Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile przytyłyście w połowie ciąży

Polecane posty

Gość gość

W 20 tygodniu? Piszcie dziewczyny :)

Gość gość
Coś około 16 kg.. w całej ciazy 25. Z 50 do 75.. teraz 2 mce po porodzie zostało mi jeszcze 5:(

Gość gość
4kg. Pozniej jeszcze 6kg

Gość Gośćnastówę
Tyle ile przytylaś dowiesz się po porodzie jak wejdziesz na wagę odlicz dziecko wody płodowe ,pępowinę, łożysko,po lewatywie też ze dwa kg schodzi niektórym a nawet więcej bo słyszałem że znajomego żonie to całe wiaderko wyjęli z 5 kg kupy , i tak od 6 do 12 kg to norma ale kumpla dziewczyna jak nad morzem w wakacje zaszła to ważyła 55 kg tylko że niską bo chyba 160 cm a przed porodem na wadze miała 102 kg!!!! Czaicie

Mnie też zdarzyło się przytyć kilka kilogramów, ale generalnie w ogóle się tym nie przejmowałam, ponieważ byłam szczęśliwa , że wszystko pod kątem zdrowotnym układa się odpowiednio - to było dla mnie w tamtym momencie zdecydowanie najważniejsze

Gość gość
Nie prawda. Ja mialam zatrucie ciazowe i okolo miesiac schodzila ze mnie woda po urodzeniu. W 2 tygodnie uszlo ze mnie 10 kg ale ja bylam naprawde spuchnieta, mialam rzucawke. Przytylam 28 kg z czego przytylam 5kg (zrzuciam w 2 miesiace dieta mż i troche cwiczen) reszta to ciaza i opuchlizna.

Gość gość
Waga wyjściowa 52kg, do porodu 65 czyli 13na+ i szło to powoli, a przyspieszyło w ostatnich dwóch miesiącach :) Po porodzie zostało mi jakieś 5kg na plus czyli tyle przytyłam i zeszły z tego tylko 2kg, a 3kg zostały do dziś. Syn ma 4lata :)

Gość gość
Nie martw się ja też szybko byłam w ciąży a naprawdę uważałam na jedzenie no ale niestety. Ogólnie przytulam 23 kg. 5 miesięcy po porodzie zostało mi jeszcze 4kg do zrzucenia. Po porodzie byłam mega opuchnięte i tyle wody miałam w sobie że aż strach. Stopy przez tydzień to miałam takie że nie było widać kostki ani niczego i patrząc na same stopy to można byłoby śmiało powiedzieć że to są stopy osoby wiążącej z 200kg lekko. Serio ja sama się ich brzydziłam i bałam hehe. Ale położna mówiła że samo zejdzie no i zeszło około 2 tygodni z tych stop i ogólnie nog .

Gość gość
Niewiele bo chyba 1 kg. Dopiero po 20tc ciąży waga poszła w górę.

Gość gość
jak widac u każdej jest różnie. ja w20 tyg dopiero wrocilam do wagi wyjsciowej , na poczatku schudlam 2,5 kg. i od tego 20 mca zaczelam przybierac na wadze. ale zeby nie dac sie zwariowac to waze sie tylko u lekarza, w 31 tyg (czyli 2 tyg temu) mialam 6kg na plusie, ale widze ze w 3 trymestrze szybko waga idzie w gore, wiec teraz pewnie mam z 8kg wiecej. do porodu jeszcze 1,5 mca i na pewno jeszcze przybedzie kilogramow. najbardziej sie chyba boje puchniecia pod koniec

Gość gość
W połowie ciąży 8 kg, cała waga do dnia porodu +13kg, czyli przez drugą połowę 5 kg :)

Gość gość
Ja do połowy ciąży przytyłam 3 kg.

Gość gość
3kg w całej ciąży 8kg

Gość gość
Aktualnie jestem w 22 tc, przytyłam 6,5 kg.

Gość gość
Do 20tc przytylam 2 kg. Jaka bylam szczesliwa ( w pierwszej ciazy dobilam do 18 i tylam rownomiernie od poczatku) i myslalam ze na 10 skoncze. Tymczasem do 36 tc gdy urodzilam, przywalilam jeszcze 15 kg. Ale dziecko wielkie bo 3910, 59 cm i duzo wod plodowych. Nie wiem ile wazyloby w terminie...( pierwsze ur w 40tc wazylo 4300 i mialo 61cm).

Gość gość
Do 5,5 miesiaca niecale 4 kg a na koniec ważyłam 21 kg wiecej takze nie ma sie co cieszyc za wczasu :/

Gość gość
Tak, 16 kg, byłam zalamana bo taki szybki skok wagi, myślałam że będę tak tyla cały czas i w takim wypadku ostro przekrocze setkę. W 5 miesiącu wyglądałam jakbym miała zaraz rodzic i to bliźniaki, sporo osób się mnie pytalo "a Ty jeszcze nie urodziłas?" A to był 5 miesiąc. . Miałam cukrzyce ciążowa i hashimoto.