Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciowa nie naiwna

"MODA NA MEE TOO"

Polecane posty

Gość gosciowa nie naiwna

Miliony molestowanych kobiet przyznaje się do tego, że były molestowane. Nie rozumiem jednego. Dlaczego nie reagowały od razu? Czy bierność w takiej sytuacji to dobra postawa? Kiedyś, gdy nie było facebooków, ani innych twitterów, kobiety za takie coś „dawały w pysk” i już po sprawie. Uważam, że w tym wypadku, przemoc jest usprawiedliwiona. Natomiast dzisiaj po latach nawet wychodzą na jaw sprawy molestowania przez producenta w Hollywood. Tak sie zastanawiam, dlaczego wtedy nie dały słynnemu producentowi ” z liścia” i nie odwróciły się na pięcie i nie odeszły z filmu, w którym grały? Nie rozumiem, wychodzi, na to, że biernie godziły się na molestowanie, nie mówiły nic, nie pokazywały niezadowolenia, ale przyjmowały rolę ofiary. Nie obwniniam tych kobiet, daleko mi do takich co mówią, że mini czy dekold to prowokowanie. Natomiast kwestionuję postawę bierną w życiu. Po co fundowac sobie traumę, żadne pieniadze tego nie wynagrodza. Zadna super holywoodzka rola. Natomiast dziewczyny molestowane jednak i grały w filmach tego producenta i dlaczego nie reagowały od razu? Dlaczego przyzwalały sobie na takie traktowanie siebie? Ile lat milczały/? Ile? Dlaczego odezwały sie akurat teraz? Bo jest taka moda? Moda na „ja też byłam molestowana”. Levisnky Monica tez opublikowała post „mee too” na facebooku? Sprawdzaliscie? Jest też druga strona medalu: Aktorki/modelki, często to wykorzystują i robią kariery przez łóżko. Juz widzę, jak Lady Gaga i Madonna zaraz będą się przyznawały :) me too. Modni ludzie jednak w tej całej aferze skupiacie się na 1 stronie. Jeśli ktoś narusza moje dobre imię, idę do sądu. Właściwego. Jeśli wiem, że ktoś chce mnie zabić i mam dowody na to, też powinnam iść do sądu. ” Jezeli do takich rzeczy dochodzilo to byly tego dwie strony. Jedna strona oferowala cos wliczajac w to usluge seksulana, a druga strona swiadczyla te uslugi czerpiac pozniej umowiony profit. Zadna z tych stron nie robia tego bez pelni wiedzy co otrzyma i za co. Jedynymi poszkodowanymi w tej sytuacji moga byc tylko te aktorki ktore uczciwie tylka nie daly i roli nie dostaly. Wiec jezeli juz ktos ma czuc sie poszkodowany, to wylacznie trzecia strona nie bioraca udzialu w ukŁadzie. Inaczej to będzie jak w kawale „” wpada kobieta do sklepu i prosi o sprawdzenie banknotu 100zl. slyszac, ze flaszywka wola- ZGWALCILI MNIE!” SMEISZNE ZE TO AKCJA na facebooku i teraz kazdy moze miec swoje 5 minut sławy

Gość gość34
miliony kobiet przyznaje sie do biernosci, naiwnosci i w sumie głupoty bo nie rozumiem, jak normalna szanujaca sie kobieta moze pozwolic na cos takiego?od razu sie reaguje wtedy nie nosi sie wstydu latami

Gość gość
taka moda nastala, ze kobiety chetnie widza siebie w roli ofiary. Ale to nie zawsze zgadza sie z prawda.

Gość gość
czy to, że dałam komuś w pysk sprawi, że to zostanie wymazane z historii? Jak ktoś wyrwie mi telefon, ale uda mi się ten telefon odebrać to nie będę "napadnięta na ulicy"?

Gość gość
mam pytanie czy jako 4 latka mogłam się bronić przed facetem który miał prawie 40 lat ???? co ? faktycznie miałam szanse... nigdy tego nie zgłosiłam bo to mąż mej cioci i gdy rodzice dowiedzieli się o tym po wielu latach tak naprawdę nie powiedzieli tego wprost ale było jasne że mam milczeć .... wiesz jak to jest mieć ochotę wyć z bólu przez całą noc ??? bo ja wiem, wiem co znaczy bać się własnego faceta, wiem co to znaczy ucieczka od tego wszystkiego tylko by nie mieszkać obok niego.... nie masz prawa oceniać kobiet które po wielu latach chcą wykrzyczeć swój ból bo one mają do tego prawa ..... mają prawo bo gdy były np. tymi 4-latkami nikt nie pomógł nikt, nie zaważano zmianę dziecka ani w domu ani w szkole przez tyle lat nikt nic nie widział .... a na dodatek jestem pewna że część mojej rodziny zauważyła problem tylko to zignorowali.... fakt że ja tego ie zgłosiłam nie znaczy że nie popiera tych kobiet .... są odważne że w końcu chcą by wszyscy o tym wiedzieli ........ to że inni nazywali nas dziwnymi bo byłyśmy bardziej zamknięte ?????????? serio pomyśl że jeżeli kogoś tak nazwałeś mogłeś właśnie jeszcze bardziej przygnębić taką osobą