Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie czy lepiej mieć jedynaka czy psa yorka ?

Polecane posty

Gość gość

Majac yorka przynajmniej dziecka sie nie krzywdzi jedynactwem wiec jestem za psem a Wy ?

Gość gość
Yorki sa takie slodkie:-)

Gość gość
Jak juz mam sie meczyc z obowiazkami to wolalabym jedynaka. Z psa i tak pozytku zadnego nazre sie nasra naszczy przespi i po 15 latach piertolnie w kalendo. Dzieciak moj zaspokoje instynkt i jeszcze popatrze jak dorasta kim bedzie.

Gość gość
23:02 jak jedynak to bedzie socjopata i psychopata jedynie, wiec nie wiem czy tak fajnie. Jak decydowac sie na dziecko, to koniecznie musi byc kolejne. Bez zadnej dyskusji.

Gość gość
nie sadze. ale kazdy ma swoje zdanie

Gość gość
Ty też autorko jesteś psychopatką.

Gość gość
Yorki są głupie, już lepiej wielkiego psa żeby mógł Cię zjeść durna pałko. Psychopaci też mają rodzeństwo haha. Jedynactwo nie jest złe.

Gość gość
11:04 daj chociaz jeden przykład, ze jedynactwo nie jest zle ?

Gość gość
Hitler byl jedynakiem i stalin tez

Gość gość
Najlepiej to mieć jedynaka i yorka :) ja tak mam. Dziecko jest wrażliwe empatyczne i inteligentne.

Gość gość
Rzygac mi sie chce tymi tematami. Ja mam jedynaka bo więcej nie mogę. Nie usmiecha mi sie kolejny raz , nie powiem ktory, poronić.

Gość gość
Hitler miał przyrodnie rodzeństwo... jeśli już. I akurat nie jedynactwo przyczynia się do despotyzmu i tylko inne warunkowania....

Gość gość
psy mnie obrzydzaja wole dziecko

Gość gość
Dzieci mnie obrzydzaja wole psy

Gość gość
żeby mieć psa nie trzeba chodzić w ciąży. Pies wygrywa.

Gość gość
żeby mieć psa nie trzeba chodzić w ciąży. Pies wygrywa. Maskotka lepsza, nie robi kupy i nie trzeba wychodzić na spacer. Zabawka wygrywa.

Gość gość
a ja chce miec i dziecko i psa/kota ale nie yorka tylko kaukaza albo amstaffa i koniecznie suke bo bardziej ulozone i wierne. yorki sa beznadziejne - rozwydrzone male dupki z ktorych nie ma zadnego pozytku. juz kota wole bo kot mimo ze maly to odwazny i charakterny a takie cus tylko szczeka a jak ktos tupnie to chowa sie za wlascicielem. juz kot jest lepszym malym stworzeniem albo norka. york to "pies" typowo dla pustej dziuni albo osoby ktorej zwierze sluzy jako maskotka a nie towarzysz/przyjaciel. poza tym smiesza mnie ludzie ktorzy albo nienawidza zwierzat a chelbia potomstwo albo nienawidza dzieci a chelbia zwierzeta. ludzie nienawidzacy zwierzat to bardzo zli i prosci ludzie albo psychopaci, natomiast nienawidzacy dzieci to lewackie glaby, feministki chlopobaby albo bezplodne frustratki ktorych trafia szlak ze inni ludzie moga miec dzieci. dzieci to istoty ludzkie jeszcze nieskazone calym tym zlem i kur/ewstwem swiata a zwierzeta najlepsi i najwierniejsi przyjaciele . tylko skonczone gow/no i kur/wa moze nienawidzic dzieci lub zwierzat

Gość gość
yorki są głupie przecież... dziecko wygrywa.

Gość gość
Dzieci sa glupie przeciez york wygrywa

Gość gość
gość dziś Jasne, że maskotka wygrywa. Ale pytanie było dziecko czy pies :-)

Gość gość
York nie zastąpi dziecka, a dziecko nie zastąpi psa.

Gość gość
Ale nie ma zastąpić. Tylko pytanie co lepsze ? Dziecko wyrosnie i kopnie Cię w d**e, bo jedynak egoista. Pies jak zdechnie to wezmiesz nowego i bedzie cie kochal.

Gość gość
Ja osobiscie nie lubie zwierzat w swoim domu czy to kot, pies czy kanarki. Mam dziecko i modle sie zeby nigdy nie chcialo jakiegos zwierzecia. Kiedys maz przytargal jakiegos szczeniaka i oddalam go po kryjomu, a mu powiedzialam, ze uciekl. Spokoj od tamtej pory jest. Sama odp sobie co bys wolala. To gusta.

Gość gość
gość dziś Dzieci są głupsze.

Gość gość
jakbym miała mieć takie głupie dziecko jak autorka to już wolę tego yorka. Temat z tyłka... Ani posiadanie psa ani posiadanie dziecka nie jest niczyim obowiązkiem. Wybierasz to co jest według ciebie lepsze, wygodniejsze, przyjemniejsze... Jeśli kochasz dzieci i pragniesz je mieć to nic nie przemówi za tym, żeby zamiast dziecka mieć yorka (bez komentarza)... A jeśli kochasz yorki, a nie lubisz dzieci to zdecydujesz się na yorka. To nie jest przymus. To tak jakby zadać pytanie czy wolę zabawkę niebieską czy zieloną. Ktoś ma ewidentnie kompleksy: albo nie może mieć dzieci, albo jakiś jedynak w rodzinie lub wśród znajomych ma lepiej lub jest mądrzejszy niż autorka posiadająca rodzeństwo.

Gość gość
gość dziś Nie widzisz, że to zwyczajne prowo?

Gość gość
Ani dziecko ani zwierzak. Najlepiej wyjechać w Bieszczady tam cisza i spokój i tylko czasem żubr Ci odpowie.

Gość gość
To nie prowo. Jedynactwo trzeba tepic*****etnowac dla dobra calego spoleczenstwa. Nie rozumiesz tego ?