Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniq83

Jakie badania po poronieniu

Polecane posty

Gość Moniq83

Witam was, Chciałabym dowiedzieć się od kobiet , które tak jak ja straciły ciążę (9 tydzień), jakie badania robiłyście po poronieniu? Czy lekarz zalecił wam jakieś badania ? Ja zrobiłam ale we własnym zakresie badania na trombofilię wrodzoną i czekam na wyniki. Wynik później będę omawiała z genetykiem, więc liczę na to, że podpowie mi jakie inne badania mam zrobić, ponieważ mój lekarz ginekolog zbagatelizował mój problem bo ponoć nie warto wykonywać badań po pierwszym poronieniu. Ja się z tym nie zgadzam, bo lepiej zapobiegać. Napiszcie proszę jakie jeszcze inne badania warto wykonać.

Gość gość
Podstawa to kontrola stanu tarczycy - cały pakiet: TSH, ft3, ft4, antyTG i antyTPO oraz progesteron, bo te dwie sprawy odpowiadają najczęściej poza oczywiście czynnikiem genetycznym za wczesne poronienia. Jeśli tutaj będzie ok, to prawie na 100% jest pewne, że zadziałał czynnik genetyczny. Natura wie co robi i eliminuje słabe zarodki.

Gość gość
Bardzo dobrze, że zrobiłaś sama badanie w kierunku trombofilii. Teraz jeśli Twój lekarz wie jak prowadzić pacjentkę z takimi mutacjami, będzie mógł Cię do kolejnej ciąży lepiej przygotować, dobrać leczenie i prowadzenie ciąży. Ja też robiłam to badanie niestety już po stracie (nikt wcześniej nie powiedział mi o tym badaniu). Robiłam je w testDNA , wybrałam badanie wraz z konsultacją genetyczną. Po wszystkim dostałam wynik i zalecenia od lekarza genetyka. Zalecenia przekazałam lekarzowi i działamy , trzymajcie więc kciuki :-)