Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile wydajecie miesiecznie na noworodka

Polecane posty

Gość gość
Nigdy tego nie liczyłam, ale myślę, że około 1tys zł, może ciut więcej, oczywiście mówię tu o jedzeniu, ubrankach czy szamponach, nie liczę wózków, chodzików, leków, itp.

Gość gość
gość dziś racja, tylko ze za granica bym musiala wziasc wysoka pozyczke jesli bym kupowala w ich sklepach, pomyslalam zeby zamawiac z PL przez internet-doplacam 30 e za przesylke 30 kg (bdsklep, dodomku)towaru lub tez ktos znajomy mi przywiezie lub w walizce tanim lotem

Gość gość
Na noworodka... po porodzie jakieś cztery paczki pampersow na miesiąc mi poszło, wit D i jakieś kropelki na kolki. To wszystko. Czyli jakieś 250 zł.

Gość gość
Zależy od tego czy ma się od kogo wziąść ciuchy czy kupuje się używane itp. Pierwsze dziecko kosztuje. Jeśli samemu trzeba wszyko lipid to miesoecznie wychodzi te 500 zl. Ciężko podać kwotę. Bo pieluszki chusteczki czy ciuszki to nie wszystko dochodzą np szczepionki jeśli chce się lepsze plus np rotawirusy czy inne takie to kwota znacząco wzrasta. Wiadomo że zima dochodzi kombinezon itp nielicze się też żadnych chorób a każdy preparat dla niemowlaka poniżej 3 miesiąca jest droższy a niech będzie katar i np inhalacje. Do tego maty edukacyjne itp kupując używane można sporo zaoszczędzić ale i tak są to spore wydatki dodatkowe. Oczywiście mówię o sytuacji gdy to rodzice sami wszystko kupują a nie dziadkowie itp.

Gość gość
Nasza mała ma już pół roku. W pierwszym miesiącu wydaliśmy na nią ok 1500 zł bo nie miałam pokarmu a nie chciałam jej karmić najtańszym mlekiem, bo dostała plesniawek i jeden środek nie pomógł trzeba było kupić inny i drugi też nie pomógł dopiero trzeci zadziałał, do tego mała dostała kolek i próbowaliśmy wszystkich kropelek żeby jej pomóc, jedne to koszt ok 50 zł my próbowaliśmy z 5 albo 6 aż w końcu trafiliśmy na takie które pomagały. To na karmienie tygodniowo szło ok 120 zł, do tego oparzenia pieluszkowe i szukanie kremikow które będą pomagać, znowu kupno kilku żeby znaleźć dobry... Teraz wiemy już co i jak więc tyle nie wydajemy może ok 600 zł na miesiąc nie liczę tu ubrań zabawek, krzeseł do karmienia itp. Wyższa Szkoła jazdy jest jak urodzi VI się dziecko chorowite i ceny lekarstw to jest masakra o mleku dla dzieci ze skaza białkowa już nie wspominając. Dziecko to jest wydatek i nie ma co ukrywać tym bardziej jeśli jest to pierwsze twoje i jeszcze nie wiesz co i jak

Gość gość
ja nie wydaję zbyt wiele, większość rzeczy dostałam od siostry,b o tez niedawno urodziła, ale maluszek ma strasznie niedobory wita,min w tym żelaza, wiec na żelazo kupuje dicofer, więc źle nie jest ale mogło by być lepiej...

Gość gość
Teraz niedawno się rozwodziłam z mężem i chciał mi płacić 350zl alimentów i wiecie co sedzia pyta mojej byłej teściowej jaki jest koszt utrzymania dziecka 2latka i 3 miesiace a ona powiedziała ze 200 zł to wystarczy na miesiac

Gość gość
Nasza córka ma 5,5miesiaca i wydajemy mniej więcej około 150/200zl na pampersy(kupujemy oryginalne), mleko mm 200/300 zł (musimy mieć bebilon pepti bo jest podejrzenie nietolerancji laktozy). To by było na tyle. Nie będę doliczać ubrań, szczepień jakiś tam gryzaki itd.bo to kupuje się nieregularnie.

Gość gość
Tak ja to wiem ale kochana teściowa wszystko by zrobiła zeby jej synuś płacił jak najmniejsze alimenty