Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

30 latek to młody chlopak czy stary dziad?

Polecane posty

Gość gość
Młody. W granicach tego wieku facet jest najatrakcyjniejszy i ma najwięcej do zaoferowania. Niestety kobietom to jest granica, po przekroczeniu której oznaki starzenia się zaczynają zmniejszac jej atrakcyjność i powodzenie.

Gość gość
Znam 30 latków których uważam za młodych chłopaków jak i takich których uważam za starych dziadów którzy zachowują się tak jakby mieli się zaraz położyć do trumny:P

Gość gość
Najatrakcyjniejszy jest w wieku 20-25 Wieku 30 wygląda mężczyzna jak stary dziad

Gość gość
I juz jest temat gdzie to niby 30 latek to młody chłopak ;)

Gość gość
Dla licealistki to stary dziad. Dla kobiety powiedzmy 45 letniej to młody facet. I też zależy od osoby Jeden 30 latek jest wysportowany, zadbany, czysty, spokojnie wygląda na 5 lat młodszego. A już inny 30 latek ma dużą nadwagę, braki w zębach, chodzi nieświeży, kąpie się raz w tygodniu, od piwa wisi mu brzuch, od papierosów śmierdzi i ma fatalna cerę -i wygląda 10 lat starzej niż własna metryka.

Gość gość
łu mnie na wsi takie staruchy tosz jusz wybierają miejsce na smentarzu

Gość Teppic No1
Ja się w wieku 32 lat czuję gdziekolwiek w przedziale między 15 a 60 lat, w zależności od dnia :D Ostatecznie pytanie postawione przez autora jest błędne, o ile nie odnosi się tylko do prywatnych opinii tu obecnych. Jesteś tak stary/stara, jak się czujesz.

Gość Teppic No1
Własnie niekoniecznie, bo taknaprawdę nie ma to żadnego znaczenia, chyba, że ktoś zwraca niepotrzebnie uwagę na "obyczaje". To, że się utarło, że standardowa cebula w wieku 30 lat jest już łysa, gruba i niezdrowa, nie znaczy ani, że trzeba hołdować tej wizji, ani, że trzeba w ogóle zwracać na to uwagę. Wystarczy żyć tak, żeby czuć się ze sobą dobrze.

Gość gość
Autor też to wie ale założył topik aby obnażyć hipokryzję tu piszących.

Gość Teppic No1
Jeśli prawdę mówisz, to faktycznie, sprytny ten autor :D

Gość gość
Prace zawodową zacząłem w wieku 28 lat bo wczesniej 10 lat zrobilem 2 kierunki i w wieku 30 teraz co drugi weekend gram w piłke głównie z młodszymi kolegami i jestem najlepszy nigdy tak dobrze nie grałem jak teraz nie wiem z czego to wynika kondyche mam lepszą niz kiedys!!!

Gość gość
Najlepszy czas dla faceta. Młody i silny, ale już dojrzalszy, nie dzieciuch z chłopięca twarzyczką jak dwudziestolatkowie. Pracujący, mieszkający sam, męski.

Gość gość
stary dziad to 60 lat

Gość gość
Dla dzieci 30 latek to stary dziad wiadomo

Gość gość
Właśnie. "Pracujący, mieszkający sam, męski." Nie siedzący u rodziców, bez pracy i chęci. Może jeszcze prawiczek, narzekający że dziewice na niego nie czekają. Wtedy pasuje określenie "stary kawaler".

Gość Valdi

Teoretycznie człowiek dojrzałość fizyczną uzyskuje ok 20 r.ż. więc powinien być już dojrzały, praktycznie ten wątek nie ma najmniejszego sensu, bo to tak jakby przyjąć granice wieku od którego zaczynają się poszczególne etapy życia. Wiadomo że u każdego to inaczej przebiega. Nie jednokrotnie widziałem 35-latków wyglądających na 18-latków i 18-latków wyglądających na 35-latków, a im człowiek dłużej żyje tym dłużej u niego te etapy przebiegają. Równie dobrze można powiedzieć że osoba poniżej 30-tki to gówniarz, dzieciak itp.

Gość Mariusz

Po 30 latach mojej egzystencji mogę stanowczo stwierdzić ze wyglądam dosyć "dziecinnie" w porównaniu z innymi moimi rówieśnikami, wciąż posiadam niedojrzałą budowę ciała i skromne owłosienie, wyglądam tak młodo że żadnej nastolatce nie przejdzie przez myśl że mogę jestem jakimś starym dziadem, wszak nie mam na czole wypisanego wieku a i to nie wiele mówi o człowieku. Raczej to one na mnie zwracają uwagę. Myślę że zależy tu głównie od osoby i dobrych genów, a dojrzały mężczyzna to może być 40latek a nie 30.

Gość Aaa

30 -latek to młoda osoba  niezależnie od płci ludzie żyją statystycznie 74 lata mężczyźni 82 lata kobiety . Ani stary ani dziad? A w ogóle co to określenia rodem z rynsztoka? 

Gość Wiem co mówię

30 To jest wiek taki że może dmuchać i osiemnastolatki i czterdziestki piątki.

Gość Gość345

Gdy miałem 12 lat, 18 letni syn mojej sąsiadki wydawał się dorosłym facetem. Gdy miałem 15 lat, 33 letni nauczyciel angielskiego wydawał mi się starszym facetem. Gdy miałem 25 lat, 40 letnia, cycata kobieta, która do mnie startowała na balu weselnym, wydawała się starą krową. Teraz mam 50 lat i kobieta 40 letnia jest dla mnie niemalże małolatą. Wszystko zależy od punktu siedzenia. 

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Wiem co mówię napisał:

30 To jest wiek taki że może dmuchać i osiemnastolatki i czterdziestki piątki.

Nie rozczulałabym się każdy facet teoretycznie może .🙈

Gość gość
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie rozczulałabym się każdy facet teoretycznie może .🙈

Oczywiście, tylko trudniej 60 latkowi dmuchnąć 18 nastkę, chyba że za kasę. Za dobrą kasę każda da 😉

zdecydowanie mlody czlowiek, mlody chlopak, jesli do tego czasu masz np swoj dom i np mieszkanie w duzym miescie, samochod, jakeis pieniadze i do tego co jak teraz uwazam za najwazniejsze - wolnosc (brak zony) to jestes krolem zycia, mozesz poznawac kogo chcesz, mozesz swobodnie podrozowac, jesli masz przywilej ze mozesz pracowac zdalnie to mozesz zniknac na  miesiac czy dwa bez tlumaczenia sie dlaczego, jestes mlody, wszystko to kwestia mozliwosci, mam znajomych ktorzy maja pieniadze, wiedze i rozsade i nawet w wieku 40 lat uzywaja tzw mlodosci - czyli przywilej robienia rzeczy ktore sprawiaja ze chce ci sie zyc, to jest mlodosc - nieustanna chec do zycia i wieczny entuzjazm