Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do osób mających prawo jazdy

Polecane posty

Gość gość

Właśnie robię testy na prawo jazdy. I nie rozumiem jednego https://zapodaj.net/89dd7cbd96dcd.jpg.html Niby tak to prawidłowa odpowiedź. Moim zdaniem powinno być NIE, ponieważ : Nie ma znaku zakazu wyprzedzania i dopiero dalej jest linia podwójnie ciągła, a wcześniej przed nią można sobie wyprzedzić. Czy dobrze myślę?

Gość gość
Dobra, te drugie zdjęcie już zajarzyłam.

Gość gość
nie interesuje cię co wcześniej, znak pokazuje że jest zakręt i od niego nie możesz wyprzedzać, bo na zakrętach się nie wyprzedza. Zdjęcie drugie informuje cie, że zbliżasz się do równorzędnego skrzyżowania. Na samym skrzyżowaniu znaków nie będzie i pierwszeństwo ma ten z prawej

Gość gość
Jakiej szkole? Mam 31 lat. Żre tabletki kupione w sklepie na stres i koncentracje ale g****o pomagają. Połowa jazd za mną a instruktor gada że mam dalej drewniane ręce. Mimo że sie staram to mi nie wychodzi 'delikatne' naciskanie na pedały, delikatne manewry kierownicą itd. Znacie jakies lepsze tabletki?

Gość gość
przecież nie każdy musi być kierowcą Tabletki podczas prowadzenia??? A potem się dziwimy skad tyle wypadków :(

Gość gość
Biore tabletki o nazwie Stress Control z L-teaniną, Magnezem, kwasem pantotenowym, wit B6 i jakieś ekstrakty z różnych korzeni. Mam tak zesztywniałe mięśnie że jak instruktor chce mi pomagać np na zakrętach to sie szarpie ze mną tą kierownicą bo ja jej nie puszcze i robie po swojemu. Mam tak w środku wszystko zaciśnięte i robie nerwowe manewry. Zresztą instruktor sam proponował na zajęciach że jak ktoś sobie nie radzi ze stresem to żeby kupić ziołowe tabletki uspokajające. Ale one chyba nic na mnie nie działają.

Gość gość
matka boska...nie mężuś. W moim mieście jest ośrodek w którym za darmo robią prawo jazdy na różne pojazdy z unijnych projektów. Może w twoim też coś takiego funkcjonuje?

Gość gość
nie wiem skąd stwierdzenie, ze absurd. Pytanie czy znajdujesz sie na drodze z pierwszeństwem? Odpowiedź tak, bo o tym informuje cię znak. Drugie, odpowiedź nie, bo znak stop informuje ce, zebyś zatrzymała sie tuż przed skrzyżowaniem, bo budynek zasłania ci to, co z prawej. Nie ma sensu zatrzymywać się przed znakiem, bo w niczym ci to nie pomoże i nie zobaczysz co sie dzieje na skrzyżowaniu. Nie wszystko co dla ciebie niezrozumiałe jest absurdem. Nadal twierdze, ze nie każdy musi być kierowcą, bo niektórzy nie mają do tego "drygu" wcale, więc niech poprzestaną na byciu pasażerem :)

Gość gość
Co do jazdy to instruktor powiedział przy wszystkich że ja najlepiej z całej grupy jeżdżę, tylko problem jest z moimi nerwowymi ******* i że mu biegi wyrwie. Co do teorii to trudno mi się skupić i nieraz musze kilka razy razy czytać żeby załapać o co chodzi. Niektóre wydają sie banalne a wystarczy jakiś mały szczegół i odpowiedź jest inna niż oczekiwałam. Zapewne dużo rzeczy jeszcze nie wiem. Na każdych jazdach dowiaduje się czegoś nowego.