślą o obywatela ja się dziwię kto głosuje na tych kłamcow?

Gość gość
Wszystko podrożało. A ci co narobili dzieci nie chcą pracować , bo dostaną kase z 500 plus . Ciekawe co zrobią jak to odbiorą , albo po prostu dzieci dorosną i przestaną im wypłacać .

Dla mnie te cale 500+ jest do bani, faktycznie patologii jest teraz latwiej i nie chce sie ludziom pracowac, bo po co skoro panstwo da? Zamiast tego mogli wprowadzic wiecej darmowych zlobkow np.

Niestety ale wszystko podrożało, nie tylko masło :D ja dzieci nie mam i 500plus nie dostaję, a płacić muszę :D na szczęście nie narzekam bo dostałam podwyżkę :D Ale uważam, że 500plus powinny dostawać rodziny, w których przynajmniej jeden rodzic pracuje oraz samotne matki pracujące, bo oni płacą podatki i im sie należy. Bezrobotnym z wyboru nie należy sie nic oprócz zapomogi z mops.

Gość gość
500+ nie jest zle. Wypadaloby tylko sprawdzac rodziny ktore je pobieraja, a z rodzin patologicznych nie wydawac pieniedzy tylko kupony. W innych krajach tez sa dodatki na dzieci a tylko u nas narzeka sie na to cale 500+

Cześć Universum :) ty nie w pracy dziś? Ja dziś pomagałem znowu ojcu w firmie "to jest moja praca" zawsze coś zarobię jeszcze później znowu pójdę coś robić praca bez stresu a lata do emerytury mi lecą bi ojciec płaci mi Krus powiedział że zawsze mi będzie płacił on od lutego 2016 roku mi płaci Krus i lata mi lecą

Gość gość
Nie wiem jak sie zyje ogolnie, u mnie nic sie nie zmienilo. 500 plus dostajemy na drugie dziecko i mniej wiecej pokrywa to wszystkie podwyzki cen, jakie z tej okazji mialy miejsce.

Już nauczyłem się pisać universum przez "V" w tym temacie akurat jest normalna dyskusja nikt mnie nie obraża w tym temacie na razie :)

No wiem, że pomagasz rodzicom, pisałeś kiedyś, a rodzice płacą podatki :D pasożytem nie jesteś jak inni tu myślą :D no niestety mam na popołudnie dziś :( tak mi mieszają ciągle i to mnie wkurza czasem :D Wczoraj leciał na Ciebie hejt i musiałam Cie bronić :D dziś mnie nie będzie bo wrócę późno i od razu spać :D chyba, że z pościeli poczytam :D 11:27 BRAWO TY!

Ok uniwersum może kiedyś znajdę coś na etat albo własną działalność założę ale za kilka lat na razie jestem wg mnie za młody codziennie rodzicom pomagam w firmie lata mi lecą a żadnych zapomóg i nic nie biorę z opieki społecznej i nigdy nie brałem i nie zamierzam brać

A Ty co myślisz o 500plus Mateuszu? I jak tu jest ktoś, kto bierze to coś słyszałam, że są jakieś zmiany w przyznawaniu, to prawda? Po co zakładać nową, jak możesz przejąć po rodzicach, jak już wszystkiego sie nauczysz? :D

Universum sorry ze raz pisze twój nick przez v a raz przez W tak mi się miesza" denerwujące jest to że osoby które żadnej pomocy od opieki społecznej nie potrzebują to dostają a jak ktoś naprawdę potrzebuje to nie ma :o

Są plusy i minusy 500 plus naprawdę biedne rodziny które pracują albo tylko ojciec pracuje a matka wychowuje małe dzieci ale i tak mają niskie dochody to powinni brać 500 plus żeby mieli dodatkowe pieniądze ale oczywiście na dzieci a nie jak patologia na wódkę czy wino ale ten kto nie pracuje bierze zasiłki z mops nie powinien 500 plus brać

Bo osoba naprawdę biedna ma swój honor i sie wstydzi po mopsach biegać, a jak już sie odważy to i tak jest odsyłana z kwitkiem, bo pełno cwaniaków wyłudza zasiłki.

Universum teraz coś nie na temat bo mi się przypomniało pamiętasz jak kino w arkadach Wrocławskich zlikwidowali bo galeria kinu multikino wypowiedziała umowę i na miejscu multikina ma się pojawić w arkadach nowy operator kinowy OH Kino, czytałem o tym PS jutro jest wielkie otwarcie galerii Wroclavia we Wrocławiu wraz z 20 salowym kinem Cinema city idziesz jutro na otwarcie tej galerii? I gdzie będziesz teraz chodzić do Arkadów czy do Wroclavii?

Gość gość
Wazna jest ogolna idea , aby pomoc rodziniom. Patologia istniala i będzie istnieć, ale to jest tylko niewielki procent Pewnych zachowan nie da się całkowicie kontrolować można tylko probowac. Na pewno jest sprawiedliwie bo dostają wszyscy .Trzeba tylko czasu, aby przystosować nowe przywileje Niech ludzie korzystają , bo przyjdzie następny rząd i od razu zablokuje wszystko.Wiec niech ludzie chociaż przez chwile ciesza się tym co maja.

Gość gość
10:52 jesteś chamska

Mateuszu tak wiem właśnie, że będzie wielkie otwarcie, ale ja jutro mam na rano do pracy więc popołudniu na bank sie nie wcisnę tam, tyle będzie pewnie ludzi, ale sie przejdę w piątek przed pracą :D Czy będę chodzić zamiast Arkad? Hmmm ja nie przepadam za wielkimi galeriami, tłumamami, wolę wejść, kupić i wyjść, stąd sentyment do Arkad :D Ale pójdę oczywiście z ciekawości i będę chodzić do tego nowego kina :D

11:49 samotne matki pracujące, którym przekracza dochód nie dostają, jedna dziewczyna tu pisała, że do dochodu wliczają alimenty. I gdzie tu sprawiedliwość? A bogaty właściciel firmy z 5 dzieci weźmie

Gość gość
Zablokuje ten debilny program, bo wbrew temu co bredzi Morawiecki y****y kłamczuch, NIE MA NA TO KASY !! To wszystko jest przeżerane na kredyt. Kredyt, który kto będzie spłacał ? Te dzieci, których rodzice z tego korzystaja. Wpompowali kasę na rynek, to wiadomo, że inflacja rośnie stąd podwyżka cen, pieniądz traci na wartości. Juz teraz z tych 500 zł ludziom realnie zostaje w portfelu o 50 zł mniej niż rok temu. Ale na tym właśnie polega rozdawanie kasy: jedną ręką 'dać' 500 zł, a drugą zabrać 800 :O Kiedy ten ciemny lud przestanie kupować te pisiurskie bajania ?! Jak zrobi się tu druga Grecja albo Wenezuela ? :O

Gość gość
A co do tego, że w innych krajach też jest socjal, tylko tutaj ludzie maja z tym problem, to proponuję porozglądać się jak sprawa zasiłków na dzieci ma się u naszych sąsiadów z bloku postkomunistycznego. I tam radzę patrzeć, a nie na kraje z zachodniej czy północnej Europy, w których komuny i takiej nędzy jak tutaj nigdy nie było :O Więc w krajach, w których jeszcze 25 lat temu była komuna, o takich kwotach i rozdawaniu kasy jak teraz w Polsce nigdy nie było i nie ma mowy (przecież oprócz 500 +, są jeszcze inne rodzaje pomocy: tzw. rodzinne na każde dziecko, darmowe książki do szkoły, darmowe wyprawki, wszelkiej maści zasiłki celowe, ulga podatkowa). Jednocześnie emeryci zdychają z głodu, służba zdrowia to kpina, ale kto by się tym przejmował :O