Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie można wykonać testy uczuleniowe na składniki zawarte w SZCZEPIONKACH?

Polecane posty

Gość gość

Bardzo proszę o odpowiedź, jeśli ktoś wie konkretnie. Dziękuję.

Gość gość
W przychodni podczas szczepienia :D

Gość gość
Ta, jasne, w przychodni. Nie żartuj sobie, bo to jest problem i wygląda na to, że nie ma gdzie zrobić takich badań. Można zbadać uczulenie ba pyłki i kurczaka, ale na skład szczepionki już nie, chociaż na każdej ulotce jak byk jest napisane "nie szczepić w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik szczepionki". U mojego dziecka wystąpiła ostra, prawie natychmiastowa reakcja uczuleniowa po szczepieniu, byliśmy w szpitalu. Skąd mamy wiedzieć, co dokładnie go z tej szczepionki uczuliło, skoro nie ma gdzie przeprowadzić takich badań? Przecież ten składnik może się powtórzyć w innej szczepionce.

Gość gość
W przychodni podczas szczepienia to już eksperyment. Uczuli, czy nie uczuli?

Gość gość
gość dziś Sorki, nie załapałam ironii, bo jestem poddenerwowana całą sytuacją.

Gość gość
To wszystko wychodzi w praktyce. Zanim podasz dziecku antybiotyk to też będziesz robić testy czy nie jest na coś uczulone? Tak się nie da.

Gość gość
gość dziś Sorki, nie wyczułam ironii, bo zdenerwowana jestem.

Gość gość
gość dziś Ale u mojego dziecka już wyszła reakcja uczuleniowa po szczepieniu i to ostra. Jest wysoce prawdopodobne, że składnik na który jest uczulone powtórzy się w innej szczepionce, a to naprawdę może się skończyć tragicznie. Musimy ustalić co konkretnie go uczuliło, tylko nie wiadomo gdzie to zrobić. Mam ryzykować zdrowiem i życiem mojego dziecka?

Gość gość
Dopóki czegoś nie podasz nie dowiesz się czy jest uczulone. Orzechów nie boisz się podać dziecku? To silny alergen a kiedyś tak czy siak pewnie mu to podasz. Nie wiesz czy uządlenie pszczoły go nie uczuli, dziecku ze skazą białkową tak czy siak robi się próby prowokacyjne i też niektóre kończą się silnymi reakcjami ale póki się tego nie zrobi to się nie wie.

Gość gość
gość dziś Ale u mojego dziecka już wyszła reakcja uczuleniowa po szczepieniu i to ostra. Jest wysoce prawdopodobne, że składnik na który jest uczulone powtórzy się w innej szczepionce, a to naprawdę może się skończyć tragicznie. Musimy ustalić co konkretnie go uczuliło, tylko nie wiadomo gdzie to zrobić. Mam ryzykować zdrowiem i życiem mojego dziecka? X Co na to lekarze skoro dziecko było w szpitalu. Skąd zwykły kowalski może mieć pojęcie o tym o czym piszesz skoro w szpitalu nie udzielili Ci odpowiedzi.

Gość gość
gość dziś podpisuje sie, musisz to skonsultowac z lekarzem. Jaka to byla szczepionka? Sprawdz co bylo w jej skladzie i porownaj mozliwe skutki uboczne poszczegolnych skladnikow i objawy jakie mialo twoje dziecko, moze uda sie w ten sposob wykluczyc kilka skladnikow...